Tuesday, June 5, 2012

Mangrove Tour at Langkawi


*i actually wrote this entry on night of 17th May and plan to publish it but as u olls know, my cousin passed away the morning after. it takes me a while to enjoy anything after that. but now i'm ready to blogging again!* 


assalamualaikum and hai!

its been a while. oh my god, i am sooo malas to update anything here.
lots to cerita but very the malas!

in the other news my dear bro Joslee had become such a fan to read my blog.
rindu perhaps? MUAHAHAHA hai Jos!!!!
*do u remember, when I first kawan dengan u, i always called u "ikan Jaws" ? ekekeke*

so, i should story mory about the Mangrove Tour that Athirah & i join 2 weeks ago.
al-kisah when my fellow intern friends cancel plan untuk tour, we both kinda upset so Athirah made me promise to go jugak2 whatever happend that week (4th May).
that night she came pick me and we bumped with Zam & El depan Maybank and decided to go dinner sesama.
habis dinner, we shoot terus to Cenang to pay for the tour.
sampai2 that guy cakap tour cancel sebab orang tak cukup.
i was like okay sbb kinda tak berharap since the week before dah kecewa,
but Athirah in the other hand macam "WTH, nak kena tumbuk ngan aku? Tadi cakap ada? gdbjhsbdcjhsbfhjsdb" ---> (eksperesi muka je la)
she was so upset and i had to comfort her and said its okay, we go on Saturday lah pulak.
then i asked her to stop tepi one kedai sbb nak beli selipar (yg mana selipar tu dah rosak aku baling dalam sungai sambil maki-maki. hbcvcbvnbdhfn punya selipar!)
sebelum sempat we enter the shop, one abang cakap kat we all "Adik, nak p mana? Nak naik bot esok?"
i swear, Athirah's face at that time like sangat bersinar and we just sit there while that Adik do the marketing thing.
i dont want to hear anything else, i just want to hear he saying they have boat for tomorrow since its already 11pm! (and price yg murah, please)
so, kita merancang but Allah yang tentukan, Alhamdulillah ada tempat for us and it only cost us RM50. murah okay!

so, besoknya bangun awal and breakfast kat Padang Mat Sirat and terus ke Cenang tunggu pakcik van datang pick.
about that pakcik, he was soooo peramah BUT suaranya pelan. How gitu? Isk...

so, let the pictures bercerita hokay!


 muka nampak mcm x mandi? no no no.. ni muka kena bangun 630am pada hari cuti.
hahaha

ini we olls naik kat Tanjung Rhu
cantik woh Tanjung Rhu
siap ada Four Season lagi. sesape nak privacy boleh la duduk situ tp kena siap duit ah.. :)

ini before naik bot.
ha, time ni baru terhegeh aku nak beli shades.
mula tu mmg taknak beli/pakai tp sekali sampai tempat tu panas sungguh!

muka excited (kiri) + muka gayat (kanan)

 
ada sorang toddler.
cute tapi again, parents why u olls even thinking to bring kids naik bot di lautan yg beralun ini?
he was crying like half of the journey.
yeah, freebies untuk kami-kami atas bot ni.
*facepalm*

aah, bulatannya mukaku
*peduli hapa aku, waktu ni aku risau bot terbalik jek!*
wkwkwkwkwkwk

si excited ni idok la rasa gayatnya
suka je diaaaaaa..hehehe

itu gunung Gorila.
memang ada rupa gorila bila we olls g dekat-dekat


pastu singgah fish farm.
banyak la jugak ikan
but im more attract to the view kat sana






cantikkan viewnya?
itu ada banyak gak yacht tumpang berlabuh
abang (ke adik ntah) yg bawak we olls tu bgtahu one month mahu 5k jugak dorang bayar sewa parking.
pehhh,,,

gambar ni walaupun muka ku ini mcm senget kan, aku nak letak jugak
kahkahkahkah
apa ke hei abang tu
pastu yg kakak ambik gambar ni nape ambik gambar gini? takkan dia ingat abang pakai tshirt Chanel ni datang sesama we olls. 
hahahahaha


destinasi pastu g bagi makanan kat burung helang.
cantik sangat-sangat view kat situ
pastu bila helang datang, lagi laaaaa WOW, AMAZING NYA!





lepas tu pulak pegi jumpa kawan-kawan korang
EH, hahaha
kidding, hehe we olls pegi bagi makanan kat monyet.
seriously, aku mcm nak terjun dari bot tu time mula-mula.
mana taknya tetiba landing baik punya belakang aku.
tapi lama-lama okla, dorang jinak.
cara dorang ambik makanan pun mcm manusia la.
sopan pun ye jugak.

asyik muk Trah je kan?
hahahaha
tahu tak sebab pe?
sebab aku je terer ambik gambar. 
HAHAHA jgn marah eh Trah! hehehe

pastu pegi Crocodile Cave.
satu cerita time aku pegi survey harga ngan Trah, aku dengan agak tak berapa bijak pegi tanya kakak kaunter tu "ha? dahtu ada buaya ke dalam tu?"
nahhh, hambek kau kena gelak.
and i was like tampar dahi and jerit kat diri sendiri, what were u thinking? soalan tak standard budak universiti langsung!

so alkisahnya, cave ni dari luar mcm bentuk buaya.
bersungguh-sungguh budak tu explain kat aku, tunjuk 2,3 kali tang mana yg sama ngan buaya,
seriously aku tak nampak langsung, at all. 
tapi last-last aku angguk jugak la. kesian lak kat dia.
heeeeeeeee


pastu pegi pulak Gua Kelawar.
ewwwww..jangan lah tanya "cantik ke pemandangan dalam gua tu?"
kat luar cantik, kat dalam... hmmmm
dah nama pun kelawar kan. 


sukaaaaaaaaa gambaq ni!!! XOXO

pastu dia bawa jalan ke KILIM
aku berapa kali tanya depa KILIM stand for what?
sorang pun tak jawab.
so, korang tahu tak?

dia stop for a while kat sini 
suruh kami tengok. 
(tengok apa pn tak tau)


lepas kat KILIM tu, dia pun kasi arahan, semua wajib kena pakai life jacket sbb nak balik ikut laut tengah
mcm serius je bunyi padahal dia tak pakai pun
master lah kot kan?

tapi betul lah, dia bawa we olls balik ikut tengah-tengah laut
tobat scary.
dah lah mcm roller coaster dah.
nasik baik lah aku ni tak muntah.

we olls punya bot, satu family chinese & satu family indian
ngan we olls berdua.
1Malaysia gituuuuuuu..

waktu ni berdebar ya ampun.
ha, mmg aku tengah tweet pun.
hehehehehe


so, around pukul 3 we olls smpi semula Tanjung Rhu.
walaupun penat, sangat-sangat lah berbaloi. best sangat.
as a person yg suka kan laut, memang lah sangat berharga pengalaman ini buat diriku ini..huhuhu

thanks Trah yang bersungguh-sungguh jugak nak pegi. 
love u!

till then,
xoxo

*di sebabkan pakcik ni baik, meh sini nak promote service dia. 
Idaman Water Sports.
En Nor Ahmad bin Hashim
0164832060*


No comments: