Wednesday, June 23, 2010

PENANG always in my heart


after kedah & terengganu
hehehe kidding!


salam..

okeh, i sungguh gigih xsabar nak update pictures dari penang hehe
gusi bengkak pun bleh aje nak update :)

warning : entri agak panjang, dah lama x bebel panjang2 ni kehkeh

so, i pegi last tuesday, around 3pm..
ngan my best friend/kezen -Kak Cik
owh, sangat mish mish Penang, paling tepat adalah miss my ex-housemate la..
last g Penang and last met them last cuti time sebulan tu..
click sini kalo nak baca pasal trip tu..

so, selalunya kalo pegi sorang, i naik bus then naik feri la..
seronok sbb dah lama x naik so mcm jakun pulak.. =))
kalo dulu, hampeh menyampah kena berasak nak naik feri hahah
then mcm teringin nak naik bus rapid pulak ngeee [gila gak la aku ni]

but this time, pegi naik keta Kak Cik, pastu mampus i tato jalan nak g Butterworth
so decide naik jambatan la..

ini shot feveret okeh bebeh?
haha

penang cantik,
jgn bangkang ckp saya!


so, sampai around 445pm, terus call Aina..
di sini dengan bangganya i nak ckp, i berjaya jugak sampai Sg Pinang dengan sendirinya hohohoho
then pick Aina kat Flat Sri Pinang, pastu sbb kami belum makan dan dah kelaparan tahap 10/10, Aina bw makan kat satu tempat ni, makan atas pokok.. nice.......
[kalo kat NR, sangat susah nak dpt spot mcm ni!]

ini atas pokok
pic makan xsempat nak snap sbb mmg buruk lantak haha


then, aktiviti gossip bersama Aina pun berlangsung haha
biasala gosip2 hal office, hal2 sape kawen tu xjemput aku!
Fahmi Ahmad Nazar, siap kau nnt!
pastu plan nak wat gapo mlm tu..
i terus suggest, tgk wayang la..
guna ayat kesian, kat tganu mana de wayang! nghahah
Aina wat muka pelik mcm menghina xpercaya! mengong!

then g Perangin Mall, tgk time
mula2 nak sangat tengok citer The Killers...
wow Ashton Kutcher amat HOT HOT okay! shirtless je keja dia ngahahahaha

**cair cair cair**


tapi sbb Kak Miza abih keja kul 930, citer tu kul 935, so tukar la tengok The Karate Kid..
kami on saja!!!!!!!!!!!

ini konon2 nak ambik gambar sama ngan no 10
konon2 la nak 'abadikan' i penah duduk kat level 10 la

ini nak promote citer best tahap cipan ni
suma ada
sedey, funny, romance, cumel =)

and
yg penting budak ni
yg i konfom bila besar nnt hensem lagi dr daddy dia
ngehehe

Jaden Christopher Syre Smith
click here for more info about this gorjes guy

[okay, he's just 12!!]

tgk dlm gambar mmg tak tertarik
tp seriusly
besar nnt dia mesti HENSEM gilerrrrrrrrrrrr

[dan time dlm panggung ni la tetiba gusi i rasa mcm bengkak, sakit sgt!]

aktiviti esoknya [Wednesday] kami nak g mandi pantai time pagi..
konon2 nak bertolak 730am [hurmmmmmmmmmmmm!!!]
entah lah mn silapnya bertolak kul 9am kehkehkeh

yes, muka kami sangat 'fresh'
huahuahua

aina, wth wat muka mcm tu??
itu la Kak Miza..

*ini time bekfes kat pantai,, sgt seronok*
ya, Kak Miza wat la iklan Colgate =)

gambar2 seterusnya mn leh letak, haha
tp mcm berani mati la we all g jemur smpi terbakar pagi2
i ckp kat dorang, xpe vitamin matahari pagi.. haha
rasanya sejam lebey gak dok berendam kat situ,,
seronok.. seronok.. seronok...

TAPI,
pastu mmg mau tau la..
penat je tetiba..kering kulit2..
muka x burn teruk la, just merah2 je..

konon2 jugak pas hantar Kak Miza balik [dia keja that day, masuk petang!] ,
kami nak g Bukit Bendera tapi....
hurmmmm ntah ape dorang wat kat situ, xbleh masuk huhu sedeyyyyy
then Aina yg ngantuk tahap cipan, dah kata just g taman rama2 je la
i yg mulanya rasa mcm "aina ni igt rombongan tadika ke?"
tp, okay gak i pun bukan penah pegi..
TAPI.. HUJAN maaaa....
so, cancel la..
duduk rumah, then bfore balik g jalan2 kat area2 Chowrostar [i still fail nak eja menda alah ni]

ececece, nmpk mcm kat negara China x kalo korang x tgk sign board "Penang Bazaar" tu?
hahaha
thats my Kak Cik on blue tudung

okeh, i pun nak bergambar kat 'oversea'
ngahaha

time pusing nak g makan laksa,
snap gambar ni.
latest shopping mall kat Penang..
betul2 sebelah Perangin Mall,

i still xpaham.. pe jadahnya wat mall banyak2 ni?
Times Square [ye, Penang ada TS okay!] pun baru je siap!

tapi, bangunan 1st Avenue ni cantik la!!!


Pastu before balik Kak Cik teringin nak makan Char Keow Teoy..tp xde pulak
then Aina suggest g Padang Brown la..ada laksa...
ini antara Laksa tersedap in Penang la..
for me, I suka la..
pastu order ABC yg xnak kacang smpi machaa tu garu kepala kehkehkeh

nyum nyum

okay, makcik.. sudah wat iklan Jalan Jalan Cari Makan ye,,
hahaha
i loooovvvee you!


then hantar Aina balik ambik keta, then we all saing g sampai jambatan
then teringat, ala lupa salam, peluk Aina
waaaaaaaaaa, sedeynya,,
then dia sms, sedey la nak pisah ngan Sha.. nnt dtg lagi tau..
owh, its a MUST dear,,tp kena tunggu cuti ya!

**Thanks Aina, sanggup korban cuti dia sbb i datang..dah la in a sudden je dtg..**
**Kak Cik cakap, susah nak jumpa kawan mcm Aina ni.. [betolllllll!!]**
**Aina, Sha already miss u and Kak Miza.. both of you such a good friend =)**
**alhamdulillah, hati dah terubat.. i am fine, always fine!**
**Kak Cik ada masalah yg amat sukar utk dia hadapi sekarang,, so i letak masalah i kat tepi everytime dia luahkan kat i.. for me, cuti ni lagi penting utk dia.. kawan2 tolong doakan agar Allah beri dia petunjuk, sekurang2nya agar dia sentiasa tenang!please.**

xoxo
sometimes, truth does hurt!

No comments: