Friday, February 4, 2011

a white chocolate and lemon curd wedding cake.

its 336am and im waiting for Epul to finish his conclusion on our UNCLOS III assignment. (if u guys wondering, its through YM)
i am damn sleepy. so i tido kejap about 5 minutes.
but suddenly i dream of my wedding cake.
what the heck kan? in the middle of pening buat assignment pun kau boleh mimpi merepek.


three-tiered white chocolate and lemon curd wedding cake

this is a gorges wedding cake from a beautiful Katherine Heigl wedding. im lovin this. simple and must be damn delicious. kan? kan?
im not a fan to a fancy wedding cake mcm Fergie punya cake. OMG, serabut mak!
pastu mcm wedding Mawi tu, apatah lagi angkasawan punya cake tu. OMG, mati mak!

korang dan korang jangan pikir menda lain eh.
aku ni kan, intention nak kahwin pun xde lagi.
aku kan, kalo tang kahwin ni buat masa ni, aku pk syoknya time hari wedding tu.
bleh pakai cantik, kasut comey, bestnya! bestnya!
tapi, smpi situ je la otak aku berenti bila bab kahwin ni.
yang lain, suma aku tak suka nak ambik tahu.

mak aku lak cuti kali ni feveret ayat dia nak perli aku "kak hang ni, sekarang ramai kawan lelaki!"
amboi amboi mak.. awatnya kalo ramai kawan lelaki pon?
pastu siap pesan kat aku nih petang tadi "hang tu jangan nak ambik orang jauh2 sangat. nanti tak boleh balik raya baru tau!" lols.
seterusnya mak aku mendapat sokongan daripada adik-adikku dan kakak iparku yg sangat desperate nak dapat biras lelaki. hadoiii
aku pun dengan selamba reply "ala, tak balik pun xpa. cheq dok Terengganu punya jauh xpa pun. xbalik raya haji tak teriak pun!"
ha, mereka dan mereka mereka terus senyap.
di sini bukan lah aku nak tegaskan bahawasanya aku nak kahwin ngan orang Terengganu, tidak sama sekali. sebab aku ni manusia yg sangat percaya pada jodoh dan takdir.
kalo dah jodoh aku ngan orang Terengganu, aku terima la. kalo ngan orang Kedah pun, terima je. pendek kata, mana2 pun aku terima as long as dia pun terima aku.
aku dah tak larat nak pesan kat mak aku secara berterus terang atau sindiran, "kalo kahwin orang dekat pun kalo hidup tak bahagia buat apa?" 
nampaknya buat masa ni, mentaliti mak mmg aku x leh kikis lagi. kena usaha lagi ni. hahaha

eh, pehal aku merepek sampai ke sini ni? ewwwww..

ingat, JODOH, PERTEMUAN & AJAL ditangan ALLAH SWT. 
percaya pada tu, dan hidup kita akan aman, tenang dan yg paling penting bahagia.  
tanpa lelaki untuk sms kau setiap saat pun kau akan aman. (ye, aku tahu aku tak layak kot cakap mcm tu. single lady for a long time kan? hikhikhik tapi korang tak tahu orang sekeliling aku dah ajar aku macam2! itu dah lebih dari cukup dh.)
aku cuba untuk percaya, cinta aku hanya untuk seorang saja, soon. insyaallah.

xoxo
prince charming or whatsoever ada untuk setiap sorang kita, gals. be happy!


6 comments:

sHaKiLa said...

hihihi..suka2 ayat last kaksha tuh!!!
ngeee~~~

.MISS_SHASHA. said...

hehehe tq.
its true isnt it?

kdee said...

pasti ada mr right nti..insyaAllah..

.MISS_SHASHA. said...

kdee : i know. i believe on that. hehe btw babe, wish all the best for tomorrow ok. im so happy for both of u. upload gambar banyak2 tau!

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

ade tak kek y x berasaskan coklat..

nak wat kek aiskremm ar..

hee... cari jek ehem kat U ni
abiz stdy kawen.. jeheheh

.MISS_SHASHA. said...

line : ada je kek aiskremm hahaha ko leh tempah kat BR eh.
haha tgk la mn aku jmp ehem tu. TAKDIR. hahaha :)