Monday, August 16, 2010

update orang malas!

assalamualaikum..

alhamdulillah, dah 6 hari kita umat islam selamat menjalankan ibadah berpuasa.
setiap hari, masih busy. kecuali ahad lepas, kelas habis seawal pukul 11.
then hantar assignment, tunggu en kasypi habis meeting,
sembang2 ngan MT kelab mapem [i punya course punya kelab]
dorang ngah sembang2 hal nak bukak bazaar..
hehehe, macam2 ragam dorang tu...
tunggu en kasypi time tu mcm tunggu kelapa yg takkan gugur,
so, i ngan i punya subject-mate hehe Bahliah decide nak letak bawah pintu office dia jek!
i igt nak balik rumah, tgk MELODI, nak upadate blog
hahaha, itulah, i pun pelik, pesal lah i malas sgt2 nak update blog lately or dengan kata manis lagi, sejak i busy tahap gaban sem ni!
so, ahad end up dgn tido smpi asar, then g bazaar beli asam pedas ikan apa tak tahu. tp yg penting asam pedas melaka okeh! sangat sedap terangkat angkat! perghhhh..
ok, lia dh ckp dia reti masak, so nnt i serang dia kalo i ngidam mcm tahap i ngidam manggis hehe

well, last saturday jugak, alhamdulillah, tercapai jugak hasrat i nak masak kat budak2 rumah sayang i ni!
menunya adalah gulai ikan kering [kalo kedah ckp gulai ikan talang!], sup fishball, ayam masak rempah, kangkung goreng and dadih
gambar? jangan tanya lah sbb penat, takut x menjadik gulai tu, xde masa aku nak snap picture hahaha
walaupun ada 2,3,4 kali call mak kat dapur tu, berkat kesabaran dan penuh kasih sayang, alhamdulillah jadik dengan cemerlang sekali!
dan pasti lah post kat zaher,epul&aiman jugak!

hehe, bulan puasa ni, macam2 dugaan yg kita dpt,,
macam2.. waktu mcm ni la rasa macam belajar maritim susah!
waktu ni lah rasa nak drop sistem kontena, nak ambik elektif sem depan,
nasib baik lah ada daniel ngan bahliah, teman i study sistem kontena!
ya, belajar tanpa geng2 di sisi mmg xpernah seronok,
jadi daniel pun dh macam masuk geng kak sha dah hehehehe
pastu setiap kali masuk kelas datin, mesti i ngan daniel pening kepala..
kalau yg tahu, pasti setuju!
i love datin's class, infact semenjak belajar ngan datin ni, bleh lah fokus sket
paham sket bab2 shipping & port ni!
tp, persediaan mental mmg kena kuat kalo masuk class datin!
but then, mmg fun lah! kesimpulannya, saya suka datin ajar!

sem ni mmg tuff,, sgt2 tuff utk manusia mcm i,
tak tahan itu, ini,
tp i mmg try harder utk yg terbaik for all!
tp tu lah, i pun manusia biasa, kadang2 amat2 tak larat, amat2 mcm nak give up!
sighhhhh...

tiket raya dah beli, 3hb 9 2010..
cuti raya 2 minggu include seminggu puasa lah..
tak pk sgt nak beraya ni sbb penat sgt!
huhuhu

okla, x syok kalo update, xmasuk gambar kan?
btw, 13hb august bday my baby yg ke3,,,
HAPPY BIRTHDAY SAYANG, AIN SOFIA!
MAKLANG MISS U SO MUCH!
so, i bg gambar cumel ain sofia je la haha

i love u babe,

xoxo
sgt benci laptop compaq! teruk!

1 comment:

hana said...

happy bday ain sofia. eh, btul kn nama dia? :P

slmt bpuasa sha.study2 gak, stay healthy :)