Wednesday, January 19, 2011

but somewhere we went wrong. we were once so strong

dulu
kita rapat sangat
kalau boleh setiap hari nak cakap kat telefon
bila aku menangis, kalau boleh aku nak cari kau dulu
bila aku happy, kalau boleh aku nak bagitahu kau dulu
aku suka kat sorang ni, kalau boleh aku nak cakap kat kau, aku nak kau orang first tahu
aku nak cakap "aku suka gila kat dia, macam mana ni???" sambil kau gelak dan nganjing aku.

kau tahu tak, sorang best friend aku tiba2 disappeared tinggalkan semua orang termasuklah aku, left us blindsided, buat aku terkedu dengan tindakan bodoh dia.
kau tahu tak, kau orang pertama aku terlintas nak call, nak cerita, nak kongsi sedih tu.
kau tahu tak? tapi, aku tak boleh. tak boleh.
sebab semua dah berubah.


tahu tak, aku sedih
aku menangis kalau aku duduk sorang2, terfikir benda ni,
aku nak cakap kuat2 bagi kau faham, kau dah lukakan hati aku
sangat dalam bila kau cakap benda yang aku tak suka hari tu.
waktu tu aku dah pujuk hati aku, "tak pe Sha, this is totally change everything. dia tak maksudkan semua tu."
tapi, tetap berbekas. 

aku dengar lagu Taylor Swift banyak kali, nak kasi hati aku ok.
aku lari, jogging - benda yang tak pernah aku buat sebab tak nak fikir hal ni.
aku buat buat busy nak mampos kalau kau tny aku.


banyak benda kau ajar aku
pasal hidup, pasal duit, pasal macam mana nak cari boyfriend, macam mana nak behave kalo aku ada boyfriend
aku mesti ingat, sentiasa ingat setiap masa.

tapi,
aku tahu, tak semua benda akan kekal
walaupun itu saja satu2 nya wish aku kalau ada jin keluar dari bottle tanya aku apa wish aku
aku cakap kat diri aku berkali-kali, semua akan kekal, semua tak akan berubah

tapi aku tahu,

benda dah tak sama
benda dah lain
benda dah berubah
and im feeling very awkward


aku tahu tak ada sape pun salah, either me or u. no one
tapi kalau nak jatuhkan jugak salah kat someone, probably me
sebab aku bangang sangat tak reti nak accept perubahan.


xoxo
i am so so terribly sorry!

No comments: