Thursday, June 10, 2010

geng citer sedih [tapi mesti happy ending!!]

ok, terengganu memang tak ada wayang,
maybe sbb tu bila balik ke kedah, walopun tergedik2 nak tengok wayang,
but never have a high effort like i did bila nak hilangkan ketagih nak berkaraoke,
hehehe
i lebih ok to sit in front of tv/pc to watch any movie with only RM5 per movie

bila i tgk trailer The Blind Side, air mata dah bergenang,
ya, ingat lagi ada entri i wrote pasal i nak sangat tengok movie ni?
well, time tu kat terengganu,
bila balik kedah pun movie tu dah habis....
then, macam2 la i wat nak suruh si Zaini download citer tu kat i & citer The Sister Keeper
in the end of the semester, while suma busy ngan nak final, ngan expo keusahawanan yang ntah pape buang masa we all tu, dia cakap dia dah ada movie tu..
but, bila class dah habis, dah langsung x jumpa dia ngan lappie..
sampaila dah bercuti, sampai la dah xde nafsu nak tengok citer tu...
then balik rumah, tgk ada DVD citer tu, ok, yay! nak tgk..
tapi sampai la malam ni, baru la i tgk..hahaha

and yes, Sandra Bullock deserved the Oscar for her role in this movie..
and please tell me, how can u not feel a sympathy after you look at this pity eyes?

seriously, pas 20 minutes i tgk citer ni, i tewas ceewwaah
xbleh tahan bila Sandra tanya Big Mike, why you want to stay at gym?
and he answer, because its warm..
aduhai, berderai air mata saya ;'(
Big Mike dilakonkan oleh Quinton Aaron.. sangat berkesan lakonannya!
selain tu the always lovely Sandra Bullock, buat i rasa betul mcm nak jadi mummy right away!
hahaha TIPU!!!
and tak di lupakan mr hubby, Tim MgGraw [Sean]
ya, Tim MgGraw penyanyi country-laki Faith Hill tu.. pandai jugak ya dia berlakon :)

dan suma pelakon2 nya pun suma pandai berlakon..
as far as i know, citer ni mmg based on true story..
sedey kan jadi anak terbiar ni?
sangat sangat sangat sedeih!!
BUT
he end up being a professional football player..

dah lah, i mmg bad in review movie,
so, g la beli dvd pastu tgk..
lebih elok tgk sorang2 and tisu jgn lupa..

xoxo
dah tengok drama online Nota Cinta?

5 comments:

NURULekmiRabat said...

aku dah tgk movie ni not long time ago, sama kes cam ang. Tewas di awal2 cerita. Citer yg sgt meruntun jiwa. Sampai sebak kunun2 nk thn nangis. huhu..citer ni true story kn? msh ada makhluk yg baik cm watak sandra bullock tu..

kdee said...

sha,email kat aku cite ni bleh x?huhuhu

.MISS_SHASHA. said...

ekmi..tahu xpe.. aku tgk lagi petang tadi..aku nanges lagi.. it just, i cant help it huhu sangat2 sedey

.MISS_SHASHA. said...

kdee, ni from DVD..and line tenet umah aku macam ?*&%$..... sori ye,

kdee said...

huhu..ok2 xpe..nti aku try download la.hehehe