Wednesday, January 5, 2011

ABAH HANTAR MOTO NAIK BUS. TERIMA KASIH ABAH DAN MY LOVED FOUR!

assalamualaikum...

salam Wednesday.
semalam tido agak awal daripada selalu. maybe i had to face a very long hectic day, rasa penat lah sket.
before kul 12 lagi dah set alarm and off to bed but internetnya still online lagi. heh ;P
but i think before 1am i dah lelap.

so, alkisahnya semalam my dad ada kat Terengganu.
he arrived 4th Jan morning.
hantar moto, naik bus.
ok ok mesti mcm terbeliak biji mata then pelik "NAIK BUS???"
takpe la, asal dah selamat sampai dah. hihi

so, time abah ckp conform bus dah on suma suma, i pun dah planned ngan Aiman ngan Tihin
first thought Apat datang sama. but last2 tak jadik sbb nnt takde lak orang kat umah.
so, mula2 nak g ambik abah naik moto ngan Tihin je, itu first plan.
sbb abah akan turun kat Batu 6. itu like setengah jam je dr tmpt we all.
then bila sembang ngan Aiman, i ajak dia. tapi ajak2 ayam je la sbb kul 4am, maybe dia x larat.
but then, senang je dia cakap "ok je!" hahaha
i love this kind of my dear brother ni. sangat lah fit pala otak dia ngan pala otak dia bab2 berjalan2 ni hahaha
so, dah timbul idea nak g menunggu kat McD pulak.
disebabkan hal lesen and moto, nampaknya Zaher cannot join kalo Epul tak ikut.
i kinda expect Epul maybe tak akan join. so thats mean Zaher tak boleh ikut lah.
dah muncunggggggggggg mamat ni hahaha

bila tiba malamnya, time makan kat NR, Epul pun dah merealisasikan apa yg i expect,
dia taknak ikut g McD. hahahahah
so, kepala otak Zaher ligat memikirkan how ni!!!
lalu dia teringatkan kereta housemate dia. bercahaya lah mata dia. hehe
btw, thanx Abg Long sbb kasi pinjam keta.
and of course a ZILLION THANK YOU TO MY LOVED FOUR sebab sanggup tunggu to pick my dad,
sampai dah mengantuk korang suma.
thanks EPUL, thanks ZAHER, thanks TIHIN, thanks AIMAN.

ok, berikut adalah keadaan kami pada malam/pagi tersebut

p/s : maaf lah sebab guna kamera henpon 2.0 je. and korang ber4 dah asik blame aku tak cas bateri kamera digital! not helping okkay!



*betis Epul mcm betis model pompuan hahahaha and putih nya dlm gambar je hahah!*



*owh, Twilight effect di situ! hehe*



*kalo santek sket ni pakai kamera henpon Aiman lah ni!*



*motip gambar - i like when gambar Zaher tak nampak kepala! hahahaha*





fyi, Epul adalah seorang manusia yang SANGAT TAK SUKA orang tag gambar dia kat FB
but conversation ni buat aku rasa "ek eleh!"
"Kak Sha, yang ni ko nak letak kat FB takpe sebab hensem!"

eh eh dia ni!
LOL!


bila sampai McD around 230am, Aiman telah berkelakuan pelik di mana i never expect bila dia cakap, dia tak tahu nak order apa.
sebab everytime we have our late night Mcd moment, dia akan terus meluru ke kaunter utk order tanpa banyak bicara.
well, utk sesi kali ini Zaher berjaya mengalahkan Aiman sbb dalam orang tgh sibuk cari tempat dia dah siap order dah!






Epul time ni dah ngantuk dah! 
budak 2 orang ni tengah bergelut dengan kesakitan perut esp si baju merah! hehe
thanks guys.
Tihin dah beronline sakan kat meja lain.




aku dah cakap, kalo sengal mmg sengal
ni lepas dorang tengah kira kalori apa setiap sorang kami makan pagi tu
which is
aku rasa nak lempang sorang sekali hahaaa
then
dorang main cari wajah serupa dekat kertas alas dulang McD



ni i ada rakam sket video time dorang tengah buat aktiviti isi masa lapang.
hadoii, mcm adik beradik dorang ni! :)
Epul tengah pening kepala ngan jadual dan subjek but still gila kamera hahahhaa
Tihin nun kat hujung sana beronline!
thanks u all! love u guys mucho mucho.




pastu dekat2 kul 5, suma dah mcm give up,
dengan sejuknya, dengan ngantuknya, dengan Aiman sakit perutnya,
we all masuk keta nak g round2.
then Tihin nak g toilet , Aiman pun dah tak tahan dah,
so, we all tunggu.
then, Epul pun sempat bercerita. pasal mimpi dia.
boleh pulak dia mimpi pasal bela Rabbit, Iguana, Hamster hahaha
pe lah mamat ni ngahahaha rasa mcm "wei, sweetnya mimpi pasal nak bela binatang ni!" hahahahaha
hahaha thats Epul we know. real Epul! :)
then dad tepon katanya 15 minit lagi nak sampai.
Aiman ngan Tihin masuk, terus pecut g Batu 6.

abah sampai around 530. 
ha, time ni bila dorang bukak nak ambik moto, dah terkekeh Zaher ngan Epul gelak.
well, I pun gelak gak.. hahaha
erk, time ni Aiman ngan Tihin tak dapat di kesan hahaha 
but dalam sibuk2 I tengok dorang nak kuarkan moto, Epul tolong dorang kuarkan moto, Zaher SIBUK TOLONG PEGANG TORCHLIGHT (gelak guling2 cepat!) tiba2 aku perasan ada flash kamera.
ya allah, Aiman ngan Tihin tengah sibuk bergambar, hahahahaha


ini je gambar dr henpon i yg clear.
dr Aiman belum sempat bluetooth lagi!
hehehe
my Pakndak sempat lagi :

"nanti tag dalam FB eh!"

hahahhahaha


then bawa abah g stay kat Villa area rumah.
bukannya taknak kasi stay rumah Zaher, i understand dengan 9 orang nya, dengan tak habis kemasnya.

bila siangnya, class suma cancel, abah check out kul 12pm, bawa abah g makan.
abah request kalo bleh nak stay kat mana2 rumah kawan.
terpaksa minta tolong Epul ngan Zaher.
Epul cakap OKAY! TAPI JANGAN DATANG SEKARANG! hahaha ---> suara sangat TEGAS!

i understand lah, bawa abah jumpa Shakit kat Unisza, then bawa abah g Hock Kee Seng (pasaraya terhebat kat Gong Badak okkay!) 
its like i gave them 1 hour utk kemas Teratak Usang dorang hehehe
bila bawa abah g sana, *well sempat jugak aku sesat ngan abah hahaha*
WAH, KEMASNYA RUMAH BUDAK2 NI.
sebab suma 9 orang ada, mcm crowded sket la, rasa menyusahkan pulak.
but siap bg bilik kat abah lagi. hahahaha

THANK YOU LELAKI2 KACAK TERATAK USANG! 

paling aku impressed adalah, cara dorang susun helmet dorang, kemassssssssssss dowh! hahahaha
silap betul tak snap picture! hihi
thanks again guys sebab kasi my dad tumpang. u guys such a wonderful boy-friends i ever have! ;))

pas Asar, Aiman and Zaher bawa ny dad datang rumah.
then terus g MBKT hantar dad.
abah mmg tak leh tahan rindu kat Ain tau! ngeeeee
then abah dah jumpa ngan Pakndak, abah dah "halau" we all balik sbb dah nak maghrib
ngehehehehe abah niiiiiiiiiii,,,

so, itu lah jalan ceritanya sehari abah di Terengganu. :)
well, abah tak suka bergambar, so no picture lah hihi
mmg tak sama ngan anak2 dia kan??? haha

ok, next class kul 2. perhaps the first class with Datin.

xoxo
jangan lah anggap i ni sosial terlebey or whatever. we all 5 people always hang out and we feel like brothers and sisters! and they are my family here! x)

No comments: