Friday, December 31, 2010

location now at Terengganu!

salam.
hai.
oh, lama nya tak update blog.

konon nak update gambar2 paktam menikah hari tu , malas, tak jadi.
konon nak update gambar2 kenduri sebelah pengantin perempuan, tak larat, tak jadi.
konon nak update pas Malaysia menang semalam, tak jadi sebab takde mood pun. udah lah Arsenal seri jek paginya lawan Wigan. damn u own goal. damn u ref!
pastu last2 hari ni dengan rezut teragung dah kuar, ptptn dah masuk, sibuk mengemas barang, aku gagahi jugak diri ini utk update blog ku yg agak2 kalo ada sarang, mmg bersarang, pastu mak aku bising sbb semak nak mampos. ok lari tajuk pulak.

ye lah, bukannya ada peminat pun nak baca kalo i update but bila baca sorang blogger terkenal ni, dia cakap - "nak start buat blog mmg senang tapi nak maintainnya susah!"
DUSH. terasa terkena penumbuk kat hidungku ini. hahahahaha

takpe, takpe. update ni

so peeps, i dah kat Terengganu terchenta ni.
sampai pagi Rabu. adoii perjalanan yang kalo bleh aku taknak dah mcm tu.
tak, bukan pakcik driver bus tu bawak laju,
perut aku meragam tahu tak.
aku tak kisah kalo perjalanan setakat nak g penang sejam setengah or perak 3 jam tuh.
ini LAPAN JAM okkay! aku mmg akan pastikan mental dan rohani aku cergas.
masalahnya before naik bus g makan ngan my fam.
mak tahu aku suka nasi kandar, ajak la g makan kat Insaniah. tup tup lauk dia dah habis. watdehel, baru kul 830 kot time tu.
masalahnya bus aku kul 930. kalut lah aku ni.
nasib baik ada kedai makan kat area tu. aku pn tempah nasi putih paprik.
sekali mak aku g bungkus nasi kandar pulak. tak makan kecik hati lak mak aku.
so, aku makan lah sket. then makan lak nasi aku order separuh, lagi separuh Asyraf habiskan.
bila naik bus je, perut dah mula dah. nasib baik lotion halia tu ada kat dalam beg aku.
sampai ke leher aku letak lotion tu. dah tu susah lak nak tido. aku mcm nak nanges je!!!
bila dah tido tejaga pulak sebab aku lupa tutup tudung lotion tu, dah lotion tu ter'spread' smpi kena seluar!
mmg damn betoi!!!
last2 tu bleh gak tido. ha, dah dapat tido, x sedar diri lak sampai ke MBKT aku dok tido lagi! LOL
bukak mata tengok2 nampak bus SP BUMI. terkejut terus bangun. nasib baik tak tergolek kat depan pintu bus.
TERENGGANU SEJUKKKNYA!! i just left u one month tahu x? =))

so, time tu pukul 615am, lebih kurang. hujan.
so i told tihin xpe la tunggu hujan reda baru datang.
around 730 dia datang ambik.
hujan mmg tak berhenti sebenarnya sampai sekarang pn.
stay satu malam kat rumah Tihin kat Kuala Ibai.
thanks Mak sebab masak sedap2 hehehehe esp the gulai ikan tenggiri. terbaik lah! hihi

tadi, pas maghrib baru bertolak balik ke Tok Jembal.
thanks Effa & husband hantar we all, siap g McD lagik.
hmm, Mc Chicken separuh aku bazirkan. time tu dah terbayang muka Aiman & Epul sambil terdetik di hati "kalo lah dorang ada!" hahahaha

then balik, lepak2 bilik berhabuk.
rasa malas tahap dewa nak mengemas.
last2 habis gak kemas first round -kemas buku2 & note je.
esok lak aku sambung bahagian baju2 ni.
Sabtu pagi masuk rumah baru. ;)

aku dah mula rindu dekat Ain ni.
malam sebelum aku balik, we all tido sama2.
jenuh lah aku nyanyi kat dia. sampai kena nyanyi Asmaul Husna sbb panjang sket. ahahaha
kesian dia, kawan baik dia which is my cousin yg umo dah nak masuk 13 pun nak masuk hostel.
dah muncung mulut bila suma org dah nak tinggalkan dia. kesian!


ini malam dia hantar i nak balik tganu.
muka dah lah masam mencuka
pakai tudung mcm minah indon lak
hahahaha
i miss u baby!!!!!!!!
pok pek pok pek!



sayang benar kat kawan dia tu. haha
good luck Yusra! x)

xoxo
aaah, so tired.
sumanya.
paling tired nak buat baik kat org yg kasi taik kat kita! huh!

1 comment:

lynn said...

btol. nak buat blog memang senang. nak mantain memang ssh