Thursday, January 20, 2011

Aiman oh Aiman

malam selasa lepas, teman Aiman cari sport shoes.
kitaorg kan sem ni mcm gila nak jogging, so sport shoes adalah one of special thing that we must have!
and last sem kasut si adik saya sorang ni kena curi. haihh, kegiatan curi kasut kat area kitaorg ni berleluasa pulak. :(

owh, pegi berdua je ngan Aiman sbb other 3 idiots semangat nak main badminton.
mula2 makan dulu kat Selera Melaka (SM)
sebut pasal SM ni, Aiman, Zaher and I mcm dah kena nasi kangkang SM sebab setiap malam asyik mengidam nak makan nasi goreng ayam. ha, ayam!!!!!!
then lepas makan, pegi Mydin. cari kasut.
mmg lah target nak beli kasut murah, ye la bukannya nak target beli Nike.
hehe well, untuk rekod, paling murah we all jumpa malam tu adalah RM12.90
tapi tak tahu la kalo ada yg lagi murah.
but Aiman end up dengan kasut yg buat i jatuh cinta pandang pertama.
i tengok sekali, terus suggest kat dia. cantik, sekali pandang tak nampak mcm sport shoes.
and ye, saiz kaki dia adalah size 10. homaigod, 2 kali ganda size kaki i. hihi
ok, the pictures of course.




* kasut paling murah *


aiman cakap, nape dia jual banyak2?
haha well, ni Mydin kan?



kaki size 10 vs kaki size 5

:)



and one more,
tahap kesengalan si Aiman pada malam tersebut sangat lah tinggi!
aku ni asik gelak sepanjang masa.
salah satu kesengalan dia adalah
"mari kita gelarkan malam ni - Hari Jumpa Barang Tok!"
Tok merujuk pada nenek dia kat kampung!
nak tahu kenapa?
ni ha...




Aiman : Saya pelik la, nape orang tua suka pakai kasut macam ni?
Me : Sebab nak selesa lah Aiman.
Aiman : Tapi mcm keras je..
Me : Dulu brand Bata. sekarang mcm2 dah.




Aiman : Tok pakai selipar mcm ni la, tapi versi murah. Pastu tinggalkan kat pintu belakang. Kitaorg kalo nak kuar suma bantai selipar Tok termasuklah Paksu saya. Pastu dah terburai kasut Tok. Kesian kat Tok. Tapo tu lah, sape suh Tok tinggalkan kat belakang.

lolz

actualy kan ada satu lagi 'barang tok' but gambarnya ada kat Aiman. 
dompet orang tua. hahaha





ini kalo tengok face to face,
tak sanggup aku nak kasi anak aku bawa g sekolah
too much bling bling.



edisi 'mencilok' troli orang!
hahaha

pastu dia temankan i beli cekak. 
well, cekak i mmg takkan tahan lama.
samada patah or hilang. selalunya hilang! haha
dalam masa i tgh cari2 cekak yg sesuai, tiba2 dia gelak terkekeh2 kat belakang. 
sebab pe?
sebab dia jumpa ni ha!


dia cakap macam orang anyam tikar.
but mmg lawak pun..
hahaha 
who in the earth nak pakai mcm tu? 
hihi




lepas bayar, Aiman dengan muka bersemangat : "akak, McD?"
i pun muka takde lah muka x percaya, i cakap " seyes? tak kenyang lagi?"
Aiman dengan yakin : "takpe, kita makan yg ringan2 je!"
ha, korang tahu maksud 'makan ringan' dia ape?
ni ha



kalo x perasan ni set large Big Mac

i just order bubur ayam. tu pun i tapau bawak balik.
makan fries je.
teringat lak Epul ngan Zaher bila tabur lada ngan garam. 
hihi




line celcom mmg bangang eh 2,3 hari ni?
benci nak mampos ni!

xoxo
i love my 4 idiots so much!

No comments: