Sunday, May 22, 2011

Day #12 : Nur Kasih The Movie review

"Matlamat tak menghalalkan cara" 
(ustaz tak dikenali, Nur Kasih The Movie, 2011)


believe it or not, itu adalah phrase paling aku suka dalam NKTM.
suka kat sini bukan bermaksud aku suka ayat tu, ini lebih kepada suka kepada scene tu.
i cant exactly explain why but kata2 tu sgt berkesan pada aku.
maybe satu hal aku menyampah dengan sapa2 saja berperangai sedemikian rupa. (bukan aku tak suka dengan orang2 yg cakap mcm tu, maksud aku berperangai mcm ustaz dlm NKTM, dalam erti kata lain sape yg g tgk citer  ni je paham dan pasti naik menyampah ngan ustaz tersebut)

ok, i paham apa yg alim2 ulama ckp - whatever u do, kalau halal tu halal and otherwise.
but, kita ni sape nak judge orang?
kita ni sape nak ckp orang tu tak layak utk itu & ini?
bg aku, tegur ok but kalo terus judge org tu tak baik, org tu jahat based on dia x pakai tudung, pergaulan, perangai seseorang, its not fair! at all.

mcm kes ustaz tu, aku rasa mcm nk nanges bila dia tolak permintaan Adam utk bg tazkirah/ceramah utk remaja2 yg rosak akhlak.
bila dia kata perempuan x tutup aurat, campur lelaki & perempuan, bg aku itu dia terus judge and wth, u should be the one yg encourage them. kan?

Sighhhhh...

Ok la, patutnya aku review kisah cinta Nur & Adam.
yang aku melalut bab2 tu pesal??
kehkehkeh


bakpe lain benar kaler tangan remy?
hihi







oklah, jalan citernya best.
its a "bestnya NKTM" , its not "wow, bestnya!"
get me?
dia punya gambar, kalernya stunning
khabir bhatia punya hasil kerja kan, u guys should know lah.
and the ost, well done hafiz hamidun. :)



lakonan Tiz Zaqyah tak mengecewakan,
same goes to Fizz Fairuz
but for me, the best actor definetely Remy Ishak
not to mention yg i sangat kagum dgn Remy dlm CUN sebab ke'teror'an dia ckp utara hehe
dlm NKTM ni, dia sangat menjadi
owh, sesungguhnya itu lah ciri2 suami terbaik! Kihkihkih




yg lain2, Liza Othman, Mia Sara, 'elyas - (maap ye dik, tato nama u) ', muniff isa (awesome and HOT! ngehehe), si yg berlakon MUKHSIN tu, and suma2 lah
dorang suma bagusssss!


Muniff Isa yg kaler merah bajunya. watak dalam ni nama Man.
pastu kan i search gambo ni, terjumpa yg rupanya dia ada berlakon filem yg dia ni ala-ala gangster cina. awesomeeeeeeee!
(ahh, i should save that for another entri didnt i? haha)



Ha, best tak review aku??
Hahahahha, nak tahu citer dia, g tengok lah ye,
korang tak akan menyesal.
yg paling best, ending dia x sama ngan citer melayu lain
korang x akan expect ending dia mcm tu,
there u go, itu another part aku suka dlm NKTM

ok la, ok la kasi hint sket.
some part ada ala-ala The Notebook punya concept.
what? tak penah tgk The Notebook?
omaigad! rugiiiiiiiiii!


ok, i have fun but damn tired.
entah lah, kepala otak asyik pikir am i too old for this? kuang kuang
i mean nak shopping every stores, gaduh pasal harga kemeja, gaduh pasal silap level, find the cheapest one yet my brother look handsome (anyway, i managed to do that! hihi)
it just tiredddd!

Xoxo
p/s: sape tak nanges tgk NKTM takde perasaan!

1 comment:

::Miss Pikon:: said...

muehehe. i berjaya tahan nanges. sbb klu i nanges, mmg susah nak stop. malu! hehe.