Saturday, December 24, 2011

"Abah, sakit tak?"

abah masih kat hospital.
masih tunggu turn operate.
katanya masalah pakar bius tak de.
katanya kat Hospital Sultanah Bahiyah tu ada sorang saja pakar bius.
pakar bius ke doktor bius?
whatever.

aku call abah takde soalan lain aku tanya.
"abah, sakit dak?"
bodoh pun ada jugak soalan aku. 
tapi tu saja yang ada kat pikiran aku.
macam mana abah hari ni. dah makan ke?

since first day abah masuk wad, abah tunggu turn nak operate.
since 2nd day start puasa.
tak silap hari ni dah hari ke-3 abah puasa.
pastu aku tanya lagi soalan bodoh,
"abah tak lapaq ka?"
-_______-"
abah mesti jawab "kan puasa? ok jugak puasa, kencing manis abah turun sket (level)."
pastu abah ketawa. hehehe

abah setiap pagi sebelum turun sawah, mesti dan mesti minum kopi.
dia buat sendiri, sejak azali.
sejak dia kena kencing manis, abah letak suku sudu gula dan satu sudu kopi. 
abah memang baik abahnya (hehehe)
memang jaga makanan. minum air manis tu jarang-jarang.
kadang-kadang dia teringin Coke, dia mintak la kat we all.

sejak abah accident, Asyraf bagitahu luka tu dalam, nampak tulang.
pernah gak terlintas nak suruh mms gambar abah, tapi tak berani nak tgk.
aku ni mmg spesis susah nak terima kenyataan realiti.
pastu hari ni abang aku mms gambar abah.
berdebar-debar aku nak tengok.


berderai air mata bila tengok abah gini
the feeling was mixed
sebab tak penah tgk abah macam ni
paling teruk pun aku tgk abah demam panas
ya allah, semoga abah cepat sembuh dan kembali cergas setiap sedia kala
readers, please pray to my dad. 
quick recovery.
i love u abah. 


paling menduka kan hati ni,
i cant be with him
i cant be with my no 1 man when he falls sick.
and semua adik beradik ada dekat rumah.
ahh, there an awful feeling about that.
but abah dan mak dah kasi warning, habiskan final dulu baru fikir nak balik.
plan abah ngan mak nak pick me for the last time pun kena cancel
itu lah kan, kita merancang tapi Allah yg tentukan. :'(
and nasib baik ada Pakndak.
angkut barang naik bas pun aku okey, asal ada orang concern kat aku
nak kata apa pun kat aku kata lah, asal aku boleh balik Kedah jmp abah.
ye la, apa lah sangat kan angkut barang-barang naik bas.
and yes, moto buruk aku yg aku sayang tu yang sangat sangat berjasa terhadap aku dan sesapa je la
akan sekali lagi di angkut naik bas.
thanks Pakndak.

:)

okay,
sebelum end this entry, nak tunjuk gambar comey satuu!
hehe cute je dia temankan tok wan dia kat hospital
sampai tertidoq haaa...

Faiz Imtiyaaz


Xoxo
Abah, be strong!

No comments: