Sunday, July 18, 2010

masalah

kita takkan boleh puaskan hati semua orang,
kita takkan boleh buat semua orang suka dekat kita,
kita takkan boleh dapat semua yg kita nak,
dan yang penting,
kita takkan boleh lari dari masalah..

tell me,
sape dlm dunia ni xde masalah?
dan
sape yg nak ada masalah?

dulu,
i mengaku, kalau ada masalah,
i look like such a mess
mess sgt2, xbleh nak pk ape2

sekarang,
i think i can handle it better
ye la, still gak garang2 cuma bleh control lah bila marah2 ni
i selalu pk, kalau i susah, ada lagi org yg masalahnya lagi berat dr i..

i bleh start pk mcm ni sejak i g penang & kelantan hari tu,
dalam kepala otak, mcm2 masalah terpk
konon nak bercuti dr segala masalah.. tenangkan fikiran lah konon2
tp bila meet my bff, rupanya masalah dia lagi besar,
so, i have to be a friend..
a friend that can gave a shoulder to her to lean on,
so, automatiknya, dlm hati, ada sedikit rasa syukur,
"masalah aku kecik je, insyaallah aku bleh tahan lagi!"
dan terus buang masalah2 i tu jauh2..

kalo i tak tahan sgt,
paling teruk pun i nanges sorang2
kalo tihin dtg tny sebab pe pun, i geleng je..
bukan x percaya dia
cuma sometimes, im more comfortable to hide inside..
and few minutes after that,
i going to be just fine.

kalo dulu, berhari2 i muncung!
hehe itu dulu lah..

yes, people change,
so do i..
and i know suma org bleh berubah..
it just we have to be patient and stronger
and of course,
its an extra to have a very good and lovely friends aroud you,

SEBAB TU,
bila i ckp i like Terengganu, org suma wat pelik..
wat fitnah, "nape pulak? ada masalah kat rumah ke? gaduh ngan parents ke?"
mulut tempayang bleh tutup, mulut orang?
honestly, i never have problem with that!

kadang2 berada di Terengganu, sibuk ngan study,
sibuk ngan assigment, sibuk ngan jadual kelas yg ntah berapa kali kena pinda,sibuk kena cr lecturer mn satu nih,

seketika,,, seketika sahaja,,

buat i ada dalam dunia i yg langsung takde masalah, and everytime problems occur, we always have the solution =)

xoxo
remember,
sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan (94:6)

2 comments:

hana said...

sha, xyah peduli apa org kata. cheers girl. btw,i like tganu too! take care kt sn :)

.MISS_SHASHA. said...

hana, thanx hehe yeah, org yg penanh tinggal kat ganu je tahu betapa seronok tnggl kat sini! =)