Friday, June 25, 2010

sakit........


doc : ya, shatiroh. umo berapa tahun?

aku : [perlu ke tny?] --jawab--

doc : sakit apa?

aku : saya rasa gusi saya bengkak [sambil pegang pipi sebelah kiri] pastu tekak saya sakit, nak telan air liur pun seksa....

doc : owh, meh sini [sambil ambik kayu panjang dan menghalakan ke arah muka aku]

doc : dh berapa hari sakit?

aku : [sambil tenganga luas] 2 hari

doc : [ambik kayu tersebut dan tekan kuat2 kat gusi aku yg sakit mcm $^%*^]

aku : aiyakk... [jerit]

doc : sakit ya?

aku : [panas hati] [angguk]

doc : ok, gigi awak nak tumbuh lagi

aku : [speechless sambil terbeliak biji mata]

doc : gigi geraham awak nak tumbuh baru

aku : [speechless dan makin terbeliak..]

doc : awak makan ubat ni dulu, pas 5 hari kena pegi jumpa doktor gigi

aku : ha??? [fobia].. nak buat apa?

doc : dia akan potong sket gusi kamu, nak bg bleh tumbuh

aku : ha??? [makin terbeliak mata mcm patung kat kuil]

doc : ya.. kalo tak, nnt gusi kamu sakit lagi sbb gigi xbleh tumbuh

aku : erkkk... owhhhhhhh [sgt lemah di situ]

doc : ok, makan ubat sampai habis ya...

aku : pil ke doc bagi?

doc : ya, ada ubat kumur.. yg penting mkn ubat antibiotik smpi habis tau..

aku : angguk

doc : ok, sudah..

aku : masih disitu sambil nak termenung..

doc : ok, dah [sambil tangan mcm nak halau aku! isk isk......]



aku ni susah nak sakit,
tp bila sakit, aku akan menyusahkan semua org tahap cipan..

today, masih sakit..
cuma bila titik ubat kat gusi rasa mcm high ja..
ya, kemudian rasa seronok...
ngahahaha
pastu, kembali sakit...............

okeh, aku nak kena serve lunch..

babai bebeh

xoxo

4 comments:

Hanie Saad said...

saya paham rasa sakit itu..

fazRul said...

nak tumbuh gigi..dah makin mbesar lar nie..hehe

.MISS_SHASHA. said...

anie : good to know that huhu dh la nak balik ganu dah ni.. xkan betol2 dentist tu nak potong sket gusi aku wei?? serius x kan nak seksa aku smpi mcm tu?

.MISS_SHASHA. said...

fazrul - hehe x sanggup dah nak besar2.. dah cukup besar dah ni huahuahua