Sunday, October 31, 2010

kisah bola sepak.



aku fan arsenal.
so what kalo aku fan arsenal?
kalo aku x sokong konon kelab paling femes kat dunia ni, Man U (ok, sebab dlm terapi aku xkan panggil depa theSetan. opps, tertaip!) nape? x boleh?

tak payahlah nak bukak sejarah why i fall into arsenal.
kalo nak tahu, sila click kat sini.

aku penah baca kat satu majalah pompuan, tak igt la Remaja ke Cosmo
aku mcm bodoh pegi baca dekat satu statement
"jangan berbual pasal bola sepak atau apa2 sahaja minat ke arah lelaki dengan lelaki yg anda suka"
ok, aku mengaku aku penah amalkan tips bodoh tu,
rasanya waktu tu aku pun x la mcm sekarang sokong arsenal.
hurmmm, mmg macam LOSER lah kan...

so, minggu lepas Arsenal lawan Man City kan?
aku mmg berkobar2 nak tgk..
ye lah its a BIG game ok.
so ada date nak makan sama2 ngan abang Nadia.
kitaorg g makan kat one of my feveret restaurant kat sini, Sri Budi.
hurmmm, waktu tu ada game Liverpool. aku ingat lah kan, sebab kalo ikut rank mesti orang nk tgk game Arsenal ngan City.
dah kat kul 11 belum tukar, aku ngan berani nya g ckp kat akak tu, nak tukar.
siap aku yg ambik remote.
tp dengan sengal dan bangang nya pekerja datang tukar game Liverbodoh [maaf eh fan Liverpool, aku mmg panassssssss!]
masalahnya, aku customer kan? pastu, kawan ko dah ckp ada org nak tengok, ko leh buat tak tahu..
dah lah Arsenal MENANG 0-3. bangang mcm ghdgfhdyerfghc

so, as a conclusion babai lah Restaurant Sri Budi.
walaupun ko punya sup perut memang terangkat angkat paling penah aku makan, maaf lah aku memang x akan jejak kaki melainkan darurat jek.

dulu aku pernah gak terpikir, why my first brother, Abg Li taknak dah pegi Restaurant Nasi Kandar Yasmeen yg popular kat Alor Star just because one thing.
sebab Yasmeen punya nasi kandar mmg terbaikkkkkkk!

so, bila jadik macam ni mmg aku paham sangat.
(aku sampai hari ni tato why Abg Li marah sgt ngan Yasmeen tu!)
korang nk ckp "eh, pasal bola pn nk mcm tu ke?"
what the hell, suka hati aku la.. hidup aku. at least xde aku pegi buat masalah kat orang. kalo aku muncunggg tu mmg sbb aku mcm tu. bukan aku x warn!

so, sekarang mmg aku tengah cari kedai lain yg menyajikan sup sedap.
so far, sup tulang As-Syakirin best sbb murah & sedap.
tapi bila Ammar & Chickorn cadangkan sup Tok Jembal,, hahaha terbaeeekkk owh..
tima kasih ya you all, aku dah jumpa pengganti Sri Budi bengong tu.
hah, good bye la.

so, good to know that semalam pun Arsenal menang,
owh, i tak tengok sbb ada assigment penting.
so, Riza update and follow kat twitter je.
walopun last minute goal dr Song si rambut kelabu tu, janji menang.




pastu City kalah eh? Man U menang? tp gol Nani tu nmpk mcm desperate sangat.
pastu reff mcm ntah pape je. even fan Man U ckp reff nmpk mcm bodoh je,
hmmm, nani, nani ko mmg attention seeker pas ronaldo blah
mcm apat ckp, suma benda nk tiru ronaldo, even boot pun.. LOSER!



xoxo

qada tidoo

No comments: