Sunday, May 16, 2010

just shut up!




salam...

sighhhh...

u know what, what i hate the most among the thingsss i hate about people??

JEALOUSY... DENGKI.. HASAD DENGKI...

ok, fine i know, kadang2 i pun ada jugak perasaan dengki..
ye la, bila tengok orang tu, wow, cantiknya..ada sedikit jealous di situ..
bila tgk pakwe dia hensem, ya sedikit jealous di situ..
bila ada kawan2 yang dapat result tinggi sket, yes dont fool me, korang pasti ada jugak jeles tu..
kan? kan? kan?

tapi apa yg i nak luah, cakap dgn perasaan penuh geram,
ya, mungkin i akan laser mcm b**ch untuk entri ni..
aissshh..
sbb ini ala-ala sejarah dahulu kala
sejak i kecik, sekolah rendah lagik..

hukum alam... [ya, i nak declare ni as hukum alam]
anda mmg suka bersaing, dan anda memang xsuka tengok orang lebih dr anda..
walaupun sedikit!!

okay, my dad is pesawah,
since when, only god knows..
but for sure until today..
membanting tulang ntah lah berapa kerat,
membesarkan kami 6 beradik..

my mum keja masak kat satu kedai makan
even selalunya kalo isi borang apa2 mesti ckp mum is housewife kan?
tapi bukan sejak kawen ngan my dad,
boleh dikatakan baru2 ni aje,,
im not sure, more than 5 years maybe..
so, sebelum tu mmg duduk umah je..

my family boleh dikategorikan SUSAH time we all kecik2
especially time kami suma sekolah lagi..
ada satu masa suma 6 org kami bersekolah..
maybe abg li dah masuk ipt time tu
but i remember when my mum told me that
she went to Bank Rakyat bawa jewelery
urusan cagar or whatever i really tak tahu..
because mmg time tu sesak sangat2...
sedey bila dengar mak citer..

so, my 2nd brother mmg sangat cemerlang hidupnya
apa yg i nak ckp adalah mmg sape yg kenal dia
esp dr kg ni mmg tahu dia budak cerdik..
award sana sini dia dpt..
so ada makcik A ni anak dia saing ngan abang i ni..
according to mum,
since sekolah rendah, menengah, matrix sampai lah ke university
perasaan hasad dengki dia pada family i esp to my 2nd bro tu x putus-putus..
ntah lah skrg mcm mn,,,
but for me lah,
once you dengki, then org tu lagi hidup senang makin bertambah-tambah dengki tersebut..
mcm2 dia ckp..itu lah, ini lah,
dah lah tu, heboh2 kan kat suma org..
aishhhh, benci betol..

and for me,
i bukan budak pandai mcm abg i tu..
tapi i survive la..
UPSR cemerlang, but SPM kantoi..
and get this, sorang lagi anak dia same age ngan i..
kawan la jugak..
disebabkan SPM kantoi so i tak la dpt tmpt yg vasss kan,
i choose nak g KPM kat Seri Iskandar..
and kali ni makcik tersebut mmg crossed the line
bleh dia ckp KPM tu tmpt low-class??paling bawah antara bawah...
mmg b*b* betollll..
so, anak ko yang masuk ambik SPM tapi fail paper MATH MODEN pastu ambik STPM tapi tak habis tu lagi high class dr aku la???
anak ko yang gaji 500 sebulan lagi high class dr aku la yg bila grad dr tempat low-class tu then g interview for the first time terus dpt keja and dpt gaji RM1600++???
owhh, sangat LOW-CLASS ye aku?????

i paling geram ni sbb dia g canang2 suma benda yang dia ckp kat atas tu kat public tau..
dasar mulut longkang!
paling xbleh blah bila dia ada ckp menda2 x puas hati tu kat mak sedara i sendiri,,
aishhh, aku rasa nak g bakar rumah dia je tau!!!

jangan ingat selama ni mak ngan abah i diam x respon apa2 maknanya dorang xde perasaan..
dah2 la tu dengki,
kalo ada akal dan fikiran, bleh tgk la suma orang..
KARMA is soo work on you..

mmg berdiam diri lebih baik..
itu yang mum praktikkan dr dulu lagi..
tapi mcm i cakap la,,
jangan cross the line.. JANGAN..
fikir sebelum ckp... FIKIR!!


**maaf, bahasa amat kasar, i just terlalu geram!!!

**ada kes baru di mana tiada salah sesiapa, neither us nor them,
masalah bleh selesai..but again, xreti nak jaga maruah org lain..
nak juga kecoh2.. tq soo soo much!

**and tomorrow going to be like hell sbb abah ckp TNB nak off kan bekalan elektrik dr 9am until 5pm..whattt?? panas sekarang ni abg TNB huhuhuhu hope cepat dr jangkaan la..

xoxo
i takkan melenting kalo orang tu tak kaco i..
dlm erti kata lain i ni baik hati!!! teeeheee
jgn takott ngan i tau!!! :D

No comments: