Saturday, May 15, 2010

not ordinary weekend



salam...

okay, penat hari ini..tapi masih teringin nak update blog..

**apa dah jadi kat my blog punya layout?? biarlah, penat sangat nak tunggu kelambatan line berukband nih huhu

so, dua hari lepas, khamis i ikut kak zila [my sis-inl-law] balik kg dia kat RELAU..

smpdn kedah, perak, & penang..perjalanan lebih kurang 2 jam tp rasanya kalo Abg Li pecut vios dia, sejam setengah je..tapi apa2pun aku xsedar pape sbb ape ye?? tido la hahaahaha

xwat pape pun just stay rumah masak je, lagipun ptg jumaat dah nak pulang ke rumah semula...yg i tahu, kalo g rumah kak zila, mmg dorang akan masak macam kenduri haahahaha ain sofia pulak xhabih2 nak berkepit ngan baby Safiyya, cousin dia la jugak


ain x cumel sbb letak ubat ruam kat dahi dia haha
ya, safiyya tu amat bulat okay! gerammmm!!

kitaorg balik sbb nak kena wat sumthing ngan wedding anak kawan mak i..
ye, yang i update dlm fesbuk last week yang dia muda 2 taun dr i tapi dah kawen tu..ye, ye, yang tu la..

so, jom kita flashback jap, last week may 8th, hari kenduri kat umah pompuan
[umah kwn my mum tu la]

tema adalah hijau..i tak banyak snap gambar sbb BUSY menyediakan makanan beradab ye.. ulang BUSY sejak semalaman,, walopun hanyalah assistant, aku tetap penat, tetap letih!! uwekk

so, ini sekeping gambar dr hari tu


and okay, today banyak keping gak la bleh ambik sbb x busy kan tp xbleh blah makcik2 ni suh aku lead rombongan..
what the heck? aku bukan pegang tepak sireh pun..
aku pegang hantaran towel jek..adoyai!!!
terpaksalah aku pegi dulu sbb jalannya pun sempit..
isk isk isk...

so, bila dah masuk dulu, aku la rasmi meja makan kan..
pakcik wakil tuan rumah tu la, tolak2 i suh duduk dulu,,,
malu tau..hahaahahaha
well,, mmg lapaq tahap dewa sbb janji nak g kul 12pm last2 terlajak sampai kul 2pm..
sampai umah pengantin dh dekat kul 3, hambek ko...

dah lah bebel,
makan mmg kenyang sbb i dpt table baeekkk punya!!!
haha ayam golek dia mmg pergghhh, terhebat dr ladang hahahah
and nah, hambek, ni antara gambar2 nya..

how dare makcik2 ni igt ain ni anak i? aishhh, tensionnya aku..

see? mcm adik ngan kakak jek!!! :D


and now gambar pengantin..




ni pesal makcik ngan ANAK dia ada kat sini ha??? ;P
[ini ummi dh dtg jmp kat umah kenduri]
jadi terjawablah segala kemusykilan makcik2 tadi..
ha, saya available lagik makcik ye hahah


okay, saya tahu pasti beberapa soklan berlegar di pemikiran saudara saudari sekelian..

i) kenapa mula2 pengantin bertudung, kemudian x bertudung..
ok, sila dengar jawapan yg saya dapat dari mulut that bride sendiri ye

"family sebelah mentua ckp, kat umah dah pakai tudung, so yg kali ni xpayah. buat lain2"

ooooooo..cenggitu ye???????

ii) yang ini pasti dan pasti...korang terlintas di fikiran..

wife cun, hubby kureng.... hehehehe no comment, jodoh suma kat tangan tuhan ye :D

~~ok, sekian itu sahaja explanation dr saya~~


so, pulang dengan rasa full giler, ngan panas nak mampus, ngan teringin mengidam nak minum air jus jambu special tapi malas nak singgah tepi jalan sebab panas...
tau x panas???? panas la!!!!!

ain dah terlelap kat tengah jalan, cian dia....
sampai rumah, dah terlelap sama2 dia...
hehehe

ok sekarang i ada edisi khas ye..
yang dikenali sbg "SOALAN SENTAP"

penah tak korang dgr citer dilema ceeewah, xbleh blah ayat..
sort of la..bila umur kamu dah meningkat dan kawan2 most dah nak kawen,
then bila pegi kenduri kawen yang penuh ngan makcik2 yang terlalu sibuk nak jaga kita
dan bertanya "Hang bila nak kawen? [kdg2 tambah LAGI] "

oh, i experienced it for the first time tadik,
tengah berseronok bersembang sambil makan cendol di kala hari panas,
seorang makhluk allah bertanya soalan seperti di atas,
lalu i tersedak tapi tak tersembur la..

owh, apakah jawapan terbaik ha????
adakah patut i jawab dengan kuat "SAYA TAK NAK KAWEN!!!!!"
rasanya itu, mak i pulak tersedak..hahahaha

selalunya jwpn spontan pastinya;
"ishhhhh, orang tgh belajaq la.. ada 2 taun lagi ni!!!"

that is soooo lame excuse kalo aku jadi makcik2 bzbody menanya tau!!

ok, ini mode adalah = ~~whatever!!!~~

so, weekend yang penuh aktiviti for me..
how bout you all??
kalo kedah, ahad dah tak weekend ye..
so we all weekend dah habis..
for yang weekend lagi esok,,
happy weekend ye :D

and one more : happy teacher's day to all teachers in malaysia esp yg pernah mengajar i..
tq so much!!!

xoxo

ok, ini my only niece okay!

burok tul muka ko ain time ni...

bai!!

No comments: