Sunday, January 24, 2010

malam ahad bersama mereka...

salam..

hari ni / mlm tadik..
akhirnya jadi jugak satu plan yg dirancang..
pegi makan kat tempat feveret cik tihin..
pelbagai rintangan di lalui hihi [woh woh]
yes seperti - zaher tak dpt join last minute sbb ada hal kat kg..
fatin ada prob sket..and DIN hehe dia telah menduakan I hihi
tak lah haha main2 jek
bila i sms ;
"din, kt mn? xde kat UMT eh??" [padahal dah tahu, zaher ckp dia g picnic ngn budak2 lain]
tapi din tak reply..
bila call, mcm takut2 jek nak jawab hahahaha
tapi i ckp kat dia..xpe, ksha tak marah lah..nnt kita plan lain eh??
[ye la, time i 'book' dia hari khamis, awal2 dah ckp, jgn pegi tmpt lain malam ahad nih!!!]
- :note:din=vvvvvvvvip: -
dan rintangan terakhir - HUJAN..
walopun terasa mcm nak kena cancel, i rasa TAK PERLU..
kalo cancel, mood mesti spoil..
tapi..time nak bertolak tu, tak hujan.. alhamdulillah :)

hehe
time nak pegi tu mcm lawak gak..
kami 6 orang..
tihin, nadia, akmal, epul, aeman & i..
so, mana bleh ambik viva..
berangan la nak ambik myvi..
epul pegi ambik..
tunggu punya tunggu..bleh tahan lama lah
smpi i rasa epul ni kena culik ke apa??? haha
rasanya dekat2 20min gak..
tetiba dia lambai dari viva..
isk, i pikir, mcm mn nak sumbat ni???isk..runsing
:myvi tak leh pinjam kejap2:
so, nadia kena duduk depan [jangan minta i explain!!!]
aeman,akmal,tihin & i kena sumbat kat belakang.
tihin kecik sket, so bleh duduk atas riba akmal..
isk, isk first time aku involve dlm situasi cam gini..
tapi lawak la..
then g isi minyak.. hehe mana korang nak jumpa..
isi minyak keta rm3 jek hehehe
sesungguhnya saya tak sanggup nak g bayar, nadia ler g bayar.. *wink*
then bila lalu kat satu traffic light ni, sorang makcik telah ter'perasan' keadaan yg sempit dlm keta we all.. dia siap nak teropong lagik hahaha..cian cik tihin...

en aeman isi minyak rm3 hihi

tak lama selepas itu, sampai la di tempat yg di tuju..
hehe niat nak naik atas 'pokok' tak kesampaian..xpe,xpe..
tempatnya malap..tak cerah..
kalo dari luar, macam rumah orang hihi..
kami suma order coconut shake special [ini lah yg di promote oleh cik tihin sejak beberapa hari lepas hihi]
kecuali en epul - dia order jus mangga
mkn - akmal & i order chicken chop [wah wah, dah lama teringin ni...]
aeman, nasi putih + telur bungkus [sesungguhnya mcm pelik je telur bungkus itu]
nadia, nasi putih + sotong goreng tepung [nadia ckp, tak sedap.. i rasa sedap je ~~ aku kan hantu sotong.. pastu gatal2...]
epul, nasi putih + ayam blackpaper [tp nadia musykil, ayam blackpaper ke bawang blackpaper wahahaha]
cik tihin, tak mamam.. katanya lapar tapi tak rasa nak makan.. [ada eh cam gitu?? larikkk!!!]

so, coconut shake special tu mmg special [tunggu lagik, rm5]
tapi cik tihin, mmg betul sedap.. saya suuuukkkaaa.. :) 5 bintang saya kasi...
chicken chop, ok! tp sedap lagi yg kat tmpt feveret saya!! 3.5 bintang saya kasi.. :)
yg lain2 saya tak leh nak kasi bintang sbb tak makan pun.. rasanya ok kot sbb habis je suma hihi

pergh..mmg sodap..rm5 pun berbaloi..

chicken chop i



ini lah 6 org yg di sumbat dlm viva kecik tu hehehe

then jumpa epa + aweks nya + aizat baru nak masuk mkn time we all nak blah...

kitaorg kan suka bergambar [perlu ke saya mention???] so, dekat cashier [epul teringat Mahsuri time ni!!!! larikkkk lagi..hahahahaha] km pun bergambar...

dan selepas itu lagik...


saya tiada dlm gambar yg cantik ni sbb saya yg tukang ambik gambar yg cantik ni!!!

epul ni dah lama ckp nak potong rambut..
lepas esok, esok lagi, pastu esok,, sampai tak jadi2 [agak2nya sebab apa eh??? hahaha]..
so, we all pun mcm menjalankan lah satu lagi aktiviti - tengok epul potong rambut hihi
swonok apa, sorang nak potong rambut, 5 org escort hehe
cuba tgk apa nama kedai ni..
saya pun apa lagi, dgn sokongan dari aeman snap la - kena masuk blog ni :)

menurut aeman, penggunting rambut ni mcm anak & ayah..maybe sbb tu nm dia cam gini..

berikutnya gambar2 dalam kedai gunting rambut ni..

macam buat lawatan ler pulak hihi

proses en epul potong rambut dari a sampai z [sampai bayar hihi]

saya suka ler gambar ni..walopun mcm ada 'nur' kat idung saya hahaha

tapi ini pemenang segala gambar haha sbb pe?? i dah pandai ambik gambar sendiri.. cantik la gambar ngan cik tihin ni :)

selepas itu, kami wat pulak keja gila..
hantar keta..jalan balik g UMT..
tak la jauh..
lebih kurang 20-30 minit gak..
tujuan nya satu lagik..
nak ambik gambar depan gate UMT...
hehe :impian saya:
seronok gak jadi gila kat depan ni hihi

hehe sungguh seronok ye aktiviti pada hari ini
:) walopun saya terlepas kegumbiraan di rumah saya di kedah
sbb suma ada kecuali saya..sob sob [sedih wooo]
pegi meminang untuk pak tih saya..
TAK APA..
hari ni pun saya gembira enjoy sama2 kanak2 ini :)
and zaher, of course we all wish u were there!!! we miss u.. [paling rindu - cik tihin!!!]

tima kasih suma!!!

xoxo
lepas ni g mn pulak???

5 comments:

buTTercUp said...

mcm long journey je..
padahal satu mlm jerkkk
precious moment sis
=)

.MISS_SHASHA. said...

haha..
a'a..post pjg lebar mcm berjalan jauh2..padahal minyak rm3 pegi balik eh? haha nak wat mcm mn adik2 i ni mmg suka bergambar..opps!!! ;)

Anonymous said...

hahaha k sha xyah explain knp si nadia duk dpn...
biar aku yg explain cz mase tu nadia ckp die bangga...
hahahahahahahha....
nadia ckp 'untung gak org badan beso ni...
hahahahahahahahahahahahaha

.MISS_SHASHA. said...

epul.. jahat!!!!!!!!!!!

nadia said...

epul kurang asammmmmmmmm......
epul jahat....