Saturday, September 25, 2010

Khabir Bhatia is a genius > entri ini bukan pasal perasaan semasa!

Khabir Bhatia & Mira Mustaffa


ok, angkat tangan sape suka Khabir Bhatia?
Khabir Bhatia & her wife punya combination mmg terbaekk woh!
cepat!!!!!!!!!!!jangan tipu!
jangan nak ego ckp citer melayu tak best!
CINTA (menangis everytime tgk part Nanu & Que) , SEPI (owh, Tony Eusoff, u such an amazing actor! melting!)

i cant remember when i terperasan pasal another telefilm by him.
u know, if u really Khabir Bhatia fan, u can just know itu adalah hasil karya dia.
sbb for me, salah satu trade mark dia, adalah cara dia olah gambar and how the picture will look at the screen.
isk, im not really pandai nak explain pasal tatarias [wah, ayat aku!] gambar2 ni.
like citer hantu kat TV3 dulu, yg Umie Aida & Kuza tu, a'a Ku Seru ke?
itu dia punya direction jugak.

ok, about the telefilm.
its Keabadian Cinta.
so so melting.. so so sweet, so so charm, so so in love, so so........ so what? hahahaha
what should i express? hurm...
citer ni dh lama, dbuat for Valentine last year i guess
[well, I'm not celebrating it lah!]
and time tu, rumah belum purchase Citra. Just tengok iklan je la.
but then, raya tertengok sket, sket sgt2 [biasalah raya kan busy sgt2,,,huh!]
time i tgk tu, dh part Eizlan cakap word yg buat i stuck, buat i mcm OMG, OMG!

"Im a crush, Dina. It comes and one day it will go!"

Oh My Gucci! Oh My Segala-galanya..

Tahu x feeling jumpa lelaki hensem yg korang rasa mcm nak hentikan masa sekejap.
[hahaha, over nau!]
aku bila tgk Eizlan yg mmg sah2 hensem tu wat statement tu, mcm u are so true!!!!!!!!!! i am so agree!!! hehehe
pastu tiba2 dengar lagu Abg Anuar Zain yg sedap mcm manis sgt2 tu, sambil terawang2, then rasa nak tgk suma citer tu la!!!!!!!!

ok, time tu kat Kedah, broadband Celcom mmg suck kalah sock futsal Apat yg busuk tu,
so, jgn mimpi walhal dlm mimpi pun kau xkan dpt download.

bila balik Terengganu, kita kena lah mintak tolong dgn orang yg pakai Streamyx yg laju banget tu! hehehehe
thanx banyak2 Aiman, sbb tolong download kat kakak kau sorang ni hehe

so, tadi baru balik dr Open House Adun Seberang Takir yg mcm food heaven,
haha serius, mcm Bazaar Ramadhan tp mcm freebies giveaway,

ok, dh aku nk story pasal lain lah!

pas balik tu, g ambik citer tu kat Aiman..
bawa balik nasi kat Aiman. --> fatin, nadia.. igt what i told u guys, pompuan & laki x sama okeh!
and nk tahu apa ayat Aiman bila i kasi nasi tu?
"eh, akak. akak 'curi' bawak balik eh?" hahahahaha
and
apa epul ckp bila fatin call-kasi i ckp nak bg something!
"aku nak tido ni!" then bila aku ckp, nk kasi mknn ni! "eh, ye ke?" aku terbayang muka dia bercahaya sket! hahaha

eh, aku melalut lagi!

ok, pas tgk citer tu yg mcm lawak jugak, melting gila.. sweet mcm semut dtg 'hurung'.
aku pn mcm org tgh bercinta rasa love is in the air dengar lagu Keabadian Cinta then ni ha, tgh type entri ni! hahahaha

ok, mari i type beberapa ayat jiwang yg buat saya seorang perempuan-normal-yg-taklah-jiwang sgt-tp-this-is-girl-stuff-ok!

ok tadi tu dh ckp kan? yg Eizlan ckp tu.

ok, next bila Remy Ishak yg pekak & bisu sanggup belajar tulisan org buta sbb nk kahwin dengan SariYanti yg buta [oh, tragis kan?]
then, dia kasi surat tulisan org buta [aku x reti eja sbnrnya scientifik kihkih]

orang kata cinta itu buta
tapi saya kata cinta membuatkan kita boleh melihat jauh dalam hati
cinta tak perlukan mata, tak perlukan telinga
cinta perlukan hati!

awww, sweet! remember guys, she is blind and he is dumb and deaf.

and ini adegan Cheryl Samad & mamat saleh pakwe Amani tu!

kalau cintakan seseorang, semua masalah dapat kita atasi!

agree? i - not really. maybe just trust 40% kot.. yela, bila bercinta suma nya betul kan? hihi

ok, nah trailer. i ada copy. tp mcm mn nk kasi kalo u all nk?

fatin, nadia senyap. aku dh kasi dh!
and btw, just tweet Tiz Zaqyah about this drama and guess what, she reply! ngehehe


xoxo
adakalanya cinta hadir tanpa diduga
adakalnya cinta hadir tanpa sempadan
adakalanya cinta hadir tanpa batasan

(ok, sape nk muntah, sila muntah sekarang!)

2 comments:

aku dan hidupku.. said...

hahahahaha.
cinta hnye perlukan hati...

aku dan hidupku.. said...

hahahahhaahha
cinta mmg perlukan hati...