Thursday, September 16, 2010

update detail sepanjang raya (until raya 4 actually)


assalamualaikum..

suma still mood raya kan? hehe

okeh, tahun ni mmg best tp penat la..

sbb mother bawak we all jalan jumpa adik beradik yg jauh2, yg mmg jarang2 jumpa, yg mmg jumpa bila time raya je, mcm jumpa sekali dlm2 tahun, ya, mmg mcm tu lah,,,
sbb pe sekali dlm 2 tahun? sebab selang setahun, mother bawak jumpa yg lain pulak..
ya, family i mmg kaya,, kaya dgn anak cucu.. ramai weh, i dgr dorang ckp kalo sblh mother, Nek (ayah kpd tok i! tok tu pulak adalah ibu kpd mother) i punya anak more than 20..
opps, jgn ckp dorang subur sbb Nek i tu ada 2 org isteri..
i ni under isteri tua...

hmmm..dah lah kalo citer salasilah family besau i tu, sampai esok pn x habis..

so, sbb i x bawa balik kamera, so pakai lah kamera yg mcm x best kan
but not bad lah, bleh tahan jugak!!!
so, ready nak muntah tgk gambar2 yg rasanya banyak ni..
hahahaha

so, raya ke2 dh g terjah Tesco sbb dorang ckp nk cr DVD player cap ayam..


ini 4 dr 5 my brothers
why si baju merah tu mcm beria mcm nk masuk iklan?
and apat si pemakai tshirt 'BAJU RAYA' buat muka innocent..
tolong la..
fake ok! POSER!

aku dh ckp, si baju merah tu mmg over
depa ni mmg wat aku teringat perangai si Zaher & Epul suka ambik gambar sendiri! haha


ok, now sesi bergambar bersama lelaki lelaki kesayangan saya!

AZFAR
dia suka bergambar so senang sgt nk suh dia posing 2,3 kali
[well, u know me lah kan??? hahahahaha]

FAEIZULAZLAN
hurm, dia kn mmg beria.. lagi senang
hahaha
"dlm tesco x bleh ambik gambaq!"
hahahaha

ASYRAF
dia ok la, layan jek,, pastu kalo silap karang, merajukkkk
hehehe
x lah.. dia baikkkk la
dia bleh baiki peti ais besar tu..kagummmm

FAHMI
ini my youngest brother - Form 5 nih
tahu x, dia ni spesis manusia susah nak ajak bergambar,
bukan setakat bergambar, aku suh dia ambik gambar aku pn susah
hisssshhhh, mmg x geng tau!
korang tgk muka dia,, macam kena kahwin paksa!


ok, abang 1sti time ni dh balik kg wife dia
alah, kalo dia ada pn, mesti x join hehehehe
tp mesti dia hntr wakil, sapa lagi, budak kecik tu la hahaha

muka x puas hati sbb bahagian elektrik xde org jaga
nk test dvd player cap ayam
*lastly, x jadik beli pun!

ini kan,
beberapa minit before pakcik-guard-Tesco-muka-ketat-pastu-Apat-rasa-nk-tumbuk
tegur
xbleh ambik gambaq dlm tesco! hurmm, mcm kat zoo lak main xbleh snap picture ni
hoh, benci!


pastu petang sket we all bertolak pulang ke kampung mother kat Jeneri, Sik.
ok, we all have to ikut jalan thru Pendang..
ya allah, people yg nak ikut plaza tol Pendang during raya, sila batalkan niat anda pasni,,
jam mcm kat Penang! isk.. tension tension
pastu apat wat keja gila, ambik gambar sendiri pastu wat muka mcm 'awwwwww'..berdekah dekah aku gelak tgk gmbr dia..

eww, geli!

and btw, aku tiba2 kan rasa mcm wth bape lama aku x balik kedah ni?
sbb mcm jakun rasa "wah, pendang dh ada KFC woooo" hahahaha
kagum smpi x sempat nk snap pic lah hahahahah

ok, balik kg mother mmg lah best
sbb bila suma balik, rumah tu riuh rendah mcm kat stadium,
cerah mcm ada kenduri kahwin,
sampai tok i bleh pening kepala pastu ckp pasni x balik serentak pn xpa! hahaha sporting kan tokkk i?? nk mak mertua mcm tok i laaaa!!!

selalunya we all akan wat bbq malam nya..
but two years dh berenti sbb arwah paksu meninggal, sbb selalunya dia yg organize..

Al-Fatihah to Paksu Bahar.

so, tahun ni start balik..tapi x meriah sgt [meriah jugak la] sbb x suma sampai lagi kot..
aku xbleh blah sbb dorang ni nak wat bbq tapi cita2 tinggi nk bg rupa mcm ayam golek, x potong ayam tu, panggang sekor2.. mcm ni ha

tp kan..
wa cakap lu.. terbaeekkk weh,
Makcik Ila, walopun penyokong tegar Chelshit, saya sayang lah makcik Ila,, sedap sampai gilerrrr hahahahaha

ok, berikut adalah sekitar keadaan sewaktu aktiviti berlaku ataupun dengan lebih tepat sewaktu saya KELUAR MENOLONG mereka2 hehehehe

ok readers, korang suma berpeluang saksikan Fahmi shirtless
wakakakaka
dont be so impress,, korang nmpk ke muscle? haha six pack? hahaha kalo Apat ada gak one pack, budak ni aku rasa, tulang je kot haha

ini rasanya 0.01% dr kezen2 i hehe

Athirah & Muaz

Hisyam & Fahmi 'shirtless'

mereka lagi.. ya, mereka paling rajin!


yg ramainya ada dalam rumah layan game Man U yg seri 3-3 ngan Everton yg 2 goals Everton skor last minute tu, ya, time extra time tu. a'a pastu kami yg benci Man U jerit spontan terkuat sket then kena marah sbb ada org datang time tu! hehehe thanx Everton, u shine my day hahahaha

pastu kami penyokong setia Arsenal sangat gumbira gumgumbira sbb menang bergaya woh,,, paling bergaya mestilah En-Rambut-Kelabu-Macam-Apa-Ntah-Alaxendar Song.. haha seyes lawak.. ko gila ke hape Song??? itu Sagna je leh wat! hahahah eh, menang 4-1 bebeh.. gol Song mmg stylo lah!!! hehehe

ini adik beradik Penang mariii..
si baju hijau sgt suka sbb Man U kalah sbb dia geng kami! hehe
si baju hitam mcm nk pengsan sbb dia fan Man U..
so, Aiman.. Man U main x kencang la hahaha

hail the Gunners xoxoxoxo

pas mkn ayam sampai kenyang mcm tahap ntah tak dpt dgambarkan, suma beradu tido la..
pastu esoknya, dh rasa mcm kena cucuk telinga sbb sorang2 dtg kejut aku start 630 suh solat subuh.. hahahaha gila awal.. hehehe
pas dorang kn tunggu i bersiap yg according to my dad sampai 4pg pn x habis, [cis, auta suma tu!] and sorang lagi hamba Allah siap lambat, we all suma rela & x rela kn g kampung yg xpernah pegi.
tp kan, nm kg ni mcm sedap je.. Kg Chemara..
seyes, suma rumah org kat sini besau2, takut aku! mcm area jalan masuk rumah sewa zaher..besar2 x hengat!

salah satu rumah tu ada landscape bleh tahan cantik la
yg penting ada ikan weh..
hehe

kezensss
suma kecik2
sebaya i suma jantan2 haha


tahu apat tgh buat apa?
operasi bunuh lalat
according to them, ada org bela ayam.. so lalat ni kaco la..
banyak gak la..

kezens and uncle

aku dh ckp,, tgk rumah dorang..
perghhh


ini kat rumah ke berapa, cant remember
but that baby.. adoiii geramnya,,, cumel, gebu, chubby! geram geram!

ptg tu, bertolak pulang ke rumah..
zam ada ckp nak dtg beraya but i dh pesan, kalo i kat kg, x dapat lah dia dtg beraya..
mula2 dia just ckp dia ngan shidah.. both kawan sek menengah..
then bila btolak pulang around 330pm, i think smpt kot kalo dorang dtg..
owh, i mmg teruja sbb time raya i jrg sgt terima kunjungan kawan2 hehehe so, mcm terkinjakinja gumbira lah!,,
but terkejut pulak bila zam call dia ckp dia still kat SP, haha rupanya dorang g beraya kat SP.
so, time i smpi pendang, arounf 430, baru zam ckp nk btolak dr SP,
mother & father nak jmp parents SIL i aka besan dorang..
so, kena g Tajar pulak.. but happy sbb dpt jumpa baby Alia [Ain panggil baby Alle hehe]

ni pun tembam ni.. geram aku nk cubit pipi dia hehe

around 530 zam sampai.. rupanya ada lagi 2 org.. hehe zura & yani..
lama gilerrrr x jumpa dorang ber3 - yani, zura & shidah..
zam jugak la.. haha sbb tu i g salam peluk yani & zura before u, zam kehkehkeh
wah shidah hang punya keta bikin wa hottt hahahaha

nah, ambik gambar iklan raya syarikat Honda dgn tema kereta baru balik kg hehe


sungguh ku x percaya mereka juga sepertiku
haha gila ambik gambar
especially tu, yg cikgu baju kaler purple bawa handbag cantikk woooo
hahaha
larikkkkkkkk!!!!!!!!!!

dorang balik around 630++pm
thanx korang, datang jugak...
esp to Yani & Zura yg datang all the way from SP.
hehehe tak banyak berubah pun dorang hehehe
still kiut miut..
ye zam, u sekali la.. dah dah g belajar makan sayurrrrrrrrr!


ok, end raya ke3 di situ even that nite we mother & i kn masak dinner for 2 family.. capek gue..
but stilli love it,, meriah meriah haha

so, raya ke4 i have to attend kawan sekolah rendah punya wedding..
Aziah.. i have to go lah kan sbb kawan baik jugak time skolah rendah dulu..
dia invite sejak i tgh busy muntah2 wat slide kelas datin time kat tganu lagik!
and i ni kn mmg suka g wedding usung hadiah kasi pengantin! hehe
i pegi dgn Hasna tp i panggil dia sejak i knl dia - Yon.
Yon, hang ambik gambaq aku ngan aziah suma blur!!!!!!!!!!!

Aziah & Yon

majlisnya sgt simple.. simple gila sampai si Yon ni asyik jeling2 aku mcm x percaya! haha
pastu asyik Oh My God bila Aziah citer detail sbb pe simple hahaha

i nk mintak maaf kat my good friends, Athirah & Hazirah sbb x dapat join u all..
sori sangat2 =(

around 3pm, keluarga sebelah Kak Lin, my another SIL datang beraya..
mother & i masak lunch.
so great to have them xoxo

so, enjoy the picture!

Alanna & Liyana

Alif with abg jon yg x pakai baju!

cuteeeee


ok, abaikan kaki ku terkangkang
hahaha

Alanna sgt cepat mesra ok! hahaha

ok, im gonna publish it now..
3 hari terperuk dlm draft ni..
sampai dh mcm2 aktiviti ni..
well, bulan syawal mmg bulan yg bagus sbb akan jmp adik beradik yg jrg sekali jumpa eh???
huhuhu tambah2 bila kn paksa ikut...

ok, actually i dlm savvy hijau katak ni baru balik dr perlis,
org tua sblh i x habis2 doa suh aku pening & muntah..
hahaha

ok, until next post! =)

xoxo
going back to Terengganu sayang this Sunday.. buku haram x sentuh!

No comments: