Thursday, August 2, 2012

Berniaga di Bazaar Ramadhan

assalamualaikum and haii!!

wah, lamanya tak berblog hehe
been busy with internship's report and other works.
asyik nak update but penat, penat and penat.

so, walaupun lambat i nak wish jugak Selamat Berpuasa to all my readers.
how is ur puasa? good?
me, so far so good, alhamdulillah. been struggle much on sahur.
trying harder at least makan sket, nasib baik kak zila selalu goreng cucur and boleh la ngap 2,3 bijik.
abah selalu ckp, buat apa bangun kalo nak tido (of course aku akan singgah sebentar kat kusyen untuk tido! ngahahaha)
i answered him, "kalo cik tak makan cik rasa bersalah" HAHA and he laughed at me.

so, internship i kat Customs dah habis. alhamdulillah berjaya jugak tamatkan 6 bulan praktikal ni.
i should do one entri for em kan? hehehe
now i dah start hantar resume to private company and also do all the jobstreet things.
but for now, dalam bulan Ramadhan ni, i help my bro's company, Strawbearu Enterprise berniaga kat bazaar ramadhan kat Stadium Darulaman.
its fun and super tired of course.
we jual nasi kerabu and nasi campur.
nasi kerabu mak Bear dr Kelantan yg masak and nasi campur my mom dari Kedah yg masak hehe
so peeps, if datang bazaar ni jemput lah singgah kat gerai we olls.
gerai line kedua dekat dgn hotel sri malaysia. hampir2 dengan tempat jual teh bunga yg beratur pjg nak mampos yg mengacau traffic tu. (haaaaaaa gitewww kau...)

so, usah ditny pasal gambar sbb mana sempat haku nak snap.
ini je sempat aku snap first day menjual.



i pun try jugak menjual desert, i jual puding caramel & puding trifle.
alhamdulillah, jualan pun ok.

so, sesiapa yg datang bazaar kat sini dont forget to come to us! booth 206 & 207!

bye!!
xoxo

1 comment:

Shida said...

awat aku p x nmpka pon???