Thursday, July 15, 2010

sem.tiga.tersayang

mukadimah ini tiada kaitan dgn tajuk diatas, jadi kalo x berminat nak bc, sila scroll ke bawah sket lagi!

bila jadi blogger ni, kita mmg nak ramai org baca blog kita,
tapi bila ramai sangat yg baca tu kita kenal, kadang2 susah jugak nak luah everything,
japg adalah yg nak bahan2kan, walaupun i selalu kena bahan ngan budak2 ni, i x kisah,
cuma i just felt the freedom to write is limited lah.. yela, kadang2 kalo kita rasa kecik hati ke, rasa jatuh cinta ke [bhahahahha, tipu!], rasa sayang ke or whatever lah,,kita nak jugak wat luahan perasaan =)
sape setuju?


so, entri ni nak tulis pasal pembelajaran i pada sem ini..
as i told lah kan, i duduk rumah sewa sem ni..
and transport mmg belum ada, sebab tunggu roommate i dpt motosikal
tapi alhamdulillah, ada kawan baik hati, nadia sayang..
terima kasih nadia, dari hujung kaki hingga rambut.. terima kasih sangat2

ok, i student Bachelor in Maritime Management
sem ni dah 2nd year, sem 3
and kat bawah ni i akan senaraikan subjek2 yang akan mengembirakan? menghantui smpi masuk dlm mimpi?
and believes this, supposedly our credit hour for this semester is 25 hours ---
ya, sila terkejut
tp sebab i x perlu ambik Public Speaking, so 22 -- hurm byk la jugak..
i dengar course2 lain 19 ke 20 je..

mempersembahkan.. subjek2 terbaek sem ini

SISTEM MAKLUMAT PENGURUSAN

PENGURUSAN SUMBER MANUSIA

UNDANG2 KOMERSIAL

KAEDAH PENYELIDIKAN MARITIM

EKONOMI PERKAPALAN

PENGURUSAN LAUT

PENGURUSAN PELABUHAN & PERKAPALAN

semuanya 3 jam credit hour except pengurusan pelabuhan dan perkapalan
so total 22 lah kan?
tapi kesiannya kat hero2 and heroin2 i yg lain tu kena ambik public speaking,
so total mereka adalah 25jam
sebab xnak bebankan sem 4 & 5 sebab kami ber6 bercita2 gigih nak ambik PITA, jadi kena lah bebankan sem 3 tersayang ini..

jadi bila kita bincang pasal jadual kelas jgn ckp lah..
mula2 bila susun jadual, semua class start kul 8am and most end at 6pm and ada jugak 7pm, and paling awal pun 4pm..

then bila draft ke2, ada jugak la hari yg start kul 10am.. bagus

then bila draft ke 3, ada satu hari iaitu hari selasa, kami ada class malam ye yo.. yo yo yo dan dah masuk kan dlm list class sea management yg km kena main ngan tanah liat sbb nak buat model laut.. ya, doa lah semoga kami berseronok mcm kanak2 tadika..

apabila menjangkau draft ke 4, hari selasa masih lagi menjadi paling beban sbb walaupun start pukul 10am, dia akan stop pada 6pm dengan hanya break pada pukul 12 smpi 2pm..pastu class malam akan disambung pada pukul 8 until 10pm.
jadi kalau ada lecturer tiba2 cancel class hari tu, pasti kami akan sayang lecturer tu lebih bhahahah tipu!

and todayssss, infact i pun not sure dah masuk draft ke berapa utk jadual class sbb dah banyak conteng2 pangkah2 kat ketas a4 putih ngan buku sem 2 i..
still belum ada proper and perfect kertas yg i bleh tampal kat pintu or dinding bilik i =))

and hero2 & heroin2 saya juga dah rasa saya mcm jadual kelas bergerak.. sebab saya saja ada update utk semua jadual kelas..
xpe sayang2 kaksha x kisah pun.............. =))

tapi nak tegaskan disini, saya bukan CLASS REP.. taknak ye walaupun ila dah tergatal mulut sebut nama aku time class eco perkapalan tu..



jadi, kesian x kat i?
kesian kan?
i fikir, mcm mn nak score utk sem 3 ni?
yela, pikir :org lain bleh buat, nape kita xleh watkan?:
tapi, tapi, tapi,, susah serious shit la sem ni..
susah.. tahu x???

oklah, japg ada class kul 1,
udah ler class kul 8 dah terbabas sbb krisis pagi2

xoxo
puasa today
class as schedule end at 7pm,
perhaps Datin let us go earlier?
perhaps perhaps
T_____T

No comments: