Wednesday, May 18, 2011

Day #8 : Penemuan Kedai Makan Terhebak di Kuala Terengganu (akhirnya)

May 17, 2011

sampai di bumi Terengganu around pukul 530am
turun bus dah nampak Daniella dengan sweater putih dia
cari Nadia sebab dia paling awal sampai
then just tunggu Zaher.

see?
me from Kedah, Daniella from Ipoh, Nadia from Klang and Zaher from Johor
demi FYP terchenta lagi kami sayang,
sanggup datang balik untuk seminar 2 hari bersama 9 budak2 mgt maritime yg lain yg ambik fyp dan beberapa budak master under Jabatan Pengurusan Maritim.
rajin kan? kan? kan?

so, terus stop kat rumah i sebab Daniella nak ambik moto dia lagik
dah satu hal nak kejut si jiran Lan sebab dia pegang my kunci.

then dah dapat masuk rumah, Daniella ngan Zaher balik ngan moto dorang,
i pulak start moto i,
aku check minyak - KERING! ahahahaha
g jalan beli breakfast for Nadia and me.
hehehe pastu apa lagi sambung tidooooooooo!

g lunch ngan dorang (menyusahkan Zaher beli minyak bawa balik)
then Daniella nak g bandar beli kasut jalan2 katanya
apa lagi, meronggeng lah we all

ok, pictures!




it took three stores and finally this man purchase his 'kasut jalan2'
hahahaha

i like it. x)


pastu dah tak tahu nak buat apa,
jalan2 kat syahbandar.
lepak2 petang sangat nyaman.
angin laut, the sunset, the boats hehehe




pastu tunggu dekat2 maghrib,
pegi lah ke masjid putih.
aku mati2 ingat dorang maksudkan masjid terapung sebab tu pun kaler putih ngehehehe
well, i cant remember when my last time sembahyang berjemaah :(
its good kan if sometimes we can seat for a while after solat and berzikir and pray some prayers.

after that si Daniella ngan Zaher konon nak bw g jalan2
isk aku pun tak ingat dah pe jalan dorang bawak
but then Daniella promise nak bawa g makan kat satu tempat best yg dia selalu berdatingan hahahahaha
he keep telling us since before final start lagi,
sedap lah, banyak lah, korang mesti full kalo order special apatah lagi triple special hahahaha
after habis final mmg teringin nak datang but time limited and poket semua kering kan
hehehehehe
aku memang jangan tanya jalan nya macam mana sebab aku sangat fail dalam ingat jalan
tetambah malam pulak, mmg kirim salam lah! hahaha
meh sini aku nk tunjuk memang marvellous
nnt time family aku datang angkut barang aku sem depan, SUMPAH aku bawak datang sini
abah mesti suka daging bakar diaaaaaaaa! hehe


ni lah kedai nya.
nama tak nak kalah - ALHIJRAH OASIS
hahahaha

kedai tepi jalan je
bukan restoren pun


takyah malu2 mintak menu.
nah, tersergam indah 

hahaha


ini special punya set

daging bakar ngan ayam bakar
nyum nyum

set termasuk dengan nasi putih (tp aku syak itu mcm nasi ayam)
harga : RM7

tak mahal wei, serius. 

aku share ngan Nadia tau. dia tambah nasi putih je


Ini mee goreng Daniella
aku time waitress tu datang hantar,
mata aku bulat, mulut berkata "WOW, DANIEL!"
gilaaaaaaaa
banyakkkkkk siotttttttt hahahahaha

ini pun kira set ngan ayam daging jugak
tp harga aku x pasti.
rasanya sama je kot.



tengok Daniella, mcm pengacara JJCM or Warung Kita pulak

hahahaha

but mmg tabik spring lah kat dia. mmg aku puas hatiiiiiiiiiiiiii! hehehe




hasil.



ok, "jet-leg" semenjak habis final belum reda.
sama lah bila kat kedah, kdg2 aku tercangak sorang2 depan tibi sebab takleh nak tido,
sama lah mcm sekarang jugak, aku tak ngantuk
padahal Nadia dah sampai Amerika aku rasa mimpi dia ngehehe
masalahnya kat rumah boleh lah aku bangun kul 10
japg aku ada event tu kul 830 start. mmg nak mampus aku ni!

ok, byebye

p/s : perasan tak saya dh pandai edit2 gambo ngehehehehe
p/s : i bought Malay Novel weiiiiiiii! hehehehehehe


Xoxo



2 comments:

sis said...

waktu study nie mmg best...tambah jumpa kawan2 wkt cuti..jauh pun xpa..syarat happy..emmm...jangan sampai nak kena ikut pi JB dah la...ha,,,ha....

.MISS_SHASHA. said...

kak zilaaaaaaaaaaa!

jangan nak merepekkkkkkkkkkk!

sapa kata happy kena mai jauh2?? ini namanya menghappykan diri nihhhhhh!