Tuesday, July 5, 2011

Top Me-Time Moments : When Online (my version)

assalamualaikum..

i kan, everyday mesti rasa nak update blog on what im doing that day, or apa yg inspired me on that time.
its like when u have that spirit, everything good phrase, all amazing sentence yg kau rasa 'oh bijaknya engkau' terkeluar dr kepala otak kau..
but then, when u open the blogger tab and go to new post tab, the idea just flew away and never come back. sighhhh.. =.='

and seriously, dear God, help me with this one, i hope i publish it before i sleep ;)

ok, i know suma blogger pasti kenal Hanis Zalikha kan?
that hot-intelligent-funny-banyak makan-and so on young lady, (seriously, aku sangat sangat sangat jeles dgn makhluk yg boleh makan nasi tomato in the middle of the nite and u dont have to worry about the weight that u will gain! seriously!)
and i believe most of us follow her famous blog, dont you?

hari tu i ada baca link dia yang INI 
and i am so inspired to do my own "Top Me-Time Moments : When Online"
its been few weeks back for the 'so-inspiration' and malam ni i ada kekuatan tersebut untuk meneruskan perjuangan ini! heh ;)

if Hanis Zalikha do it her way by pamper herself when she surfing her favorite website with Dove Chocolate, dont expect i akan do it my own way with Cadbury or Kinder Bueno pulak, hehehehehe
im not a fan of chocolate (note, boys! hehehehe)
selalunya i just baring and angkat kaki sebelah or if lucky have food pun maybe asam jeruk yg i akan pesan kat Ain everytime she drag father to kedai... huehue

so,just pretend i will story mory about APAKAH WEBSITE WAJIB YG SAYA AKAN BUKAK BILA ONLINE???



PERTAMA : twitter.com
yeah, aku dah boleh lupakan Facebook, bagi aku Twitter is the winner!
aku pun tak reti nak jelaskan kenapa Twitter much fun than Facebook
follower tak ramai pun (which i seriously dont mind)
maybe Twitter lagi privacy sbb takde makcik2 or pakcik2 or cikgu2 or pensyarah2 yg join sekaki..
huehuehuehue

and aku jugak antara makhluk yg refuse to change to New Twitter which is for me hideous and so not friendly!
but nampaknya pihak pentadbiran Twitter akan selaraskan semua account twitter ke New Twitter soon (redha)




KEDUA : proudduck.com

ok, this is a must blog that i will check for the update everytime i open my lappie kesayangan
i love to read her writing and so excited to read every new post
she is beautiful and talented young person
and i heard that she is the heiress of ermmmmm.. "i dunno what her family into."
and of course she is the owner of Fashion Valet  - one of the popular online shopping.
see, i told ya she is so genius...
hehehehehe

owh, her name is Vivy Yusof.
u can follow her at twitter @vivyyusof . she is friendly, dont worry. and no show off..





KETIGA : people.com

i cant remember bila i start baca this website
but seriously, i dont think necessary to buy this magazine, because this website version more than enough hehehehe

i like watching E!News more than berita pukul 8pm
(tapi itu dulu, zaman mula2 E!News wujud kt Astro)
apa kaitan nya di sini? erkkk..
it just right now, i dh tak tunggu ulangan E!News at midnite (sbb yg tak ulangan time maghrib, time drama melayu, tobat lah aku kalah) sebab beritanya lambat.

(ok, aku dh rasa tak ada kaitan di sini)


hehehehehe

kesimpulannya, ini website gossip paling aku suka! hehehee





KEEMPAT : soccernet.com
walaupun aku perempuan yg sukakan gosip, tak bermakna aku tak layan bolasepak
walaupun aku hanya layan game Arsenal sahaja, tak bermakna aku tak layan website bola yg kadang2 (atau kebanyakan nya) layan Arsenal macam anak tiri! puiii (eh, emo tetiba)

*abaikan lah iklan lagha kat top of the website tuuuuuuuuuuuu*

kalo time musim BPL, soccernet mmg wajiblah ku buka esp on weekends esp when u kena terdampar kat taman nyamuk belakang library kan?
daniella ada bgtahu website awesome yg akan bunyi 'ting' bila score (pastu zaher akan tgk mata aku smbil buat mata terbeliak, ha akak, sape skor?) and dia akan update like every game in this world termasuklah Liga Super. mmg awesome tapi kan aku cakap aku layan Arsenal je, so boooooo........dh la bising bila bunyi 'ting' tu! hekhekhek

dan bila bukan musim BPL, aku bukak everytime online sbb nk tgk kisah transfer
(ewah, ewah, mcm terer lak kan?) huehuehue
dan malam ni bila aku bukak nk print screen, 
silakos sungguh muka si GILA (mmg we all panggil dia si gila sbb bila masuk main, kepala dia macam nak tuju kat orang! heh) ni pulak yg terpampang di muka depan! dammmm betoi..







website2 sampingan lain mcm

beautifulnara.com

perezhilton.com

blogserius.blogspot.com

dan lain lain lain...


XOXO

No comments: