Sunday, May 22, 2011

Day #13 : What song inspired u the most?

berapa banyak lagu yang boleh inspire hidup korang?
banyak kan?
macam port dance selalu cakap lagu Gemuruh by Faizal Tahir tu lagu tema hidup dia hahaha
miss u lah
*last Friday dia sms i sebab suruh i tgk citer kat TV2 tajuk 'xoxo' . tagline i katanya hahaha*


dulu, kalau dengar lagu
selalunya i dengar je, paham nya tidak.
hehe most of all awal2 pun cenggitu kan?


tapi bila dah matured sket, matang (eceh..)
kebanyakkan nya i suka lagu tu based on the lyric,
dan semestinya lagu pun played the important role


latest lagu yg sangat inspired is Get It Right
lagu tu lagu original Lea Michelle nyanyi for Glee (2) time dorang bertanding for regional.
the music awesome, they lyric apatah lagi
here is the first verse of the song


What have I done? I wish I could run
Away from this ship goin' under
Just tryin' to help, hurt everyone else
Now I feel the weight of the world is
On my shoulders
What can you do when your good isn't good enough?
When all that you touch tumbles down?
'Cause my best intentions keep making a mess of things
I just wanna fix it somehow
But how many times will it take?
Oh, how many times will it take for me?
To get it right




hard isnt it nak puaskan hati orang?
hard isnt it nak capai standard yg dah 'ditetapkan'?


for some people, banyak mana baik kita buat, tak penah cukup,
some people rather tengok kita jatuh, fail daripada tengok kita berjaya,
zaman sekarang, bukan senang nak cari orang yg akan happy bila kita berjaya,


sighhh..


p/s : ini takde kaitan ngan mood semasa. kehkehkeh

Xoxo

No comments: