Tuesday, January 18, 2011

SOCIAL NETWORK

disclaimer :
sebelum berlaku sesuatu yang tidak diingini,
entri ni tak ada kaitan dengan sesiapa pun
hanya pandangan dari pengalaman
aku tiba-tiba teringat dan ter emo 
sekian, terima kasih.





sape cakap,

kau ada blog, kau boleh apa saja kau rasa nak tulis?

sape cakap?





sape cakap,

kau ada facebook, kau boleh buat luahan sesuka hati?

sape cakap?







sape cakap,

kau ada twitter, kau boleh maki semua orang, middle finger everywhere?

sape cakap?






sape cakap,

kau ada tumblr, kau boleh letak picture apa pun?

sape cakap?




aku tahu, mesti ada yg cakap sambil angkat tangan dan mendabik dada - "AKU CAKAP!"


hah, ye ke?

ye ke kau boleh buat semua tu TANPA lukakan hati orang yang kau maksudkan dalam setiap luahan,makian,middle finger whatsoever.

mungkin some of u cakap, "pe susah, private la!"
bagi aku lah kan, "wadehel nak private? tulis diari la kalo nak private!"

aku?
sejak aku dah belajar segala benda bagai pasal dunia internet yang banyak habiskan masa aku nih, aku sedar satu benda - semua orang hipokrit. termasuklah aku.
malahan, aku bertambah pandai in being hipokrit.

sebab tu lah jugak, aku sangat jarang update blog.
selain malas dan buat buat busy, kalau dulu zaman jahiliah tak reti nak hipokrit, aku guna blog or fb nak lepas marah or lepas rasa gumbira :
sekarang ni kalau aku nak update apa2 pun, dalam kepala otak yang makin berat ni, fikirrrrrrrr, fikirrrrrrrrrr dalam2 apa natijahnya kalau aku buat entri emo, apa balasannya kalau aku letak status ntah apa2,
paling teruk pun aku kena bahan ngan 5 idiots, which is im fine.

BUT

aku selalu fikir, apa orang tu rasa eh bila baca entri/status aku?
of course lah dia terasa kalau aku terus on the dot letak entri/status.
and lepas tu macam mana aku nak face orang tu bila aku dah tak marah orang tu?
macam mana?


aku kadang2 menangis dalam hati,
kadang2 simpan dalam hati,
tak terluah dah,
entahlah where to go the limit.

kadang2 bila marah terlebih, kat twitter je lah yg aku nak over,
tempat lain, takde ruang dah.
cukup lah dengan pengalaman2 sebelum ni,
paling teruk kalau ada orang yang tak berkaitan yang terasa, itu mmg mcm damn nak mampus!

aku harap lah kan,
kalau aku boleh beralah, aku harap takde lah nak bg aku scary stalk aku selalu,
aku tak suka okey, tak suka.
aku tak benci lagi, cuma tak suka.
jangan bagi aku benci sudah!

dah lah, aku nak tido,
nangis kejap pelan2 sambil dengar lagu Dont Forget by Demi Lovato
aku lama sangat sangat tak nangis bila aku ada kat Terengganu ni.
sedih, upset pun x reti nak nangis,
last nangis (minus time tengok citer my sister's keeper & citer korea) rasanya bila kena jalan time tengah hari tu.

aku nak emo kejap, bagi aku peluang nak emo,
walaupun baru tadi aku emo ngan zaher.
zaher, entri ni takde kaitan ngan emo aku tadi.
u are such a sweet apologizer and i dont know why, i cant mad at u for a long time.
maafkan aku.

headache pn x hilang2 sejak petang tadi. :(
being rational needs a lot of sacrifice especially inside ur heart.

xoxo
jangan ada pulak cakap kat aku, tutup je la akaun semua tu.
ni aku nak cakap, aku ni addict online

No comments: