Wednesday, May 5, 2010

KESIAN

tadik pegi Perlis..
rumah maklang + maknjang...
visit cousin, Azrul eksiden..
tak teruk sgt cuma cedera kat muka..
tapi Ain takut nak mampus bila tgk muka pesakit tu..
punya la jerit nak balik, then mum kena tenangkan dia,
itupun x tenang sgt sbb dia mmg penakut tahap gaban,
last2 mak tepuk2 dia, bg baring2 ngan mak,

on the way nak g perlis tu mak citer about something happened kat kedai mak masak ptg tadi.
citernya bermula....
mak kata ada budak2 IKM datang makan,
kedai mak masak x jauh dgn IKM pokok sena..[sebelah sekolah jabi tu]
mak kata sebaya adik2 i jek, muka macam Afid, cousin i.
dia nak makan nasi, ambik la ayam kampung,
mak kata mak rasa dia tak tahu itu ayam kampung sbb ayam kampung mmg mahal
seketul = RM6 okay! [potong 4]
plus ayam that time kecik..
ye la, lelaki mana tahu kan potong ayam hikhik
mak rasa mmg dia mesti terkejut bila dpt bill nnt..
yang kira bilnya orang lain, bukan mak i..
mmg betol la, bila dpt bill plus nasi ngan air, RM7.50
mak kata pas dpt bill muka dia mmg terkejut, terus mcm x selera makan,
[kesian gila!!!]
i rasa la dia mmg igt itu ayam biasa, sbb kalo ayam+nasi+air = RM3.50 jek
sbb time nak bayar, dia dgn malunya cakap, saya ada RM3.50 jek! [kesian weii..]
mak i kesian, so, mak i tolong bayarkan..
mak kata mak kesian, teringat Fahmi, huhuhu
mak kata x tahan tgk budak2 cam gitu..
mak pun pelik, kawan2 x leh bg pinjam ke?
abah pulak respond, awat org keja x bgtahu awal2 ayam tu mahal?
hurmmm, ntah la..harap2 budak tu budak baik..
i mean, sbb org cepat kesian mcm mak i and also i ni, mudah tertipu..
i rasa suma dalam family i cam gitu, cepat kesian kat orang.. esp my MUM..
sbb tu la, kalo we all nak bukak kedai, we all takkan biarkan my mum jaga kaunter bayar,
habih suma nk bg murah! ngahahahah

so to Azrul or famously known as Alon ~~ get well soon, [same goes to your brother, Anuar yang retak tulang betis sbb futsal,,aishh korang ni kalo main futsal xpayah la mcm main rugby!]
i think kejap je tu dia terperuk kat rumah, sbb cedera dia x serius sgt, so to his sister kat Egypt kalo baca entri ni, no worries ok, dikDa? dorang to tuff!!ngahaha

and..Kak Zila akan terpaksa ke KL sampai khamis..so, Ain akan 'hidup' bersama kami sementara ummi dia outstation ni! aduss, dont nanges2 okay time malam time titon okay! i ni jenis tido mati, aku riso x terjaga jek wakakakaka

xoxo
i am jobless!!!
|sapa2 nak support??|

No comments: