Saturday, February 20, 2010

a sobbing visit


petang tadi, i ikut mak+abah g visit one of our relative kat hospital..
Long Kob or famously known as Ustaz Yaacob..
sape2 yg penah belajar kat SM Agama Mergong,
agaknya mesti kenal dia..
he is one of our close friend of my family,
sedara, kawan abah,,rapat..
maksudnya kalo ada event2 penting, dia mesti hadir sama...
esp nak g meminang..

kalo x silap pagi sabtu lepas,
dia muntah time pagi, then pengsan dlm toilet,
kena serang strok..
abah terus g visit, tp time tu naik moto jek,
mak kat kedai lagik..
i mmg teringin sangat nak pegi
tapi time tu akmal, jos + zaini ada kat umah,
lagipun hari tu jugak la km pegi strawbearu...

hari demi hari,
mak ckp makin teruk..
lagipun setahu i, ini bukan kali pertama dia kena serang strok..
mak+abah, boleh kata setiap petang pegi sana..
setiap kali i nak ikut, keta mesti penuh..
sampai la ptg tadik, i ckp balik kat mak, "nak kena p jugak b4 balik tganu nih!"
mak cuti, so mcm mak xde rasa nak ajak sape2
so, km ber3 jek pegi..

i ni, kalo g hospital, mcm kena bersiap sedia ngan tisu la..
kadang2 tgk org tak kenal pun bleh menitik..
huhuhuhu~~ sensitip lah katakan..

Long Kob, pindah pegi wad tingkat 7.. wooh, tinggi gak tu,
next to royal ward huhuhuhu
abah kata - ini wad 2nd class, org gomen leh apply utk sini!
i pun - oooo, spesel eh org gomen~~~

bila masuk jek, mmg ramai org
kawan2 Long Kob tengah bacakan yasin untuk dia..
i dah mula dah sebak
sbb terus ternampak Long Kob, kecik je orgnya..
gerak sana sini, mcm tgh tahan sakit..
tak cakap, cuma kadang2 anak perempuan dia pegi ckp something kat telinga dia..

time bc doa, suma yg ada angkat tangan,
i time tu tahan nafas, tahan air mata,,
karang malu lak..huhuhu~~

i teringat dia dulu,
cerdas, lembut ja.. kalo ckp siam ngn abah pun, lembut ja bunyi..
time i jadi cikgu ganti kat ABIM before i pegi keja kat Penang,
ada sorang ni pun cikgu ganti nm Izzah..
dia x-student Long Kob,
dia pun selalu puji, ustaz baik, kim slm kat dia....

teringat jugak time dia jadi pembuka bicara time Abg Jon nak bertunang few yearsss back..
lembut bicara..

*esok, insyaallah sebelum pulang ke Terengganu, i plan nak visit dia lagi sekali..

xoxo

No comments: