Tuesday, December 25, 2012

Graduation Day: Terengganu, I Love You

Assalamualaikum and hai!!

u know, at the age 26 I baru dapat grad as a Bachelor person, sekelumit pun takde rasa menyesal.
if I di beri peluang untuk pusing semula ke belakang dan ubah apa yg I nak ubah, tak ada satu pun I nak ubah.
prinsip hidup I, whatever I buat I must make sure diri I happy.
walaupun kawan-kawan seumur kebanyakan dah grad for degree time umur 23/24, for me it's ok :)

I selalu fikir, kalau I tak mcm ni, I takkan jumpa my idiots,
I tak jumpa kawan-kawan UMT, awesome Mapem people muah muah
I tak akan tahu betapa best nya hidup kat bumi Terengganu :')
I tak akan rasa betapa seksanya nak lalui 8 jam nak balik ke Kedah. heh

This phase of my life was one the best thing ever happened to me
Meeting all good people there makes me learn soooo much in life.

And now, Alhamdulillah syukur kepada Allah SWT, tanggal 25/11/2012 finally ALL OF US FROM OUR BATCH finally end our 3 years of study.
We are all now alumni of Bachelor of Management (Maritime)
I am so so proud to all of us yang dapat grad!

I bertolak dari KL with Apat and thankyou thankyou Aiman and Faiznur sebab sediakan accommodation and transport for us! thank you veryyyyy much.

Mother, Father, Siti (my cousin) and lil girl Ain Sofia datang 2 hari selepas tu, the night before my session.
Dorang datang naik bas je, I yang suruh sebab for me lagi jimat.
I sewa kereta kat Kuala Terengganu and go fetch them at the bus station.

I told Apat, "Kalau aku tak kerja lagi mesti banyak abah dengan mak kena keluarkan belanja."
Betapa bersyukurnya aku waktu tu sebab aku dah employed.
I met some of friends yang mengadu they still struggling to find work.
I just gave some advice, jangan terlalu memilih, maybe kalau yg in our fields the salary for starting will be not worthy but maybe for some kerja yang mungkin tak ada kaitan langsung dengan our field they offered u more.
you have to choose and sacrifice.
*you dont think any day passed and I never think of my passion for Logistic? how much I scared that one day I completely forget everything related to Maritime? I once cried thinking about it --- during my PMS day of course!*

i doakan everyday hoping everyone will doing fine and happy on whatever they choose.

SO,i'll attach some pics. Nasib baik ada abang Nadia. HAHAHA
kalo tak memang takde la gambar aku for konvo ni! hehehehe

So, this is from me myself lah


this one time raptai yang panjang berjela aku takdapat nak kaitkan kaitannya LOL
time ni si Epul & Tihin belum sampai.
Zaher sengal as usual
Aiman jambu cool as usual tooo hehehe
And tetiba ada Port Dance kat sebelah

Malam nya ada dinner, aku ada gambar tp aku mcm malas nak upload sbb si Aiman ni obses benar dgn apps 360 tu sampai mcm pelik beno muka we olls
muahahaha

so, the graduation day!

aku kan konon2 nak pakai killer heels tu (konon la)
well, mmg la pakai tapi azab nya nauzubillah! hahahaha
the shoes so freaking beautiful but mayb sbb semuanya pun nak kalut kan, so mak aiii sakit kakinya mmg azab wa cakap lu
*padan muka*

ada gambar time kalut pakai topi and everything kat si Fatin, lupa pulak nak claim hehe
time tu la ntah sapa ntah kalut nk suruh org isi survey kejadah apa ntah
kasut aku time tu dh kena lumpur sket, mcm nk menjerit pun ada

dah la bebel, nah gambar






ohh, this is the best part yo! 
KAHKAHKAH



 above punya gambar ada drama
my topi kena kepala abang belt tiga line ni
marah wei, senyum pun tak walhal kami dh gelak berdekah-dekah




probably ada sedikit kesal sbb cannot bergambar with the Idiots
satu hal Aiman konvonya sesi petang
then masing2 dah dgn family and org ramainya, panasnya, aku pulak sakit kaki nya oh my
so sorry Idiots! but i know the value of our friendship is more than graduation pic isnt it? *cewahh*

eh gambar lagik




finally pics with the familia
thank you to mak abah atas sokongan selama ini
thanks jugak to all the siblings
and all :)




ada lagi sekeping
gambar I sorang2 hokayyy
nasib baik aku sempat teringat nak ambik sekeping


mihihihihihi

btw, family tido semalam kat Seri Ibai Inn
ok la, not bad berpatutan dengan harganya.
and that last night jumpa balik Idiots except si Zaher sbb dia balik kg
nak lepak lama2 mcm zaman belajar but god I tell u olls penat woi penat
tapi bertahan lah jugak smpi lepas tengah malam
tapi sedih jugak di pikir-pikirkan, bila pulak nak jumpa macam ni
bila? bila? bilaaaaa? sobs





ucapan dariku: semoga hubungan baik kita berkekakalan buat selama-lamanyaaaaaaaaaaaaaa
love love love u olls!


and then besoknya parents balik ke Kedah
and I'm all alone balik KL
and yeppppp,,aku keja pulak tu muahaha
penat bukan kepalang lalu bersumpah lepas ni kalo travel jauh2 aku akan peruntukan sehari utk berehat guling2 kat rumah kehkehkeh

fuhh lega dh update pasal konvo 
hehehe

laterrrrrrrr!

Xoxo


No comments: