Saturday, January 1, 2011

2011

assalamualaikum.

hallo..salam tahun baru..
cantik eh tarikh hari ni. 1.1.11

so, sangat bagus diri ini sbb dah update blog lagi sekali.
sebab nak wish happy new year je la.

hari ni hari we all pindah. we all merujuk kepada Tihin and I.
pindah rumah baru, akhirnya i berjaya jugak habiskan edisi mengemas.
well, at least i recognize 'kebanyakan' helai baju kurung i for campus wear.
hahahaha its 21 helai bebeh....

so,rumah baru ni jauh sket dr campus. sket je la.
and since my dad dah benarkan bawa moto, itu dah tak jadi masalah :)
itupun bukan main susah nya aku pujuk beliau sampai ke negeri perlis nu haaaa! hihi
thank you abah, i looovvvvvvvveeeeeee you!!!
syaratnya i kena ambik lesen moto secepat mungkin!!!

pasal moto ni, teringat bila abah cakap
"nak ka kawan hang bawak moto orang tua ni?"
hihihi for me, moto tu just look fine.
since my first bro belajar dulu kat Pahang, pastu another bro pulak guna kat KL.
and now Terengganu punya turn pulak.
memang lah moto lama but mcm i cakap, it looks just fine.
yela kalo nak compare ngan LC mmg lah tak menang but EX5 ni sangat lah fine.
i cakap FINE, FINE lah! grrrrrrrr


so, berbalik hal new year.
semalam siang kuar g bandar.
budak2 ni nak mencari barang. i takde nak cari pape melainkan new lipgloss / lipbalm.
lipbalm Maybelline yg Zaher selalu berniat nak try tu dah hilang.
sighhh,keja budak kecik kiut tu la!!!!
i thought nak beli lipgloss Maybelline once i penah guna time keja kat Penang dulu.
but takde dah sekarang. so, end up beli lipbalm Nivea je.
and i nak tukar pencuci muka.
maybe Bio-Essence ni tak sesuai ngan muka i. or entahlah, lately ni mmg jerawat asik naik jek.
so, i beli Syahirah. i tak penah pakai pencuci muka ala-ala nama orang ni. e.g: Safi, Shadira, or whatever la.
sbb pe beli Syahirah? sbb hari tu pegi Penang kan, wooohhh, muka Aina sayang yg dulu berjerawat mcm "adoii, tato nak pakai apa dah ni????" - sekarang ---> licin, putih, berseri woh!
i tanya dia - "Aina pakai apa ni?"
Aina jawab mcm biasa separa sengal - "ala, yang dulu jugak!" dia senyap jap pastu sambung dengan berlagu mcm dalam iklan tu "Syahirah!" LOL hahahahaha
dia cakap, tak payah pakai produk mahal2 lah Sha. kalo kulit cannot go, tak leh gak!
mmg betul. i punya kulit ni kan perasan high standard. dengan seafood mana nak kawan! (benci!)
so, i nak try dulu Syahirah ni mcm mn..

ok selain itu, beli jugak tilam angin yg kena pam tu. RM29.90 je ok.
then g PC Fair. bukan nak beli pape pn, tapi terbeli lah jugak, cover laptop Arsenal.
tapi bila balik rumah, tak reti pulak nak pasang. haiiihhhh..
ye, tunggu Epul balikkkkkkkkkk!


so, kejap lagi secara rasminya rasanya berpindahlah saya ke rumah baru.
edisi unpacking barang pulak kat sana! grrrrrrr...
MALAS NYA AKU!!!

then tunggu moto sampai maybe 4hb.
cepat la!! kalo lambat mmg tak g kelas lah aku!!!

ok, resolution anyone?
i actually, dont do resolution sbb i rasa i more to spontaneous
kalo aku nak benda tu, time tu lah aku buat, time tu lah aku beli.
but this year, umo sangat lah dah meningkat,
orang sana sini dah pung pang pung pang
noooooooooo, i dont mean that i nak kahwin!
it just, perhaps i find the love of my life soon!!
*malunya*
yg penting kena feel tu! feel!! i dont know why but hati i ni keras mcm batu! benci aku!
ok, dah berenti merepek!!!!

so guys, semala u all watpe celebrate.
betul ke i ada dengar its a NOT for muslim to celebrate it?
i tak berani nak komen bab2 hukum ni, bahaya.
but i selalu percaya, its all begin with niat. kan?

so, semalam bukannya celebrate.
kebetulan kul 12, we all kat NR. makan.
i melantak coconut shake. itu je yg penting.
dengan tomyam ayam. perghhhh sedap mmg la sedap tapi mak aiii, pedasssssssss siot...


maaf la, kamera tak mahal. gini lah rupanya! hahaha

ok, thing to do after this for the first day this year - MAKAN KAT SELERA KAMPUNG! 
hihihi

ok, babai bebeh!

xoxo

No comments: