Thursday, February 25, 2010

salon 80-an

hallooooo...


cantik tak rambut model kat atas tu? [aip, cepat ckp cantik!!!]
huhu kan i ckp i nak korbankan rambut-cantik-panjang-mengurai i tu kan??
huhuhu
i pegi la satu kedai ni kat KT
memang bukan salon high class sbb ye la, i kan student, kena budget la..
cik tihin dah biasa jalan kat tganu ni
so, kalo jalan2 sama dia, jmt masa we all drpd sesat hikhik
cik tihin la bawa g salon tu [salon ke cik tihin?? hehehe]
bila masuk,
jeng jeng jeng

waa, mcm salon 80-an maa..
mcm dalam citer cina lama2 tu hahahah
kerusi dia kerusi besi yang tempat duduknya ada line2 getah..
isk, mst korang xpaham kan??
[saya amat teruk dlm explanation & giving direction!!haha]
usha2 la gambar kat ats, maybe korang leh imagine..

ok, kisahnya bila auntie tu tny nak potong mcm mn,
i ckp je la - nak pendek!
cik tihin tny harga..
auntie tu ckp, rm9 potong, rm6 cuci [whattt??murahnya..]
so, i pun terus duduk atas kerusi,
auntie tu pulak terus cut-cut-cut rambut i
i ni pelik gak, "dia xnak tny aku ke pendek mcm mn?"
pastu mcm lama pulak dia potong,
then i rasa mcm byk pulak dia potong rambut i..
dah lah i ni berambut nipis..
isk isk takkan dia x perasan kot..
bila siap,, alamak!!! boy cut la!!
alamak!!! mak!!
tapi i tak rasa lak nak marah sbb mmg i kalo bleh nak yg short hair yang kalo bleh xpayah ikat time pakai tudung..
oh, sungguh cerewet ye..
rambut i ala-ala model kat atas cuma xde bangs tu jek
and rambut i nipis, spesis rambut xbyk

bila balik hostel, suma jumpa mcm terkejut la..
ada gak yg puji comey [tq tq **blush**]
i pulak rasa ringan gila kepala..
bila pakai tudung kena pakai anak tudung dah huhu
jenuh la berdiri depan cermin nak pastikan muka i tak nmpk bengkak ngehehe
then bila jalan2 today, rasa mcm botak pun ada
wahahahaha

semalam, target i time shopping tu mcm suma tercapai la..
hair-cut is the main target,
then pegi buat buku ASB baru
[igt lah bloggers sekalian, jgn bagi hlg buku anda sbb kalo hlg kena lak charge rm20 huhu]
beli kasut baru [kasut murah jek!]
and replacement for my Paris's [i beli kat Avon jek]

dan lain-lain yang i rasa i terlebey sudah berbelanja..

walalalala~~

St Ives i dah nak habis,
so, bila i masuk guardian nak beli lip gloss,
i terpandang mask St Ives,,
oh, saya sungguh gila St Ives ye..
dulu, bersungguh2 saya promote kat emi, housemate saya suh guna..
mula2nya dah menahan diri dari melihat benda lain selain lip gloss
tapi tu lah, x berjaya.....
last2 atas nasihat berguna dari cik tihin, i beli gak cleanser and mask St Ives,,

sigh... saya suka! saya suka! tapi kat guardian, dah habis duit aku
huhuhu [tak lah habis terus!!]
fyi, St Ives amat best, suma2 lah even the lotion
best! best!
walopun mahal, saya rasa amat berbaloi..
kulit saya amat sensitif, bukan muka je, badan juga..
doc penah ckp i ni kena resdung kulit..
aish,,, apa kejadahnya ngan resdung ni??
jadi antara byk2 cleanser, St Ives lah paling sesuai ngan kulit i..
so, xpenah beli mask St Ives but, sejak mcm byk keja ni mmg terasa sgt2 nak pakai mask
[konon2 leh ganti spa yang i ngan cik tihin nak pg tu..tp xpenah jadik tu!!!]

well, terbukti ye kawan2
pas balik dari shopping yg penat tu,
and kemas2 [saya ter rajin semalam] mandi, solat and segala2 nya
saya pakai mask tu,perghhh amat lah tenang and tegang heee
sampai tertido..awal wooh, kul 930 dah bum.. ngahahaha
terjaga ntah kul bape nak g basuh muka
terserempak ngan nadia + fatin nk dtg ambik buku,
terkejut dorang sbb mcm nmpk hantu xdek rambut ye??? hahaha
then, igt nak online but alih2 tido terus smpi pagi..
zaher call pun dah x hingat dunia aku tido haha

ckp pasal zaher,,,,
ngehehehe [xde pape yg penting pun pasal adik i sorang ni]
we all kuar smlm 5 org
i, tihin, awe, akmal & dini
see?? all girls... tihin ckp, all girls out nih!! i sambung, bukan selalu i ngan tihin bleh join!! kihkih
selalu mesti epul & zaher ada time we all menghabiskan duit kan???..ngehehe
[sekian, itu je nak ckp pasal dorang!! =) ]

and tadi, time class english..
rasa pelik lak xde si zaher ngan epul.. [sbb we all separate group cz our lec bersalin]
hihihihi
tapi terisi juga la moment i nak gelak bila lepak2 ngan si Anas Shobirin bin Mohd Filtaus [ha, hambek hang, ksha sebut nm penuh lagi!! ngehihi]
+ + awe, daniel, subra ngan shahril..
asyik gelak jek ngahahahaha mmg betul la ckp epul, Anas tu mmg gonjol hahahhaa
xpe Anas, ksha suka Anas mcm ni eh... =) jgn skema2.. takmau..takmau..

hm,, ngantok ni..
tapi nk tahan jap ni,
bengang ngan Matang Logistik [private express]
isk, dah byk hari Strawbearu pos tshirt utk 1st order..
tak smpi2 lagik, kalo g-Dex, mesti dah sampai pas sehari hantar..
kul 4 janji ngan Abu nak pinjam moto..
isk.. dah kul 4..

ok, chow!!! =)

p/s - pesanan penaja - thanx a lot abg Jon sbb say YES to my ask topup hehehe.. i lap u

xoxo
saya sgt rajin!! [buleh eh puji diri?? kihkih]
sbb sebelum start my weekend, saya sudah selesai my laundry~~~
bukan senang ye Miss Sha ni nak rajin basuh baju...bluweekkk

No comments: