Friday, January 22, 2010

sigh....

saya sedey..
dalam kegembiraan ni ada gak sedikit kesedihan..
sedikit tu lah yang mcm cilakak!!!
walaupun semalam arsenal menang, then we lead the BPL for the first time,

saya mmg amat hepi dalam kemarahan sbb ESPN tak tayang live,,
bodoh, liverfool punya game tayang pulak..
dasar berat sebelah..
walaupun saya mmg tak akan tgk game tu, at least saya akan dpt update secepat yg mungkin dari informer saya..
akhirnya, pagi2 buta bukak radio smbl pejam mata, and YES we won!!tapi ini bukan ceritanya..
apa2 pun saya tetap juga sedey..

ok, kembali to the point...
orang ckp, setitik nila-rosak susu sebelanga..
saya tak minum susu, mmg tak suka [ayat tak ada kaitan]
point saya di sini ialah, kita happy sangat - super duper happy
then mood yg terlebey happy akan dirosakkan bila ada mood yang tak best mengganggu..
aish..aku tak reti la nak ckp tapi mcm tu lah..sort of..

kawan,,
betul ke bila kita pindah ke tempat lain, kawan yg lama dah tak mcm dulu??
kalo tny saya - saya akan jawab ya dan tidak [tamak!]

tidak merujuk kepada kawan2 saya di penang,
aina terutamanya..
saya rindu dia..
mmg la bukan setiap hari..
tp bila saya rasa sedey saya akan ingat dia..
shopping sama2,
i suka masak:dia suka makan i masak,
pegi nite market singgah kat abg arsenal beli laksa, aina beli 2 bungkus laksa ok!
beli ayam, abg ayam tu kasi diskaun walopun saya berkeras kat aina,
"sha tak kenyit mata kat dia pun,,senyum jek!!"
[tima kasih abg ayam!],
then, i pulak akan laju je jalan sbb i ada tujuan, hanya satu - nasi kerabu huhu..
dia menitiskan air mata di saat saya bagitahu saya kena benti keja and kena dtg tganu..sob sob di ikuti kak miza.. apa anda rasa bila ada org menangis utk anda?? yes, mmg kita nanges sama2 dan satu lagik betul2 di hargai!!! saya rasa kenapa kami boleh get along, selain segila sekepala huhu kami berterus terang, which is hardly for me to do with others...

ya di sini merujuk kepada luahan ini - saya sedey bila sesetengah orang berubah either completely or sedikit demi sedikit [sbb lama2 jadi bukit!!!] especially bila orang tu kita macam dah percaya, sayang dan lain2.. ada yang terus diam dan 2,3 bulan sekali timbul..dan timbul tu pulak bila need our help jek.. bukan taknak tolong tapi...sigh.. ntah lah nak explain mcm mn.. saya cuma nak luahkan jek..
saya kecewa!! [bak kata din kedah~~~]
tgk la playlist aku, dah tukar lagu from the bottom of my broken heart... huu [xpe, pas mood keciwa ni ilang, i akan tukar lagu rock lak]

nowadays - sepertimana sesapa yg follow blog saya mesti dah sedia maklum betapa saya menggambarkan ke'hepi' an saya di bumi allah yang cantik ini iaitu Terengganu,, semua saya ada
- pantai yang cantik -
- makanan yg sedap -
- environment yg amat selesa -
- class yg seronok [except yg selalu nak muntah!!] -
dan of course yg paling penting
- kawan2 & adik2 yg buat saya hepi selalu xoxo -

so, kesimpulannya
- happy lah selalu walau apa jua cara..
- sob sob

**adik2 saya kat sini dah pandai taip nm blog saya..hihi :) dah selalu bukak blog comey nih hihi

skrg ni tgh gila download ugly betty season4.. mcm2 dah jadi ye,,mn p alexis?christina?apa jadi kat baby willie??

and esok akan attend Santai Seni..jauh pun jauh la..support kengkawan i..so, tihin, kamu jgn tak pulang ye!! cubit karang!!

xoxo

2 comments:

Anonymous said...

kak sha ape yg sedey???????
aku rasa lawak jek...
hahahahahaha...
aku tau nape x g jgg...
hahahaha jeng jeng jeng...

.MISS_SHASHA. said...

xpe la epul..
tak yah sedey2..
biasalah.. emosi kdg2 tak stabil..huhu
joging??? apa tu?? hahaha