Saturday, April 24, 2010

BUMPER update...............After a week

Well, sedar x sedar its already passed a week cuti..
obviously I sedar sangat2 okay,,
bosan, ya allah tuhan saja yang tahu..
its not like i tak suka balik kg..
of course la suka, hometown is the best place ever!
it just, bosan.. xde sape2 time i bukak mata,
just dad and Ain [i should minus Ain sebab asyik ulang alik g umah nenek jek!]

okay ini iklan khas utkFaeizulazlan ye ngahaha

ini Ain Sofia yg makin pandai cakap + naughty..
according to her ini baju anak jin ngah Jon + ngah Yin belikan..ngahaha

ini dia sama baby Shan kat umah nenek dia tmpt dia kerap lepak even ayang dia dah balik!!
:( apakah?

ini aktiviti paling dia suka saat ini,nak curi baby org lain bw balik umah
ini suma salah umi dia,xnak beranak lagik ngahahaha


ok,sambung citer..


sampaikan mmg i xde nafsu nak masak extravaganza kalo bukan Friday
sori abah, bukan tak beria mamam ngan abah,
cuma bila berdua, sigh..macam x selera sgt nak makan
[abah pun mcm tu kan? kan? kan?]
its like...makan je la apa yg ada..
i ni pulak bukannya terer masak sgt, cuma expert wat sambal jek [my dad dislike sambal]
u oll suruh ler i wat sambal pe pun, its like bring it on, i mesti menang hahahaha
and plus masak kicap and sup heheheheh [sbb xpayah sms mak or kak zila or bukak resipi book nak check ingredient nya]
but if u ask me to cook kari ke rendang ke asam pedas ke..
owh, i must fail seriously.. perhaps boleh masak but mesti ada lappie kat dapur online bukak myresipi.com hahahaah ---> well, it happend ok!!
sbb tu la one of my list time cuti ni nak belajar ngan tok wat rendang hehehehe
insyaallah,,,,

ok berbalik to the main story..
plan nya nak rehat seminggu before start keja or whatever
and now i learn so well that one week is more than enough to 'rest'
and talk about,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
keja??????
before this kalo time semester break during i belajar kat college x pernah keja
lgpun i have excuse, cuti college just 2 months
part time selalunya x sesuai..
thats why keja kat VADS is my first ever keja serius yg tetap
[ok, plus keja cikgu ganti kat ABIM yg 3 bulan tu, ... itu kan bukan part time, sbb dh hbs belajar!!!]
but this time,
sbb xnak mati kebosanan kat umah,
i HAVE HAVE HAVE to cari keja..
plan nak apply part time kat tadika An-najjah kat alor star,,
but my cousin ckp dorang baru hire org..lgpun itu masalah transport pasti occur
huhuhuhu mmg susah xde lesen ni...
so, i'll try to apply at one clinic as a customer service..
as long as gajinya 20 and above per day, it should be okay..
i hope i dpt la keja ni sbb abah dah setuju hal transport..

so..........
bila kat hostel,
jangan harap i nak naik bilik tv semata-mata i nak tgk my feveret show
like E!News, Ugly Betty, House, dan lain-lain even Melodi okay!
ok, ok, match arsenal diberi pengecualian
itu pun i terpaksa sanggup daki tingkat 4 IA which is not my block
sbb kat situ my coursemate yg gila kuasa hahaha Awe, have kuasa veto hahahaha
but kalo kat rumah, hehehe
TV is my life, agaknya kalo tak pasang astro kat umah,
bertambahtambah aku punya bosan!!!
and kalo remote kat tangan i, my adik2 pasti mengeluh kuat
sbb first benda yg i wat adalah bukak channel 'rasmi' i
hahahha cepat teka, teka ngehehehe
the fabulous knowlegable 712 hahahaha
kalo takbest, baru i tekan 711 di ikuti 701

so now i dah mula addicted to Glee [dulu mula2 tahu pasal series ni, i thought..erm,,,like Glee???sound like gay haha pe jadahnya citer ni..hahah itu dulu la..]

they are just so fresh.............hehe

but seriously, now, i falling into Glee like i addicted to Grey's Anatomy when Addison still on that show
even i hate High School Musical and Hotel Mania sbb terlalu musical yang ntah apa2
i think Glee ok sket, its musical series but not so musical,
dorang nyanyi bila perlu aje ye...
sape yg suka Glee pasti, PASTI dan pasti setuju ngan i..
and sape yg belum tgk, sila tgk kat 711, hurm waktu&hari sila check semula ye hehe
kalo ikut dlm tv dia ckp selepas American Idol..wednesday ke?

and sbb my mum mcm layan AF8 bodoh tu kan,
i pun mcm bodoh ambik tahu jugak ler
and now i nak announce,
i HATE si control macho nak mampos SHAHIR tu..
eww seriously, why hang control macho terlebey2 ha???
nasib baik suara okay la, x mcm nak tutup telinga..

urgh.........

and IWAN is cute hehehe i pompuan ok..
pasti la terperasan yg IWAN mat rempit [apat yg ckp!!] tu amat cute
ala-ala NOH la kan ngahaha
suara okay la,,but mcm jujur sket i puji shahir lagik la..

jenuh i cari gmbr u yg terbaekk ngahaha ;p

hmmm..adakah season ni dorang nak atur bagi girl menang lagik??
kalo betol, bertuah la adira..i dont think sedap sgt suara dia,biasa je,,
shahir lagi sedap ----> aish, nape aku asyik puji shahir ni??
apat benci Maulana and dia pun ckp Iwan cute ---> no, dont worry adik i tak gay,,
and my mum penyokong kuat AIN..alasan mum, si ain tu tak sombong,,
ye ke?ntah la, i bukan layan dr mula pun..
tolong la jgn kuar lagi AIN, kalo tak my mum sedey mcm AIZAT kuar time AF5 dulu pulak..
adusssss...

kenapakah aku rasa muka dia mcm Gabriel Union?

satu lagi,
i pun layan Adam Maya kat tv3 tu
ngehehehe si Adam [sape nm dia? syed ape? i lupa maaa...] tu masyaallah amat hensem la..
hahahaha and so so so sesuai watak tu kat dia..
and i totally falling in love ngan lagu theme drama tu..
apa nm lagu tu?? uish....very very sedap..

**owh,saya x jumpa pic berkaitan ye..hihi**

SEMALAM..
i ikut my 1st bro g padang besar jmp supplier
ngan kak zila + ain...
aduss, why jalan nak g padang besar kalo ikut changlon amat buhsan?
and seriously, i tiba2 mcm mabuk keta..
nak termuntah suma ada..
so, perjalanan pegi, i just online mobile FB, x tumpukan langsung to keadaan sekeliling..

saat ini, i teramat x tahan sbb btl2 nk muntah..
huuuuuuuu

sampai padang besar, kakak iparku amat teruja okay
patut la sbb ini her first time sampai wakakakaka
so, i biarkan dgn keterujaan dia ngahaha
petang sket, nak ujan we all bertolak pulang
time tu la i baru perasan yang kitaorg lalu Chuping, the largest tempat penanaman tebu di Malaysia.
seriously, its like freaking-Ridiculously large okay..
i tak sempat nak snap pic sign board besar tu yg state berapa hektar
and even tak boleh nak ambik gambar ladang tebu tu,, hujan..
seriously u oll, i macam jakun tgk ladang tebu yang luasssssss nak mampos tu!
mmg ler kaya tuan punya tanah

xoxo
ke'nekad'an nak beli lappie bermula!!!
any suggestion on cover's COLOR?
i try not to choose pink.. so please persuave i beli color lain..

AND

***update from ribena2 kesayangan saya***

tihin baru call tadi..
dh selamat kat johor ngehehe
rasa xpuas lak sembang2 ngan dia
well, i know i yg ckp lebey compare to her
wahahaha well, dah call ksha, u should know lah kan???
tcare dear, keja leklok..
**dia mintak i promote blog baru dia..dh tukar blog pulak minah ni..click here ok!

zaher pun ada call,
bgtahu adik dia accident! cian..patah tangan..
tcare adik zaher :) and of course zaher jugak!
g la join tihin tu..hahaha

ada contact ngan epul jugak..
still cr keja..hmm..
cr lagi eh, ada la tu nnt..
xpun join je tihin :)

aeman pun..
still bz ngan process ambik lesen..
dah lulus yg first stage dgn penuh bergaya ----> according to him lah hahah
today dh mula amali keta,,
so, good luck on this, wat leklok
pastu cari keja ok!


and pesanan penaja ----> i misssss u oll too xoxo
how can i aku x rindu korang??

yang lain2 ada gak contact2
anas pun dah nak mula cr keja,
katanya today g intebiu -- good luck!
joe still kat umt sbb ada hal pe ntah hehehe cepat balik joe!
ila pun kat sana lagik dgn hal FC dia..
rasanya dgn dance sekali tu..
zaini pun dh selamat sampai sarawak,,dah keja dah pun :)
jangan naughty sgt zaini!
and jose, today your bday huh?
HAPPY BIRTHDAY!!!
and plus plus yg lain2 yg sempat i jenguk kat FB
nmpknya suma dah mula rindu terengganu
ngehehehe