Wednesday, December 25, 2013

Sama macam dulu...

Hari tu,
Air mata jatuh.
Hati sakit, sama sakit seperti setahun lepas.
First time dalam banyak-banyak hal aku tak tahu nak turn to siapa
Dada sakit, hidung pedih tahan dari air mata keluar banyak.
Aku bgtahu Tasya.
Dia suruh aku sabar.

Hari tu hujan,
Aku langkah longlai masuk train.
Aku tuju sudut tepi hampir dengan tingkap.
Aku pasang lagu lembut.
Aku dengar guna earphone putih.
Aku pandang luar lepas Ampang Park station keluar tunnel menuju Damai.
Hujan lebat.
Lebat seakan paham hati aku tengah robek terluka
Air mata bergenang.
Kakak tudung hijau depan aku perati aku.
Aku buat tak tahu

This is very hard.

Aku balik redah hujan,
Sampai rumah, aku terus tuju masuk bilik dalam keadaan gelap, aku baring atas katil kecil aku
Tak aku sangka, keadaan gelap macam tu aku jumpa sedikit damai
Aku terlelap sambil lagu-lagu masih terngiang.

Aku bangun,
Buka lampu, buka TV, on laptop
Rumah aku "terisi" semula
Hati aku kosong, tapi sekurang-kurangnya aku dah serahkan segala jenis bentuk ke-negatif-an yang aku boleh buat
Aku biar satu hari untuk rasa give-up
Aku ckp kat diri sendiri "Sha, hari ni saja. Esok lupa semua dan move on. You have some works to do."

Dalam hidup, kita akan jumpa banyak manusia.
Semua tu pengalaman.
Tapi siapalah kita nak halang dari benda berulang, sekali?dua kali? or maybe tiga kali?
Allah maha mengetahui.

Bye.

Xoxo
25/12/2013
11:15PM

No comments: