Sunday, October 10, 2010

its perfect 10, its a sweet escape!



assalamualaikum...


selamat hari Perfect 10.
selamat berjaya kepada saya dan rakan taulan yg akan menghadapi ujian pertama yg mcm real untuk Commercial Law at 8PM.
dan selamat juga kepada diri sendiri untuk menghafal2 kes utk jawab soalan2 Puan Jun untuk subjek yg sudah saya inform tadik.

entah lah, rasa mcm mual, tp sebab ingat abah janji kalo rezut bagus, lagi cepat dapat apa yg saya minta, saya buang rasa mual jauh2. saya segarkan mata saya sungguh2. saya sanggup minum caffeine banyak2 sbb nak stay up (konon!).. tapi serius beb, saya mmg nak skor mcm saya skor time sem 1. ---> walaupun saya tahu, jauh di dasar hati kamu semua mungkin juga setuju dengan saya, its pretty impossible, sayang!

hari jumaat, bangun pagi2 dah marah mcm singa kat Zaher. sebab assigment HRM. (bukan haram, its Human Resource Mgt,, hehe)
pastu, terus bukak buku Law yg seberat 3kg (ini fakta, sbb saya sendiri yg timbang!) nak focus!
kesian Joe, kn sembur sket kat chat FB. Maaf Joe! itu suma ditujukan to Zaher.

and sepanjang hari saya 'memencil' diri dlm bilik sbb xde mood..
tinggal sorang2, fatihin keluar dgn syu.
selalunya Friday adalah hari memasak sedunia. tp sbb dh hilang mood, kul 4 baru lunch.
lepas tu, saya pun study sambil ditemani lagu best dr Paramore, The Only Exception.-- sungguh lullaby.

ok, itu aktiviti weekend saya di Terengganu. and sabtu, habiskan masa di library study Law lagik bersama kesayangan2 saya!

ok, sudah lah asyik study saja. maybe nanti saya akan buat post khas gambar2 kami study dr hasil kreativiti Epul yg asyik snap pic bila dia dh mula rasa bosan... and suma originally from my mobile :P

sebenarnya saya nak ckp,
entri kali ni akan disajikan oleh 21 keping gambar.
entahlah, saya dah tak boleh nak study. jadi saya pun jadi rajin ke arah nak update blog.
(aishhh, rasa skema pulak asyik ckp saya!)

tadik malam, km pergi jamuan raya anjuran Sekreteriat Rakan Muda UMT.
owh, FYI, ini jamuan raya pertama saya attend di UMT. nak compare dgn last year.. banyak jugak hehehe and BTW, dah habis Syawal dh pun kannnnnnn? haha

its for Kechik. dia yg promote, and we join.
its last minute and unplanned!
so, enough lah bebel, i'll upload some random pictures of us enjoying some 'escape' time from study mcm terlingkup lingkup! its a sweet escape dow!



ok, bermula dengan interface!


ok, meh sini nak kenalkan housemate Zaher & Epul.
kalo housemate budak 2 org tu, maksudnya mesti kawan saya jugak!
Man.. hensem x? ok, dh tahu jawapan dr gadis2 suma.
even lelaki2 pn ckp dia hensem hihi
dah, berenti puji sbb dia dah berpunya! haha




kalo sape2 yg lupa sape Zaher? Sape Epul?
oh tuan2 & puan2 saya rasa mereka lah yg banyak saya inform dlm blog saya ni hehe
ok, revision semula!
baju hitam Jahir, baju biru Epal! =)

Zaher umpama adik saya kat sini. ya, km mmg rapat.
mcm Apat dgn saya!
semoga persahabatan berkekalan selamanya! [WTH dengan ayat2 aku mlm ni?]

ok, gadis sebelah Zaher adalah Lia Juliana.
dia student Biodiversity. dia kawan baik Zaher.
and Lia juga baik ngan Nadia & Fatin.
lagipun, we all pn aware, Maritime Mgt & Biodiversity mcm keluarga angkat..
hurmm, ataupun kami saja yg rasa mcm tu hehehe

ini 2nd time lepak ngan Lia.
sebelum ni saya dgn Lia kerap tweet2 saja.
pastu malam teman Kechik meeting, terlepak pulak dengan dia sampai kul 12 lebey.
She is fun! cuma Lia, stop puji si Zaher ni!
its like pleaseeeee!!!!!!!
Zaher dh kembang semangkuk okay!




he is one of the bestie here.
ya, pretty close such as Zaher & me.

kami [ini merujuk kepada semua, bukan hanya 2 insan baik hati kat atas ni! :P] mmg suka bergambar. dan bila tunggu VVIP datang lambat, ini saja lah aktiviti kami.
kan Epul?

x percaya? cuba tengok muka Man
bukan, bukan suruh puji dia hensem lagi..
muka lapar, sbb tunggu VVIP sangat lamaaaa!

pastu yg sebelah kanan berpakaian seperti YB tu lah Kechik!
Tq Kechik, aku makan sate secucuk pn dh kenyang! =) sedap meal mlm ni.

tapi kan,

konfius sket ngan Abg Long (baju peach) yg sentiasa senyum..

x percaya?

korang tunggu eh!! nnt korang mesti ketawa bila tgk gambar dia!

ok, Epul, kalo kau tgh baca entri ni, kau berenti sengih okay!

ini edisi pakai baju raya sedondon.. i dont say sekaler sbb ungu kami berbeda lah!
kan???

yg hujung sekali tu bukan that yellow guy, that light-purple guy yg sangat happy mukanya.
and next to me, mcm menteri pulak dia pose hehe

and why bila i senyum that kind senyuman, mata i nmpk sepet & sembab
padahal takpun..
i use black eyeliner..
so, have any tips on nk besarkan mata?
makeup tips lah...




rasanya, sampai kul 9 pun belum start.
biasa lah kan.. kalo VVIP mesti lah BBBL (betul betul betul lambat)
weird kan? why mentaliti mcm tu eh? pelikkkk!

Epul dh asik ckp,
aku lapar ni. aku x makan lagi ni hari ni.
aku makan goreng pisang je hari ni!
bla bla bla bla!!!

pastu dia pun buat aktiviti ni

membaca tweet dan membalas dan membuat status palsu
hahaha


lepas dh ucapan2 & kena sound ngan sape ntah dr Rakan Muda Terengganu sbb jangan bercakap bila org kat depan bercakap (LOL!!) kami pun di'benar'kan makan.

okay, Patihing, kau jangan marah setakat ni, gambar kau xde.
kau kan camera-vintage-girl!! hihihihi

jgn risau, mesti la ada gambar kau! haha



see? Patihing dan baju warna warni cantiknya...

ok, Man ni mmg suka bergambar.
need proof lagi ke?
hahaha

pastu ambik gambar ngan Solihin-mulut-suka2-hati-je-ckp-aku-mcm2 (hahaha, kidding je Solihin!)
ada pulak muka tak behave kat situ.
SPOILLLL


ok, ini saja gambar makan!
makanan ok, nasi minyak,satey,ketupat,rendang.
hehe tq Epul for ur part here! Tq!
Tq Patihing sebab rajinkan diri ambik air.
Maaf Man sebab Ksha tarik rambut Man, maaf ye, spontan! haha


korang tengok Man..
i told ya! mmg gila gambar.. maybe Epul pn kalah!
hahahaha
xpe, hensem!

Patihing cakap, dia nampak cantik.





.no comment.


ok, abaikan senyuman bercahaya Epul dan kesopanan saya haha
tengok kat belakang tu.

Patihing cakap, dia nampak dia cantik!






ok, beria senyum maybe!


hahaha

kidding lah dear, u mesti la sannntiiikkkk =))

hihihihi
abaikan Zaher & mulut laser nya itu!



okay, perhatikan 2 keping gambar di bawah dan berikan persamaan nya!

serius ni...

cepat fikir!




selain drpd 6 manusia adalah sama..
cuba perhatikan Abg Long dan gayanya..
hahahaha
its so funny... Abg Long suka pop kaki nya bila bergambar...
bila Patihing & i tgk semula, we all ketawa pusing2.. haha
its cuteee hahahahaha


okay, pic 21, last one..


sila usha mata saya


hehehe


xoxo
sekian!

p/s
: i've reach #100 follower on this special perfect date! its gonna be remembered, Fakhrul! TQ
: will meeting Nadia & Fatin early morn and of course have to meet Datin for the schedule......oh, pening kepalaku!

No comments: