Wednesday, February 3, 2010

dolu-dolu

salam..

hari ni [rabu] xde class..
tp kadang2 bila xde class ni mmg mcm xbest
[ayat betul ni,,,]
sbb nya, selasa ialah hari penat sedunia..
then hari rabu keja i qada je tido
penat lak tido byk2 ni..

ok, today i nak citer sket pasal hidup i kat perak dari middle 2004 until middle 2007
rezut spm i tak ok sgt,
so xnak masuk form 6..i choose to go to college..
bila i pilih nak g KPMSI, ada surat dpt dr UIA, business study
i tato nape, i nak gak g perak..xnak pilih gombak..
mum marah, rasa2 dlm 2 hari dia xnak tegur i..
tp i nak jugak pg KPMSI..
last2 mum ikut je la..

bila pegi sana, first2 banyak sgt kurang dr segi facilities sbb ni tmpt baru..
tp dalam masa telinga i sakit dgr budak2 ni suma komplen mcm2,
i diam je sbb i yg choose nak dtg sini..
so, i xbleh merungut~!!

life kat sana..ok..
sbb i bukan gadis bandar..
dah biasa kalo ada kurang2 ni..
tempat ny mmg boleh katgori 'hulu' haha
but i'm happy..
i ambik course computing..
kena wat sistem sana sini,, coding sana sini..
tapi nasib baik tak muntah..haha
tp bila i mula kenal junior2, i jadi rapat ngan dorang..
dari Kak Aina, Izati, Ju, Nisha, Hasni
sampai lah ke Anum, Erna, Intan, Lina..

i igt bila sem 3 budak2 batch i kena 'halau' duduk luar..
mual2 i igt ok..we all dpt rumah 2 tingkat
tapi bila dah mula duduk..
hmm malu gak nak ckp but ni citer lama kan..
--i nanges, 2 minggu berturut2 esp malam--
tato la sbb pe, rasa mcm homesick..
sbb i tak rapat ngan budak2 batch i..dorang ok je bukannya jahat pun :)
cuma i rasa mcm homesick lah..
abg i lak pening sbb every night i paksa dia ckp ngan college i nak masuk balik asrama..
and alhamdulillah, bila i buat rayuan, i dapat masuk balik..

then, mula lah i rapat ngan Anum, Erna, Intan, ngan Lina..
selalu sangat lepak bilik Lina..mcm dah setinggan..haha
and bila i last sem, we all suma kena duduk luar..
ha, time ni i ok sbb duduk ngan dorang..
so, i kan suka masak..dorang lak mcm heaven je bila ada org tolong masak haha
feveret dorang bila i masak - sardin kahkahkah

bila bulan puasa 2007, i dah kena pulang utk wat praktikal..
i igt lagi time tu, Lina nanges mcm budak kecik..
Intan pun sama,, Anum kan macho, so dia tahan la..i nampak la dia sedey..
erna xde sbb dia ada hal kat umah..
sedey, mmg sedey nak tinggal dorang sbb we all enjoy sgt 2 bila sama2..
yg lawak tu, i mmg tahan dr nanges, my mum lak yg nanges haha
really~~ i miss u all damn much!!!


dr kiri, erna,i,anum,intan,lina


ini antara great moment ngan dorang..

sebenarnya, byk gambar sama2
tp suma x behave, rasanya kalo sampai kat tgn yg x bertanggungjawab,
mampos lah kami hahaha
and other great2 person yg wat hidup i kat perak amat hepi!!

kak pah & kak zana..miss them mucho mucho.. huhuhu

best twin friends ever ~~ left is jaja and right is dada..
sama kan??
but i kwn ngan kakaknya dulu - dada
so,agak senang nak bezakan dorang..
i bezakan melalui hidung huu
miss u'alls

ramai ckp kat i pas baca blog..
dorang ckp i nmpk happy sgt kat tganu..
ye, i mmg happy
tapi i takkan penah lupakan korang..
LINA, ERNA i wish all the best in the world to both at you at UNISEL..
INTAN kat uniKL..
ANUM, keja, x sambung belajar, lama sangat tak contact ngan dia..
life must go on and SHA amat bersyukur dgn life sha sekarang sbb meet with all great people here..

* to anybody yg i tak informkan nama & letak gambar..minta maaf ye.. Najibah, Wani, Kak Hani, all the Business Computing batch July 2007 student..
i miss all of you too~~

xoxo
rancang reunion sehari life at kpmsi ngan intan and all of them..
x jadi2 lagik..
lina, igt tak, kita selalu berdiri kat luar ESPRIT punya kedai kat JUSCO?
hihi..and erna, selalu memandu dgn 'haram' haha
i am freaking miss you all!!!

No comments: