Wednesday, August 11, 2010

another family here!

Salam ramadhan..
maaf tuan tanah lambat wish,
tuan tanah bz tahap mcm gaban,,
kalo ada masa yg x bz (which is so hard to find nowadays!!) i akan tido mcm xpenah tido sepanjang hidup, pastu sedar2 report belum siap tp nk kena hntr!!

Ok, biarlah ngan cerita bz gue itu,,
how ur puasa suma?
Alhamdulillah, kita masih diberikan rahmat utk menyambut ramadhan kali ni...
Since duduk umah sewa ni, i hope bleh lah sekali sekala i masak for kwn2..
Maybe weekend je kot..hr2 lain kan bz kalah menteri ngahahahaha

puasa pertama smlm, alhamdulillah berjalan lancar
walopun hampir2 x terjaga sahur, but hero2 i kejutkan..
thanx epul yg tolong ingatkan zaher utk kejutkan ksha!
infact,today pn zaher jugak yg kejutkan walopun tinggal 20 min je lagi,,thanx byk2 adik sayang! hahahahaha
bleh x jadi jam loceng for the rest of this fasting month?????

so,berpuasa di perantauan mmg xkan pernah sm ngan bpuasa kat kg,,
kalo di perantauan, pukul 6 baru nak g bazaar, pastu kalo ujan lebat pn kn jugak gigh pg ngan kwn2 tercinta!
bukan mcm kat kg, bila call abah nak wish selamat berbuka pastu x jadi sbb sentap abah inform hr ni mak & kak zila wat sup tulang.
:(

alhamdulillah jugak, this time around tekak i dh bleh terima nasi kerabu terengganu..waaaaaaa...sgt2 bersyukur...walopun sgt2 rindukn nasi kerabu pasar malam sg pinang, georgetown.
so, smlm, i berbukak ngan nasi kerabu daging salai ngan telur masin ngan ayam percik
nyum nyum nyum sedapppppppp hehe

bercakap pasal penang, sgt rindukan nak bukak puasa kat tingkat 58.
walopun sadis kdg2 bila azan masih depan PC,masih ckp ngan customer, pastu akan ada org served kurma & air tea hehe tetap rindukan saat2 tersebut! keja penat mcm *#&?! tp org2nya suma baik2,enjoy!

but berpuasa kat terengganu pun best jugak!
i feel like i have my own family here,,
they make me smile, laugh, mad, everything!!
walaupun suma pening buat report trip, still bleh gelak mcm org gila..
walaupun pening kepala pk mcm mn nak balik ni, hujan lebat?
still, mcm org gila perangainya hahahahaha

ok, mari saya kenalkan ahli keluarga saya kat sini ya!
[walopun korang mungkin dah familiar ngan dorang,,wahaha]


ok, ini nadia sayang & fatin sayang
mereka berdua ibarat kaki i
hehehe nadia sayang yg berkenderaan yg selalu jemput i kat umah!
sayang mereka berdua sangat2~
fatin pulak sejak 2,3 menjak ni dh pandai bagi word mcm motivasi
hahahahah
and i like it!!!
dan mereka juga a very very great study group member!

ini lah zaher, jam loceng saya kejut saya sahur
dikala saya tido mati x igt pape lagi dlm kepala otak hehe
terima kasih zaher!!!!
dia juga kawan yg baik walopun suka sangat cari jodoh kat saya!
risau sgt aku ni x berpakwe
no need lah dear!!!

ini pulak epul.. a'a yg paling banyak gambar dia dlm folder gambar UMT i
hahaha
tengok tu, i nak snap pic dia ngah tekun baca speech
tp
sempat lagi dia berposing kasi smile yg konon dia ckp sweet & handsome!
isk isk isk
and ya, dia kalo gila, leh wat i gelak sampai sakit pinggang,,
ya, dia lah!
thanx epul!!!

ini rummate saya yg bucuk bucuk!!!!
urghhhh
hahahaha
stay ngan dia, aku x penah tenang tahu x?
but what great about her?
[hurmmm, sbb aku dh puji suma org, aku kena puji ko jugak!]
she is a great listener and i mmg paling x suka menyapu, jadi dia lah yg rajin menyapu dlm bilik we all..
thanx tihin!!

ini AKU la..
aah, letak gambar korang, aku pun nak jugak!
haha muka malas wat report x sedar dh lewat nak g bazaar,
nadia dh sound suh cepat!
hehehe

so, they are my sunshine here..
kalo xde dorang, maybe gelap la hidup i kat sini hahahahahahahahhaha
like i said lah, kita kena happy kan?
so, with them, i happy.. so i happy kat ganu!!!

xoxo
what for berbuka today??

1 comment:

nadia said...

hepi juga berkeluarga bersama ksha!!!muehehe...

thanx a lot sis!!!