Saturday, October 1, 2011

puitis. romantic enough?

aku bukan lah seorang yg puitis.
nak menulis bak seorang penulis puisi apatah lagi,
bukti sah-sah depan mata, tgk lah previous entri aku, ayat tunggang langgang.
tulis suka hati.

aku kadang-kadang suka jugak baca kalo org tulis ala puisi-puisi ni
yg senang paham lah, bukan yg ayat mcm langit ke tujuh tuh
kalo dh yg ayat mengalahkan A SAMAD SAID, terlopong pulak aku baca
dalam erti kata lain, aku mmg malas nak complicated kan otak aku ni!
huehuehue
dan aku tak lah rasa lelaki yg berpuitis ni romantic,
mungkin aku rasa sedikit geli kalo kau buat puisi jiwang-jiwang ni.

tapi semalam segala persepsi tu aku buang dalam longkang
semalam seseorang telah buat aku terpaku,
buat aku stop kipaskan kipas comel aku tu,
buat aku sebak,
buat mata aku bergenang,
buat aku rasa "bertuahnya perempuan ni!"
buat aku rasa "bila lah ada orang nak buat kat aku mcm ni?"

orangnya kecik saja.
kecik mcm budak sekolah. (patut la berlakon budak sekolah hebat :P)
tp kecik-kecik berisi. kecik-kecik berbakat besar.
walopun mula-mula aku mcm tak berperasaan jumpa artis,
aku toleh kat Aiman sambil berbisik "macam ni ke perasaan jumpa artis. takde perasaan!" -___-"

tapi bila dia baca puisi terakhir dia tujukan kepada tunang tersayang dia,
hati perempuan, hati lembut aku tersentuh,
aah, mana-mana perempuan tak tersentuh tu mmg kena pegi mandi bunga lah! (hahaha)
paling aku tersentuh bila dia cakap "aku doa pada tuhan, kalau dia jodoh aku, semoga aku dapat lawan jodoh itu" - sort of la.
dalam hati aku tak putus-putus nk cakap "bertuahnya Sheera. bertuahhhnyaaaa!"

now, some of u probably can guess who are i'm talking about,
its Zahiril Adzim or Daim from Juvana (duh, terbayang sinar mata Aniq exsaited suruh aku ngan Aiman g jumpa 'Daim'! hahaha)



dia datang UMT promote buku dia
(seperti tajuk di atas)
nope, i tak beli pun sbb duit pn x cukup
lagipun, RAMAI nya manusia
ini belikan untuk kawan Aiman tuuu..

i just falling in love with the poem on page 16 :P

aku ada ambik gambar dia, tapiiiiiiiiii


nampak tak?
tak kan?

HAHAHAHA
tp aku berada dekat jugak lah dengan dia
tp kan, seriously time we all nk balik tu tak perasan yg dia ada dekat-dekat kompleks siswa tu.
keciknyaaaaaaaa diaaaa!
macam mana si Epul boleh perasan pun aku tak tahu!

dan ini lah gadis bertuah itu,
si gadis 'Wanita Hari Ini' si Zahiril ni :)


i bet everytime Sheera merajuk, mesti dia buat puisi..

awww.. thats so sweeeeet!

Xoxo




No comments: