Tuesday, August 31, 2010

::aku masih marah pada APOLOS:: my dear Fatin, bersabarlah::im a Fabulous Cats fan now!yay!::

assalamualaikum..

ambik berkat hari merdeka, pehal aku nak update blog 2 kali sehari nih?
ini dah lah 2 hari berturut2 lak tu..
xpe ini blog aku.. ye tak APOLOS? ini blog sape? blog aku, bukan blog kau APOLOS!! reti?

[ok, entri ni nak pakai kata ganti dir campur2, ngahaha bleh ye?]

semalam kan ckp we all kuar,
mmg nak cari tudung kat mum,
isk, mum ckp mahal lak, but i know she want that tudung, so i beli lah jugak,
xde la mahal cuma mum selalu dapat harga murah kalo beli kat makcik i,
so, mcm dia takut susahkan
pastu mum suh belikan beberapa kuih raya kat mydin sbb harga mst less sket
but, owh sangat malas nak jalan g mydin sbb we all parking kat giant
so, just beli kat giant,
fatin & nadia x habis2 tolong suggest kuih itu, kuih ini.. wah dia, suma nak yg mewah2 haha
so, beli 4 jenis,

and i hope nnt i rajin nak bakar kuih lah sbb ada masa seminggu before raya,
selalu wat cookies, ngan kuih apa tu yg letak corn flake ngan madu tu,, ha yg tu lah,,
jenuh kena sembunyi dr my baby ain sofia sbb nnt mesti asik nak angkut je haha
and sbb kak zila pn pregnant, sure la x larat..
i akan cuma mintak dia wat adunan saja! heheehehe

ok, pastu g dataran syahbandar,,
owh terengganu! 'sungguh hebat' celebration u all,,
xpe la, x nak komen, nnt ada lak wat group kat FB benci aku..
tp.,,
aku sayang terengganu tau! with all my heart, sampaikan mak aku risau aku dapat jodoh kat sini bila aku ckp aku nak cr keja kat sini je hahahaha
then igt nak sahur, tp mcm awal lagi,
so, g Pantai Batu Buruk..
wah,,sejuk nya walopun ada bau taik kuda hahahaha
seronok bila rasa pasir time malam, sejukkkk sgt, tenangggg sangat!
pastu mula la nak layan mood jiwang lewat2 malam ni hehe

ok, i know, i dont deserve to talk about this! at all!
sbb, i single, i dah lama sangatttt x de partner, sbb mungkin ada yg ingat i xde experience in this love thing!
i know that! i mmg langsung x layak!
tp bila kau tengok kawan kau menangis teresak2 sebab jantan tak guna,
apa kau patut buat?
kau terkejut, tp kau nak diam saja? xkan kau nak diam seribu bahasa, biar dia menangis sampai tak boleh cakap?
i know i dont deserve to talk or even to advise her, but i have to be the one that she can lean on, the one that she feel comfortable to talk with,, itu gunanya kawan!

sighhhhh,

first i watched my best friend-cousin falling apart because of MAN
then i watched my roomie being other person and just lost because of MAN
then now, my bestie again face the hardest thing in her life just because this stupid MAN that act just like a SLUT!

and what next after this?

i never blame them utk semua ni,
x pernah terlintas i fobia because of what happened to them,

and in the end of the day, the best advice is, "SABAR BANYAK2! SEMUA YG TERJADI PASTI ADA SEBAB!"

penah dengar lagu Pergilah Ayu dari Fabulous Cats? sangat bijak lagu tersebut, Cat mmg intellingent song writer! and Zizi AF mmg sangat sesuai join group ni! sedap suaranya!




for me, this is one of the best song i ever found!
and its actually ada one phrase sound like doa that i think i should say in my prayer [of course la without rap stuff haha]


Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta
Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata

Dengan segala kelebihan dan kekurangan yang ada
Bahagiakanlah mereka berdua ku doakannya
PadaMu ku pohon sucikan hatiku
Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMu
Amin


lirik sangat mendayu-dayu,
sangat merintih, betapa sakitnya bila mencintai org yg salah!

wah, aku dh nak jadi poetry ke hape ni..
haha

oh ya, gambar berpeleseran suma ada kat Nadia sayang, maybe dia upload kat blog dia kot..sila ke blog dia ye,, ok, i promote jap g!
ok, atas permintaan hangat Tihin suh promote blog dia, meh sini i promote blog girlfriendsss i kat sini!

dari kiri mula!

Nadia sayang punya blog.. Click here

Tihin nottie punya blog.. dia jual hanger shawl weh, Click here

Fatin tabah punya blog.. Click here

so, sila lah jenguk jugak blog dorang! =))

so, most of the students dh mula balik kg,,
we all is a big NO lagi
sbb still have class sampai Khamis!
ya, Khamis, smpi kul 7 lak tu!
isk isk

cant wait to meet 'Friday'.
wait for me Kedah! i'll be there on Saturday morn, insyaallah! its a big happy if i sempat sahur with family! kalo x, dalam bus jugak lah!

pastu, kau balik semula, 3 tests in a row tunggu kau!
lagipun suma subjek baekkkk punya!
dengan event Datin lagi!
wawawawa [pening pening]
ngan Hinterland belum siap lagi!!!!

and alhamdulillah, puasaku penuh lagi!
tolong la penuh sampai raya!
ngahahahaha
raya ni nak buat apa eh???

AIMAN, datang tau! [ececece, promote blog aiman jugak!]

xoxo
tinggalkanku dlm anganmu, sakitku mencintaimu, deritaku merinduimu, lemah hati menginginkanmu!
kau hilang terus menyepi, tewasku bila ku ketahui, berita kau sudah berpunya, hancur hatiku, berkeping-keping jadinya!
**************
Pergilah pergilah ayu, jangan kau hiraukan tentang diriku, pergi kau pergi kau ayu, Ku anggapkan ini satu tragedi

1 comment:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah shasya.. banyak kuih raya... selamat hari raya ek... minta maaf kalau ada salah dan silap selama mana kita bertemu dan berpisah... dialam nyata ataupun dialam maya..