Friday, February 19, 2010

he f&%$^*# HATES me!!!

kak lyn - pinjam gambar jap..
entri ni xde kaitan ngan cincin lawa kat atas bunga gorges tu hihi


what u going to do when ur bestie's husband didnt like u?
me?
maybe dekat mulut i ckp - pegi mampos!!! igt aku kesah??
tapi, dekat hati mesti la sedey, dissapointed
sebab i bukannya ramai kawan pun esp girls
so, bila sorang kawan baik dah kawen,
i pun terpikir, i pun dah hilang dia ke?
ye la,,dolu2 kalo belajar agama bab kahwin[i know, u'ol mesti suka bab tu kan? i tak..haha]
bila dah kawen ni, wife mesti WAJIB dpt izin husband kalo nak g mn2..
so, bila husband dia x suka i,
bila dia nak kuar ngan i, the answer is definetely NO
ala ala, katakan 'TIDAK' to Sha!!
sighhhhh.... [cian x kat i??]

kejap eh, nak bermonolog dgn diri sendiri jap!
korang, mmg kalo bab2 gitu korang ikut la hukum..
kalo bab2 lain??
nafkah?? ada ikut??
hmmm..
maybe silap i juga when she started seeing her husband,
i openly said to her, i hate him!
BUT i have my own reason, why i hate him
the incident that haunted me forever!
salah satu moto hidup i [bukan moto HONDA!]
- i takkan percaya sesuatu gosip panas or whatever until i see it with my own eyes! -
and if i write down in here, u'ols must hate him too
oh, trust me!
and i guess sbb tu lah jugak he hates me!
[hm, bagus la, sama2 x suka]

if dorang belum kawen, maybe la i mcm lantak la..
kalo nak ckp kat dia, "pikir betul2" bleh la lagi
[infact, i did say that before she nikah when she barely hold her tears in front of me!!]
but bila dah kawen ni,
i malas nak ambik kisah,
kalo dia citer, i dengar,,
kalo dia x citer, i tato lah..
ye lah, dah kawen ni mana elok citer menda x baik kan pasal partner kita..
but kesian la kat dia..
ntah lah..
this is one the 'peristiwa' yg i takut nak kawen tau!!

so, kalo future husband i tgh baca blog ni [isk, isk ape aku ckp ni??]
erm.. kalo nak kawen ngan i,
make sure, u bukan saja bleh accept family i [itu paling penting lah!]
u must accept my friend tu..
kalo 'cacat' mcm mana pun, u kena terima gak!!
haha kalo x, xleh kawen!!! [hehehheehe sila abaikan kemerapuan saya ini!!]

xoxo
suka attend wedding org je!!bila pk balik, ntah ler ape reasonnya!

No comments: