Sunday, January 30, 2011

the day that you 'lost' me.

aku takkan lupa malam tu,
lewat malam,
perhaps, it would be one of the worst night for me,
my turning point.




aku sedih, sebak, tak sangka, sakit hati, sakit dada, marah.
dia cakap kat aku "takde pape lah. think positive."
aku diam.
macam mana aku nak think positive on that time?
aku rasa kalau sape2 pun kat tempat aku mesti tak boleh nak think positive.
aku rasa longlai sangat.
kepala aku macam kena hempap.
muka aku macam kena tumbuk.
aku rasa time tu aku betul2 pucat, langsung takde darah kat muka aku.
paling teruk, hati aku. hati aku waktu tu macam gelas kaca jatuh terhempas.




aku wordless. clueless. speechless.
aku fikir banyak2, aku fikir dan fikir, apa salah aku?
salah sangat ke apa yg jadi dalam masa 30 minit tu?
suasana kat meja tu sunyi sepi.
cuma dengar bunyi taip keyboard orang meja sebelah dan bunyi hujan
dia pun diam. aku tahu, dia mesti tak tahu the best word nak cakap dekat aku.
takpe, it is better dia diam.
bila masuk hal macam ni, hal sensitif, lebih baik mulut kami tak berbincang pasal benda macam ni.

aku serious tak larat tahan sebak,
aku excuse ke toilet.
luckily, toilet tu luas,
aku masuk dalam, lompat naik atas ruang atas toilet (wth, aku tato cane nak describe)
memang aku takut sebab time tu dah lewat, but aku buat bodoh je.
when it comes to situation like this, aku mmg kena console diri aku sendiri.
talk to myself, while the tears running slowly.
suddenly teringat seorang kawan, bertambah laju airmata.
i felt like i have nobody to lean shoulder to me.



sedih, sedih, sedih. tak dapat nak gambar ngan kata2.
im not sure brp lama dalam toilet, maybe around 15 mins.
im feeling like so so weak.
hati aku ni, macam sangat terasa. :(
aku tak sangka, tak sangka.

aku macam cannot move on, i just only want to stay there. taknak bergerak
bila dia cakap "aku kan ada" , aku tak bg reaksi.
maaf, kata-kata tu langsung tak berkesan kat hati aku yg dah berdarah ni.
aku tahu dia sentiasa ada dengan aku, tapi tak sama. tak sama.
thanks 'dia'. selalu tahu nak kasi aku ketawa.
tapi malam tu, aku kalah, air mata jatuh jugak depan dia dan dia.

sebelum aku pejam mata, satu sms buat aku rasa macam hati aku terpujuk sket.
thanks, whoever u are!




penyelesaian paling mudah :

aku hanya boleh diam seribu bahasa. kalo nak sejuta, nah ambik, sejuta bahasa!
what do u expect me to say?
u expect me to pretend like nothing happened?
u expect me act like u did nothing?
u expect me to understand why u did that?
yes, nothing happened dear, nothing. u only broke my heart into pieces and u just lost my trust!


surprisingly, after that night,
i am the best hypocrite person on earth.
i try hard to act like nothing happened, i laugh, i make jokes.
and i think i did it well
u know what, u make my heart stronger than ever,
i can smile while my heart fall apart,
tapi dalam hati, tuhan saja yang tahu.
berdarah!!!

aku takkan lupa benda ni, walopun sesaat.
ya, cakap lah aku pendendam.
tapi sekali aku dah terasa mcm ni, aku mmg susah nak lupa atau buat2 lupa.


moral of the story : jangan fikir pasal kita takde masalah ngan orang, cuba fikir kalau2 orang yg ada masalah ngan kita.


xoxo

2 comments:

akma oke! said...

i can feel your pain. :(

.MISS_SHASHA. said...

akma : thanks. still feel it actually :( , but i know i should just ignore those stupid feeling! xoxo