Tuesday, July 6, 2010

taman sri putra - umt - kuala terengganu - kota bharu - bachok



5/7/2010


dear diary,

hari ni, i ngan tihin rancang nak pegi-keluar sekejap dari rumah bungalow baru kami..
i nak g kelantan, ya diary kelantan, jgn tak percaya..
tihin nak balik rumah atuk nya.. ya, i rasa dia bosan kot, asyik ngadap muka i je 3 hari
hehe xpe la, nnt dia kena ngadap lagi setaun setengah, padan muka dia diary
tp reason sebenarnya i tahu, takpela x payah cakap la..
tapi khamis nnt ummi dia yang gorjes tu nak datang, sign buku rekod ude, adik dia yg nmpk matang lagi dr dia tu kat sek teknik tu..

oh, diary! i dah melalut pulak..

okay, sekarang i nak sambung citer pasal perjalanan berpeluh i ngan tihin ye..
alkisahnya kami rancang nak kuar awal sbb konon2 kalo kuar lewat nnt panas,
habis la burn muka kami ngan panas ala-ala pantai tu..
so, malam before tido i discuss ngan tihin, and decide nak kuar kul 730am
wah, i terkejut diary.. i tanya dia, boleh ke ni?
alah, boleh.. saya kejut, itu tihin yg cakap..

malam tu i pelik, nape tihin tutup lappie awal,
i pikir, maybe sbb nak kuar awal esok..
i pulak tak leh tido..
online sakan.. ya allah diary kat rumah bungalow baru i tu, line laju mcm kipas kudung..
eh, betul ke i guna perumpamaan tu diary?
whateva la~~

bila i tido, i pun x perasan,
tp diary, bila i jaga, i rasa dah ada cahaya matahari masuk dalam rumah,
i takde jam, hp i tgh cas..
i tgk sebelah, tihin tido lagi..
tp i mmg pasti, rancangan kami gagal nak bangun awal..

ok diary, rasanya kami bertolak berjalan adalah lebih kurang 1030am
betul x tihin?
i xde kasut flat.. selipar pink i tu je..
terpaksa la i tabahkan hati pakai wedges purple cantik 2 inc 1/2 tu..
jalan lah kami berdua menuju ke UMT
ya, diary nak pegi UMT sbb tihin ckp nak ambik mood aircond, pastu nak berkenalan ngan junior2.. --> ceh,,,
time jalan, singgah kedai makcik murah sbb penat, nak minum air..
i minum habis sbb mmg penat la.. tihin mmg bazir je.. blackcurrant tersedap di terengganu pun xbleh habis! isk isk

bila sampai DSM, azim suh naik ikut tangga kiri
i ni mcm alahai, kena naik ke? malu la i...
tapi pegi je la sbb panas-tahap-cipan-mengawan...
diary, itu ayat baru along-asyraf ajar!
naik atas wat muka confident dan belagak pegi dapatkan Port Dance & Azim,,
malu la diary sbb rasa mcm org tgk2 kami.. hi hi hi
rupa2nya ada along-asyraf yg suka wat i gelak tu... happy, happy jumpa mereka..
tapi diary, i pelik, kenapa tihin diam saja..i pulak yg pot pet ngan budak2 tu.. i x sempat nak tny tihin..
pastu i nak snap pic ngan dorang, bila i kuarkan exilim, bateri pulak xde..
damn betulll...
tahu x diary, kalo ada epul & zaher, sumpah i kena marah!!!
sbb tu la i nak sangat beli hp baru, tapi keadaan takkan pernah faham... hu hu hu
kesian orang yg suka snap gambar mcm i ni kan, diary kan?

azim cuba dapatkan van umt kat km, mungkin kesian bila km ckp jalan jauh2 ni..
thanx azim walaupun takde van time tu.. thanx.. hehe
tahu x diary, sem lepas segan2 nak ckp ngan azim, sem ni dah x malu dah..
ya, diary sampai dia pun dah pandai buli2 i..
oh, tidak diary i x nak ckp pasal tu..

pas dah rasa sejuk, kami pun teruskan perjalanan..
sampai dekat simpang 3 dr udm nak ke umt, i nak lintas jalan..
diary ini part memalukan tau,
tihin ckp, akak nak g mana?
i ckp kan bus stop kat situ? ---> smbl yakin tuding jari ke arah pondok bus..
ler, kan kita nak ke KT, arah sini! ---> tihin lagi yakin tunjuk arah bertentangan..
i angguk, malunya.. isk isk..
tihin lintas tanya pakcik jual durian.. tapi i dengar pakcik tu refuse nak gelarkan dia pakcik,dia gelarkan dia abang kat tihin.. ewww, kalo bagi durian free ok jugak!
kaki dah mula sakit, i bukak kasut nak duduk..
tiba2 tihin ckp, dah sampai akak!
i ingat dia tipu, sbb kat Seri Iskandar dulu susah sangat nak tunggu bus!
tapi betul la diary, bus dah sampai.. i rasa mcm nak lompat2 tp kaki sakit la..

bila naik bus diary, rasa teringat zaman2 kat kolej dulu..
ingat tak dulu,,time pegi Pasar Tani Bota, Lina silap tekan loceng sedangkan kolej kita jauh lagi...
he he he anum gelak terguling2 hahaha
tapi naik bus ngan tihin i mcm org bisu la..
diary tahu x tihin paling x suka naik bus..
dia x tahan mabuk.. kesian dia..
jadi pilot hensem dan kaya, pinang la tihin boleh la dia naik aeroplane..
boleh la i pegi shopping ngan dia kat Paris naik aeroplane...
muehehehe

bila sampai KT, kaki dah teruk melecur..
diary, buat apa kesian kat kaki.. kesian kat i la..
uwaaa...
pegi beli tiket, naik bus SP Bumi kul 2pm..
tihin nak g Maybank, jauh gak..
dia suh i tunggu situ saja.. i cakap i nak mkn kat McD la..
dia ckp okeh..
i order la bubur ayam...
i duduk lebih kurang 1/2 jam, dia datang balik..
i suh dia habiskan makanan i..
muka dia mcm ada masalah..kesian dia.. i pun geram jugak.. sabar ye housemate..

diary,
i x suka tunggu bus..
kesian tihin, tunggu i..bus lewat 5 minit..
bila i naik bus, mula2 ok la..
tapi driver tu mcm laju la.. x suka..
nasib baik la diary, nnt nak balik terengganu kezen i hantarkan..
nasib baik sgt2

i sampai Kota Bharu kul 530pm..
oh, cantik juga KB ni, mcm happening sket dr KT..
diary, ini 2nd time i smpi kelantan tau!
nasib baik i x tunggu lama, kezen i sampai betul2 depan pondok i tunggu tu..
diary,,huhu kat sini ada Parkson tau..
tapi petang td i pegi KB Mall..
ya, i pun takut tapi xpe la..

diary,
mall dorang superb...
mcm ala-ala QB la..
kalo ada mcm tu kat KT best jugak!
kami melantak kat RasaMas..
diary, lain kali i rasa i tak pegi dah kot,
RasaMas ni indah khabar dr rupa la...

pastu shopping sket2 la..
kaki dah sakit, target utama nak cr flat shoes la..
suma x berkenan i masuk kedai..
before balik, i ternampak kedai ESARLI
eh eh eh lama x masuk kedai ni..
dulu kat Ipoh Parade i selalu gak beli kat kedai ni..
lama gak i cari diary,
suma x berkenan.. last2 i nampak satu flat mcm selipar ni..
kaler turquoise, kezen i geleng kepala sbb dia kata simple sgt
tapi i nak jugak.. nasib baik size 4 masuk ngan i..
ala, mmg la saleswoman tu mcm xcaya i bleh size 4 which is biadap, i ckp dia wedges ni pun size 4 tau!
see, see, muat tau!!

pastu diary, kami pulang...
dah malam...kezen i takut sesat..
tapi alhamdulillah x sesat..

bila balik, i rehat2 online
pastu panaskan air..
owh, i really this need home-spa la diary..
sakit kaki tuhan saja yg tahu..
sambil i face-booking ngan Joe Zeal, i rendam kaki i dalam baldi..
i nak besen je tp rumah dorang ni mn de pape..
sob sob


sangat best diary..
walopun xde ikan kecik gigit2 yg geli2 tu..
tetap syok..angkat kaki, rasa mcm licin je..he he he

so, the sesi hati ke hati ngan kezen la..
kesian la..
apa hal la ngan lelaki zaman sekarang ni..
i know tak suma but most of them, never get enough with one, huh?
abang2 & adik2 & bloggers2 i, tolong la jd lelaki baik ye..

ok, diary,,
i nak tido la..
tp, esok i nak bangun lambat sbb takde org kat rumah..


nnt i tepek banyak gambar from kelantan ye..
ye, i dah charge dah..

bye diary!




T.T
xoxo

No comments: