Monday, November 1, 2010

bila langit keluarkan mutiara berharga di Terengganu , tanpa henti! :P

salamssss...

terengganu sekarang dh musim tengkujuh...
musim tengkujuh maksudnya - sepanjang masa hujan. angin kuat. ombak kuat. dan sepanjang masa hujan, ok!

so, semalam semalaman tak tido. sampaikan zaher lak pelik nape aku tak tido.
mmg stay buat assignment but by subuh dah siap.
tapi tak leh tido lak. g rajin goreng nasi lak. =)

tapi around kul 11, i last2 terlelap gak kul 11 lebey, terbangun kul 1pm
terkejut sbb belum print, tapi hujan lakkkk...
siap ada event CILT utk chamber Maritime Management.
text nadia nk pg ke x. dia xnak pg, maybe sbb penat stay up buat keja datin. huu
hujan time tu makin lebat lak. si tihin dah iron baju kurung baikkk punya. haha
last2 i pun ckp, x payah pegi la sbb hujan ni..kalo pakai baju kurung cantik2 pun nnt smpi dh x cantik hehehe
tiba2 budak2 rumah nk guna moto sbb nak g tukar tayar moto dayah.
alamak, mcm mn niiii, time tu dah kul 2 lebey..print pun belum..
apa lagi terpaksa lah minta tolong 2 superhero i yg tengah lalok tahan ngantuk kat rumah baru dorang.

pastu tak lama pastu zaher dtg bawa moto Kechik..
time tihin masuk bilik sambil tahan gelak, aku pelik menda pe pulak minah ni?
dia bawak plastik Giant and ada sarung laptop kat dalam plastik tu.
"akak, ko tahu tak. aku tanya zaher, ape tu? dia jawab, assigment dokk, takut kena hujan"
i tanpa disuruh gelak betul2 sampai nak taip status twitter pn terketar-ketar hahahaha

so, dah settle hantar zaher, kitaorg pn g redah hujan nk g print.
settle print g la hantar, i tengok ada org hantar assignment bukan main tebal mcm buku text MIS lak hahahaha maybe dorang print artikel yg panjang kot.

so, pastu g hantar assigment, g isi minyak..
ha, time ni wa citer lu.. mmg bangang punya kia merah tu ..
hadoiii.. sedang baik punya aku nyanyi lagu Bre, sekali aku kalih tepi,
DEBUSHHHHHH..
kena simbah weiiii... bengong! nasib baik aku sempat tutup mulut, malangnya tihin kesayanganku x sempat tutup mulut. wakakakakaka
time tu mmg hujan lebat, pastu asik kena red light je haha
ha, hambik ko nak main hujan sangat.
pastu g makan. time makan dua2 org senyap, lapar kot ngahahaha

pastu g hantar makanan kat Aiman.
i mmg xbleh blah bila aiman dah senyum2 dr jauh, maybe nak tergelak tengok kitaorg dh basah kuyup. hahahaa
lagi x tahan dia kasi we all baju hujan instant brand Ponco.
i keep laughing ckp kat Tihin, mcm tong sampah lah tihinnnnn!
sepanjang jalan dari rumah Aiman smpi la rumah we all i gelak sungguh2 sambil pegang plastik tu sbb bunyi bising.
hahahahahahahahahahahahahahahahah

tapi

tu lah, last2 aku kena gak pakai
sebab kena hadirkan diri kat discussion penting nk present research.
redah lah aku ngan moto Kechik dan my last choice - en Ponco.
aku rasa mcm aku ludah pastu jilat balik, nasib baik tihin tido time tu

hahahahahha

call zaher citer, tp bayangkan 5 minit spend sebab aku gelak dengar dia gelak mcm pelik sangat2 hahahaha zaher gilerrr...

so, welcome rainy season. i love u but please be good to me, ok?
siang nnt nk g library awal kul 2.
haisshh, kalo aku demam, Jeff ko present sorang2?
aku mmg x paham menda pape pun weiiiii....


ok, untuk abang dan kakakku di Melbourne, sila lihat gambar2 ni..
p/s gambar pantai belum leh snap sbb bawak motor pun dah terhoyong hayang sbb angin kuat gilerrrrr........ =))






terbaikkkkk!
sup daging + air limau purut.. 10 bintang wei!


xoxo
thanx banyak2 Kechik. THANXXXXXX..

5 comments:

aliesha kirana said...

u made i miss my study life again la sha..heehhe..

ridnu musim tengkujuh di terengganu...aaa...

kim salam kwn2 u..hehehe~

.MISS_SHASHA. said...

hehehe, cantik kn bila hujan??? heheh but time mmg x kena sbb busy ngan assigmnt & research. huahuahua

kalo rindu tganu, come here lah =)

aliesha kirana said...

owh kalau laaa senang nak cari masa ke sana.. memang dah lama i terbang..haahahah~

Nik Evi said...

hye duk mana ? sy duk kat unisza ;) ~~ sejjukkk kn skrg ni k k.trgnu hehe

.MISS_SHASHA. said...

nik evi : hai!saya kat UMT. a'a mmg sejuk pn. ambak pn kuat! but i like it! =)