Thursday, November 28, 2013

Catching Fire. Remember Who The Enemy Is



Last Tuesday my off day.
Mmg set nak kena pg tengok Catching Fire.
Apa kes orang make a fuss pegi tengok wayang sorang?
Korang tahu tak tu terapi pegi sorang-sorang?
Hahahaha
And thanks TGV finally u olls dah buat kemudahan beli online so aku x payah beratur pjg nak beli tiket! :)

Ok, back to the amazeballs movie!!!

I loveeee Jennifer Lawrence.
I love her in Silver Lining Playbook
And I'm watching Hunger Games so I'm waiting for Catching Fire like forever
I remember tengok Hunger Games dgn Trah kat Langkawi time I tgh training ngan Kastam, ahh good days.
Well, I remember jugak duduk sebelah mamat poyo yang bising OMG rasa nak tendang keluar
 Bezanya time I tengok kat Langkawi full house (maybe sbb weekend) but I tengok Catching Fire ni orang tak ramai (owh I love it!)
TAPI (ada jugak tapi) ada jugak manusia tak bertanggungjawab bawak masuk KIDS dalam wayang
For Catching Fire seriously????
Dah lah bising satu hal pulak, stress aku.
But let's looked at the good sight, I conquer 1 row ya ampun heavennyaaa
(and yes in the middle of the movie running, that people bawa keluar anak dia. GOOD!)

I don't know why, sepanjang tengok movie tu I cried few times
Sedih esp bila Katniss sedih teringat Rue
Maybe sebab aku penat keja tak bg hiburan kt diri sendiri so touching dia lain macam
Or maybe sebab takde orang sebelah aku so aku boleh nanges suka hati aku
Wakakakaka
But really, this time was very excellent sampai tak sedar dah masuk 2jam
Rasa macam tak akan habih ceritanya
Rasa semangat betol bila dorang sebut "Remember who the enemy is!"
Aku dalam hati mcm menjerit "President tua tak sedar diri Snowwwwwwww!"
Hahahaha ok, over.

I love this movie so much sampaikan keinginan nak beli Mocking Jay membuak-buak
Aku rasa ada jugak ni pegi kedai buku beli weekend ni
I love the ending, I don't know why some of my friends hate it
I suka ada perasaan yg OMG, what gonna happened in the 3rd movie?
What happened to Peeta???
Lately aku tgk movie ending suma aku tak suka (eg: Thor), but this one walopun tergantung, I likeeeeee!

Katniss makin cantik, I like the hair, I like the dresses of course
I like how they kept us fikir what gonna happened next (totally because I tak baca buku tu yet)
I love when my expectation on Finnick & Johanna is totally wrong! 
I like the new arena, I like the new co-star, the new head of gamer apa ke nama dia real life
I like how they make me hate the President so bad
I likeeeee the ending because lot's of them still alive! (ooops! spoiler)
I love Mags! Don't ya love her? So sweeeeeeet!
And Effie! I love the butterfly dress!
And I totally love the song! All of em!
And owh Cinna, please tell me he still aliveeeeee! Poor Lenny Kravits! LOL

Sometimes I glad I belum baca the books
One I know I will have no time to read it
Second of course sbb bila takde mood aku mmg tak akan baca maka bertambah la koleksi buku-buku yg belum aku baca
And paling penting, I dont expect anything and that was priceless

But with Mocking Jay maybe it will be exceptional hehehehehe
Cannot tahan la, entah tahun bila pulak dia nak kuar...

Guys, who belum tengok goooooo
But who belum tengok Hunger Games, pegi download BluRay dulu then g tengok Catching Fire!

Till then,

Peace! xo

No comments: