Thursday, October 21, 2010

hembus nafas dalam dalam dan bertenang .



im gonna write this once, and i'll never bring this up ever again. NEVER!


aku ambik keputusan nak berdiam diri,
aku ambik keputusan tak nak respon on anything that hurt me like hell,
aku ambik keputusan nak telan saja apa yang aku rasa, apa yang aku baca, apa yang aku nampak,
walaupun pahit, walaupun sakit,
sebab aku selalu ingatkan diri aku, fikir panjang sebelum buat sesuatu.

tapi

this time around,
give me permission in my own blog, in my own breathe, in my own territory
let me..just let me write this from the bottom of my heart.
just this time!

aku mintak sangat, rayu... tolong faham.
tolong letak kaki dalam kasut aku walaupun size kaki aku 4 or 5 je :P
entri ni dah bersarang 2 hari x publish sebab mcm aku cakap, aku fikir panjang sebelum buat sesuatu.




bila aku susah, bila aku miserable, aku selalu fikir ini mesti balasan Allah SWT atas suma dosa-dosa aku.
ya, betul. bukan mungkin. bg aku, ya mmg betul.


aku ingat aku boleh tabah.
aku ingat aku boleh tahan.
aku ingat aku akan tabah.

tapi,

aku perempuan,
setabah mana pun aku, ada limit yg buat aku terus tewas.
sangat2 tewas.
kalo org putih cakap, "fail terus".



aku rindu rumah, aku rindu kampung, aku rindu kedah walaupun panas nya, tuhan saja yg tahu :P
aku rindu abah, aku rindu abah. aku rindu abah sangat sangat.
lama sangat tak jumpa abah.
aku rapat dengan abah jauh berbanding aku rapat dengan mak.
mungkin lumrah [org ckp lah] anak perempuan akan lebih rapat dengan bapa nya..
entah lah, mungkin korang perlu interview mak aku dan adik beradik lelaki aku heh



selalunya bila masalah over the top, aku akan luah semua kat Abg Jon, abg ke2 aku.
selalunya dekat dia saja aku menangis tersedu-sedu,
tapi sejak dia left to Melbourne, aku tahu, aku dah tak boleh terlalu berharap dengan dia. tak boleh sangat sob sob kat dia.
abg jon, aku tau hang mesti nak ckp kat aku, "its ok, u are always my little sister"
please jgn cakap mcm tu,
ayat tersebut adalah ayat feveret aku kat dunia ni,
tp usually it will end up dengan mata aku kabur,
mcm sekarang, aku kena stop kejap dr menaip!



aku cuba, aku try harder nak face sesetengah part dalam hidup ni yg susah sangat aku nak tempuh.
aku buat tak tahu, aku buat pekak.
tapi perangai buruk aku yang satu, bila aku marah, aku x reti cover, aku minta maap.
mcm aku ckp, aku ingat aku tabah sangat.
aku ingat aku dah umur 24, aku boleh jadi tabah, dah tak manja2 lagi,
ya, act like aku seorang yg berumur, seorang kakak.
tapi kakak yg berumur juga ada hati.



maaf Apat, aku rasa hang dah mcm ambik alih part Abg Jon.
aku mmg tak tahu nak turn on to sapa.
aku suruh Zaher ngan Epul balik cepat2 sebab aku takut aku banjir depan depa.
konon aku tak nak depa tau apa masalah aku.
tapi kena paham lah kalau org yg aku warn tu si Tihin, conform sampai saja berita tu.



aku mmg sangat tak boleh tahan, walaupun waktu tu aku kat tepi jalan bawah pokok.
aku langsung tak berdaya nak melangkah walaupun satu tapak lagi.
aku cuma nak dengar suara someone yg aku rasa akan tenangkan aku.
someone yg aku tahu can sacrifice everything for me.
thanx Apat, aku akan cuba sekurang yg mungkin utk call hang.
sebab aku kakak hang, patutnya aku yang jaga hang, bukan sebaliknya.
i miss u Apat. sangat!



Tihin, Kak Sha minta maaf sebab its like i drag u dalam stupid problem of mine.
i can't speak while we walked along those beautiful road sebab dada aku mmg mcm penuh dgn segala bagai sedu sedan sebab kononnya aku rasa aku ni TABAH, walhal time tu aku rasa longlai sangat2.
aku cuba senyum kat pakcik tu sambil harap dia tak akan pandang muka aku.
time tu, kau tahu, aku bersyukur sbb terjumpa ngan pakcik tu.
jadi, aku tak susahkan kau seteruk dalam fikiran aku.
aku minta maaf, sangat sangat.



bila masuk bilik, aku cuma ingat abah. aku nak call abah. nak sangat dengar suara abah.
tapi, aku takut nanti ada pulak yg datang melawat aku kat Terengganu.
nak call Apat, tapi aku tak mau dah kacau dia.
last2, sambil pegang tuala oren aku, aku tahan sedu dan last sekali aku tertido.



nasib baik Zaher tolong aku utk Law punya quiz.
kau jangan risau, Zaher. aku sentiasa anggap kau macam adik aku.
sebab tu, aku yang kena jaga kau dan kau dan kau
bukan sebaliknya,,



part paling aku suka,
we have early dinner sambil aku gelak dengar Epul buat lawak yg tak pernah lapuk dek zaman!
aku buat muka loya menyampah sebab Zaher mmg suka perasan kau tu HOT. hehehe
dan aku akan maki Tihin sebab suka sangat bahankan aku.


pastu

aku akan gelak gelak gelak gelak gelak dan gelak

dan

sekejap saja waktu tu, aku akan lupa segala masalah aku untuk hari tu.


and its worth more than my LAW marks yg 9/10 tu! =)



aku minta kat Allah, satu saja.
tolong bagi ketenangan kat hati aku,
aku dah nak exam.
aku nak skor, untuk abah dan mak happy.
aku nak bila dorang letih, bila ingat aku belajar kat sini, sejuk hati dorang.



dah lah. sudah lah dengan ni.
aku rasa tinggal blog saja yg sedikit privacy aku rasa.
itu pun kalo still privacylah..

and

lepas ni kalau aku update blog, just pictures of happiness, i hope!



and aku terjatuh cinta dengan petikan seorang kawan melalui laman sosial mukabukunya


I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go. Things go wrong so that you appreciate them when they're right. You believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together ~~



aku mahu tenang dan sefahaman.
aku mahu sentiasa positif.
dan aku harap all readers juga begitu

xoxo

p/s : thanx Aiman link kan lagu The Fray - Look After You (lagu yg tgh korang dgr skrg!) everytime KakSha dengar lagu tu, i feel like someone really look after me. =)

2 comments:

Elylinn said...

Sedih ja dgr bunyi nya Diksha. Kak Lin baca pun sedey.... I'll be here klu nk kongsi problem .Let me know. Kak Lin boley call anytime, nk cakap dgn Abg Jon pun boley... just give us a buzz... Take care sis... takmau sedey2 dah!!

.MISS_SHASHA. said...

kak lyn. thank u =) sedey sket. upset banyak. sabar yg kn banyak. =) apa2 pn, i have to think positive, always. kan? sbb bila think that way, sumanya akan nmpk indah! insyaallah, everything going to be ok. kak lyn pn take care tau. nanti nak balik mesia, nak pesan something tau. hihi ;P .

p/s : miss u guys so much much :'(