Sunday, September 18, 2011

siapa tak suka freebies?

dulu time kecik2, kalau pegi shopping dengan abang ke-2,
dia selalu ajar : kalau nak beli barang, beli yang ada percuma apa2. untung!
and sejak itu aku mcm terikut, setiap kali aku beli apa2, kalau ada free gift, that will be huge advantage on me.

selalunya beli sabun or ubat gigi.
kalau sabun, mesti ada hadiah pinggan or mangkuk
and if ubat gigi selalunya akan cari yang ada free berus gigi.
and yes, kami memang tidak mementingkan jenama apa, asalkan ada free gift.

HAHAHA

so, last Thursday i went for my early semester shopping with Aiman.
sebab aku sorang saja balik lambat dr the idiots, kami tak keluar semua lah.
thats mean i am missed the last shopping spree with them for our last semester at Terengganu.
sighhh..
i dragged Aiman pun sebab dia free.
we have class at 2 and i was like, kalau sempat pegi lah but if not its okay -----> buat rule sendiri

so, conclusion for the shopping is

- i promise myself that this will be the only HUGE SHOPPING for this semester. its a MUST!

and

i dapat 3 barang free on pembelian i kehkehkeh

first adalah pinggan free bila i beli sabun Daia 2.5 kg
its a small plate but u know lah the feeling bila dpt brg free ni huehuehue

yg kedua i beli shampoo Dove yg wangi-nak-mampus tu,
ada free gift towel (at first lah we thought towel)
tp bila balik, rupa2nya towel kepala yg boleh gulung2 tu..
cute!
malam tu balik terus try and Dini tegur i, "dah lah kak sha, macam org sakit barah pulak!" LOL

and last but not least i got this!


HAHAHAHAHA

i bought vitagen and i noticed that dalam banyak2 vitagen less sugar ada satu set yg ada free gift ni!
isnt it cute? kalo kita zaman kanak2 mesti terlompat2 dpt pembaris gini.
ngehehehehe
but trust me, pembaris ni akan berjasa pada i one day!
i believe that day will come soon!
ngehngehngeh


and our 'trip' diakhiri dengan lunch yg awesome yg km tak tahu bila add-on rupa2nya ada 50% less
ahh, sungguh bliss bila hidup kita dilimpahi dengan freebies or discount things.
HUAHUAHUA


i love chicken rice's shop punya rendang.
urmm, terkenang-kenang 2 hari tahu?
hehehe

ok, class started already and perjuangan utk tidak tido dalam kelas KETIKA lecture is ON!
wish me luck readers!


XOXO


3 comments:

Anonymous said...

AKU MEMENTINGKAN JENAMA.
-HENSEMBOY-

.MISS_SHASHA. said...

@hensemboy

tp kalau beli barang berjenama pastu ada freebies pun best kannnnnnn??? kan?? hihi

Ekmi Rabat said...

hehe bestnya wehhh