Wednesday, September 22, 2010

terengganu vs kedah


assalamualaikum..

aku tahu, aku selalu cakap,
aku sayang terengganu,
aku suka sangat2 duduk kat terengganu,
tak penah aku rasa mcm ni bila aku tinggal outside kedah.

balik raya baru2 ni,
siblings, parents makin lebey2 sindir aku, hehe
"dia suka duduk sana, kalau p sana, dh x mau balik" --> aku notice, mak yg banyak kali ulang ayat ni bila adik beradik tanya pasal aku.
"nnt kita p makan nasi minyak kat terengganu!" yg ni, abg no 2 aku selalu respond tanpa kerelaan aku bila suma adik beradik yg mcm busy body tanya pasal jodoh aku.
"ala, hang kan suka duduk terengganu!" yg ni asyraf suka ckp dengan penuh keikhlasan di hati dia mcm nak halau aku balik terengganu!
"p la, p la, p la balik sana!" yg ni Apat, bila konon2 dia merajuk ngan aku!
Kak Zila akan tumpang mana2 ayat yg dia rasa nak join walopun kdg2 kena gelak sbb cakap salah! Fahmi mmg dengan dunia dia saja! Abg Li? beliau lebih suka gelak saja!

ya, mereka mmg suka buli aku! tapi sekarang diaorg ambik issue aku suka terengganu pulak.
smpi aku rasa menyampah dan ada gak mcm "eh, salah kah aku rasa mcm tu?"

PASTU BALIK TERENGGANU, AKU RASA MCM RINDU NAK MAMPOS KAT KEDAH!
OWH MY GUCCI, INI FIRST TIME RASA MCM NI WEHHH,,
OWH MY DIOR, JGN LAH HOMESICKKK!!!
NOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!

so, entri kali ni, aku nak masukkan banyak2 gambar time raya hari tu,
sbb i get my ACER back, gambar lama2 ntah mana dorang letak..
ok, dh, aku nak masuk gambar ni!

boleh tak taknak describe gambar2 ni? malas siottt































end.

xoxo

4 comments:

Anonymous said...

kak sha, love ur pics! terubat rindu kt akak lepas tgk pics akak.. so sweet! kak sha maintain happy go lucky since skolah dulu..hehehe...

kalo kak sha rajin, jenguk la blog k long: www.anginsilir.blogspot.com

ni blog private taw..dun tell sape2 dear~

hugs!

.MISS_SHASHA. said...

k long, miss u too! ksha dh follow blog kak long! u are so beautiful =) and sgt kacak ye ur bf hihihi

xoxo

apat said...

gila

.MISS_SHASHA. said...

aku nk balikkkkkkk!!