Sunday, July 10, 2011

bestie, the one that i wish will be friends forever.

we have lots of friends, kan?
do you?
i have lots of them. lots of attitude also.

but

im sure among all of them, we have the one that we cant forget,
we have the one that kalau boleh nak maintain relationship sampai bila2 pun.

kan?

i met Kak Noreen when we are located in same room during my 2nd year at KPMSI.
it was in the middle of 2005 (if im not mistaken)
she was my senior, one semester senior.
dia pendiam orangnya. mula2 i rasa mcm susah jugak nak rapat ngan dia.
but she is so kind, she is sort of the one that i can rely on.

time awal2 sem tu, km belum rapat lagi,

but then

i demam teruk awal2 sem. ini mmg teruk smpi doc syak denggi tau! huuuuu

dia lah yg temankan i pegi Hospital Changkat Melintang yg horror sangat2 malam2 buta (with warden also but she left us afterwards)
dia lah yang kasi i tido dekat peha dia sebab lama sangat tunggu turn.
dia lah yang picit2 i while waiting for my name to be called.
and dia jugak lah yg sanggup tunggu i berjam-jam sebab doc ambik darah i twice

and time tu kami tak pernah 'bermesra',bergossip,bergelak-ketawa,berkongsi makanan lagi (which is its happened really soon after that =D )


sepanjang kenal Kak Noreen, jarang nampak dia marah2.
tp itu la, dia ni pendiam. mula2 tu takut gak nak melawak lebih2 ngan dia.
tp lama2,ok lah. dh pandai gossip2 ngan i. hehehehe

one more, time arwah Pak Su meninggal, dia jugak la yg temankan i hantar ke Gopeng.
hantar naik bus. dia tolong cr keta sewa then ikut sekali hantarkan i ke bus stand.


i rasa last day dia kat college, i tak sempat pun nk jmp dia.
sebab dia grad 6 bulan awal dr i, plus practical lagi.

tai time nak apply UPU for degree km selalu jugak contact.
first application i tak dpt, dia pn tak dapat.
i g keja ngan TM but dia terus apply for private, UNITEN.

lepas tu jarang sekali km contact, cuma ada sekali dia call and inform dia tgh couple dgn somebody yg agak popular back in college days.
i was surprised sbb i tak rasa bdk laki tu sesuai ngan Kak Noreen but perhaps dia hensem, so mn2 girls pun mesti cair.

then couple years tak dgr pape, cuma dapat tahu dh break ngan that guy.
after break tu lah dia mcm menghilangkan diri. FB pun xde.

tup tup kad kahwin dia sampai.
i rinduuuuuuuu sangat kat dia so i mcm swear i'll make it happened jugak on 9th July.
*tak kira* *tak kira*


alhamdulillah, Abg Li ngan Kak Zila willing to bawak i g Bukit Mertajam jumpa Kak Noreen siang tadik =)
sukaaaaaaaaaaaaaaaaa hehehehehe
rasa nak nanges tau!




 Xoxo

p/s : i love u kakak, i miss u always.
wish u all the best for new life
be happy and have fun! 
love, love, love

No comments: