Monday, January 25, 2010

saya bebel panjang lagi..tribute to asyraf..i miss you

salam..

berita baik..zaher dah pulang!!!
penuh dengan kepelikan haha
actually tak la pelik sangat haha
dia mmg cam gitu pun haha

eh eh..
tadi i layan citer korea aeman kasi,
pasal teacher biscuit tu..
then mcm nak titon
tiba2 dpt signal wifi!!!
hah?? IJ level 1 dah dpt wifi
hah?? wahahahaha seronaknya saya...
so, tak jadi la tido..
mmg tak ngantuk pun..
esok masuk class dr munir, baru saya ngantuk [i rasa la haha]

kitaorg mkn pas class hari ni..zaher kan baru pulang,,
or mmg cam gini pun rutin we all,,pas class mencekik or minum la..
zaher telah mengisi masa lapang sambil bertanya soalan2 pelik
ya, ksha tahu zaher rinnnnddduuuu ksha eh??haha
walhal mata saya tengah meneropong ke kedai sebelah yg ada astro..
tgh tayang game arsenal vs stoke..
ye, ye,.. yang arsenal kalah 3-1 tu.. dammmnnn!!!!

mula2 lawak2 pasal tut ngan tut [maaf la, semenjak blog i fofular, i kena limit kan sket bila nak puji org] hihihi
then mula ler dia melalut..
"ksha kalo, girl ni umur 20, then lelaki ni tua 40 taun [?? 40 taun??] cane??"
then, boleh dikatakan kami suma menyampuk..
"40 taun?? maksudnya 60 taun?? ko ni zaher, tu tahap tok wan!!!"
so zaher pun menukar lah ideologi nya..
"ok,ok, 20 taun.."
i pun dgn pantas, "OK!, 20 taun is fine for me!"
pastu dia melalut lagi...
"kalo,sebaliknya - gurl tua dari boy?"
i pun dgn agak pantas la
"huu, ksha pangkah la (siap gaya tangan OK!) kalo cam gitu..
tapi kalo ada jodoh nak wat cam mn"
dalam ati i.. ye la ye la ~~~
well,, ada sejarah sket kan...
menyampah tul bila ingat balik..

so, mmg i banyak kali dah ckp..
seboleh2 nya i akan elak lelaki muda dari i
which is i amat terdedah di bumi i berpijak ini..
sebab tu la kalo mcm terjumpa kanak2 cute, hot ke
anggap je ADIK, tak lebey dari tu..

i know, i know -- some of you must not agree with me..
but still,
everybody have their own opinion right??
so, thats is my opinion..

jangan ckp -- cerewet, patut la single..
no, no,
but if we think dalam2 -- mmg kena cerewet apa,

budak2 ni mmg la selalu bahan i..
dah tua la, apa2 la yg selagi mereka boleh relate ngan umo..
takpe, mana saya penah marah mereka haha
lagipun i tahu, muka i mmg tak la tua [kalo haku tak puji, sapa lagik nak puji???]

i pernah ckp di kala zaman jahiliah [woh woh]
target [konon2 la] time grad dah nak bawa at least kalo bukan hubby, fiance la..
bila ingat balik, rasa mcm nak muntah pulak
hahahaha
rasanya skrg, lantak la..
maap mak, lambat lagi mak nak wat kenduri balik..
tapi kalo apat kawen dulu, awal la sket wakakakaka

aiseh, banyak lak bebel hehehe

hm,,
tgh chatting ngan adik ke2 i..
asyraf..
lama tak jumpa..rindu pulak..
tengah wat praktikal..
jalan sana sini..katanya dah turun 2kg..
sob sob,, sungguh ni, saya tiba2 rindu dia.. [tgh dgr lagu melawan kesepian - siti, bergenang lak air mata!!]
dia agak slow antara kami, lancar ckp pun dkt2 darjah 3..
sekolah menengah ok la, ordinary..
tapi bila dia sambung kat IKM..amat independent
dia skor.. 3 and above every sem..suma bangga, tak caya..itu lah org ckp, rezeki..
apat ada complaint, sejak p praktikal, jarang dah balik rumah..
call pun jarang..dia mmg cam gitu, bila perlu je call [bukan cam i huhu]
ni dia ckp tak nak further study sbb ada dpt wat projek besar kat Johor,,
niat di hati nak paksa suh gak further,
tapi dia dah besar, takpe lah wat keputusan yg dia rasa betol..i support je..100%

ini asyraf,,rupanya last i ambik gambar together gether ngan dia 2 taun lepas,, gambr tak cantik yg tak sanggup i nak publish kat sini hehe

asyraf, take care..jgn tak makan, jgn lupa smyg..
dia ckp kat i, jgn risau kak!!
mcm mn i tak susah hati?? i still feel like he my little brother, tak sangka dah keja sendiri dah!entah cukup makan ke tak..
dulu kalo gadoh, km suma suka bahan kalo dia silap ckp..dia relax ja..hehe
tapi bila dia gadoh ngan apat, dia betol2 marah, majok..
last2 apat yg menyesal, rindu kat dia lak..
dia penah ckp dia insan yg suka di lupai..
no dear, definitely not!!!

kami suma sayang kat hang!!!

xoxo
saya harus tido sekarang juga!!

4 comments:

Anonymous said...

hahahaha tu la kalo dah dpt on9 dah xigt dunia ek...
pstu g kelas mcm org mabuk...
hahahahahahahhaha(from en epul kacak..dgn stail rmbut bru)

.MISS_SHASHA. said...

ala, 2x5 jek pun huhuhu

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

panjang gila..the moral of the story.... sila buat perengan dan ayat yang penuh (macam cikgu bahasa malaysia lah pulak ) hehe..orang gurau je tau!

Anonymous said...

awat hg xpernah rindu aku pon? ouh aku tau..sebab aku hensem kan? hahahaha