Saturday, June 12, 2010

JANJI KEKASIH - Ayu Raudhah amat cantik!

ok, sebelum nak simpulkan or muntah or whatever
ingin saya tegaskan di sini,
saya sedang bercuti, tak bekerja, a full-time babysitter
AND
yang penting, kalo saya pulang terengganu, hampeh saya mmg x akan mengadap tv..
hehehehehe

so, suma sindrom di atas, akan pasti dan wajib membuatkan saya terpaku di depan-tv dan mengikuti mana2 drama TV yang bersiri..
[ya, mcm cerita Sayang Cendana yang saya tak puas hati endingnya.. :( ]
selain asyik tengok ulangan How I Met Your Mother dan Desperate Housewives season 4 kat 711 pagi2, kadang2 terpengaruh jugak ngan citer Melayu,
see, budak2-umt-yg-ckp-aku-tak layan-citer Melayu.. see? see?

abg Jon, dont you dare to think like Air Mata Aida, urghh im not fall into that type of series!

hari tu, tertengok kat iklan TV3, citer baru yang ganti Aliff Firdaus
tak sempat nak tengok apa tajuknya tapi terpandang wajah comel bertudung..
owh, Ayu Raudhah.. selalu dia bawa watak bertudung, tapi kali ni amat comel sbb dia pakai tudung biasa, like tudung bawal jek, simple saja..

then tengah lipat baju2, Apat tengah tunggu nak tengok World Cup dia tertekan TV3
dia pasti menyesal tak sudah bila saya cakap, "owh, citer ni la ganti Aliff Firdaus!" haha
selepas berdiskusi akhirnya Apat setuju bagi kami tengok, saya dah letak syarat!
"kalau hang bagi aku tengok sampai kul 10, sumpah aku tak kacau hang time bola satgi!"
Apat redha! haha

lagu tema dia sedap! suara Afgan, smooth aje.. hehehe
owh, tajuknya Janji Kekasih.. Jue ex gf Ako Mustapha + Jehan Miskin tu la heroin
cantik! saya suka tengok Jue, nmpk dia cantik natural..


ok, about Ayu Raudhah, setuju tak kalo saya ckp, dia amat [lagi] cantik bertudung?
if compare bila dia tak bertudung ++ pakai seksi2?
kan? dalam Nur Kasih pun cantik, tapi trust me, dalam Janji Kekasih ni lagi cantik!!
i wish dia betul2 bertudung one day.. ameenn...
and you with Zaquan? no no no [geleng] u can do better than that!
[eh, eh tiba2 aku nak menyibuk pulak hehe]

and one more, before episode 1 habis, ada tunjuk muka Puteri Sarah bertudung + purdah..
sangat cantik!!!

kalo nak baca sinopsis, sila kelik SINI

so, world cup dah start..
hurmm, tgk jadual most of game kul 10pm++ dah start..
aishhh, nampaknya ada lah citer yg xbleh nak tengok ni..
so, this time, thank Astro sebab selalu ulang cerita bila keesokan harinya hehe

**mlm ni budak2 tu mengada2 suh i buat cucur udang..
sanggup kezen i, Apit balik bukak kedai dia bawa mai tepung gandum..
tapi like a LOL sbb MANA NAK KOREK UDANG MALAM2 BUTA NI, HA?
apat kata - xpa, letak ja daun kucai, xpayah udang..
pastu demand, jgn wat bulat2, nak mcm cucur udang kat mee rebus,
then, potong siap2..
mmg kepala-hotak hang la!

tapi, i wat gak mcm tu ---> ya, mmg kakak yg baik..

dan mereka geleng kepala bila saya capai kamera dan snap gambar ini...


hehe

I jeling kat Fahmi, "awat? xbleh? suka hati la!!!" --> wat muka kerek walopun tahu langsung tiada effect kat budak2 ni..

xoxo
France vs Uruguay?
im on Uruguay side bebeh!!

No comments: