Thursday, January 28, 2010

kisah lunch kami..

salam..

selama ni saya cakap, saya suka sangat life saya kat terengganu or specifically UMT
environment cantik, di kelilingi oleh kawan2 yg loveable, ada pantai etc..
tapi hari ni,
saya dah jumpa satu benda yg buat saya marah, bengang, geram, benci ngan salah satu part UMT..
saya minta maaf ye kalo ada yg 'terguris' dgn komen ini..
tapi pikir balik, lantak la.. aku geram ni,, rasa nak baling pinggan jek..
alkisahnya lepas class business com tadi, kami dah plan nak study etnik [dorang ada exam esok pagi]
cik tihin pulak ada class, so we all tunggu dia kat satu tempat..
bila dia hbs class, we all jumpa dia dulu sbb ada yg dah lapar, ngantuk dan pelbagai lagi..
last2 we all decide nak makan kat satu tempat ni [nm tempat dirahsiakan sbb takut kena saman wakakakaka] sbb nak tunggu kul 2 sbb cik tihin and i nak ambik bungkusan..
[walopun i amat conform we all suma mcm berat hati nak bersantap di situ!!!!!]

so, berjalan lah we all..
sampai tempat tu..epul g pesan dulu..
utk epul ngan cik tihin - nasi goreng ayam
zaher ngan akmal - nasi goreng manora
i - nasi putih ayam masak kicap

first2, kat menu, nasi goreng manora tu rm4, tp dia ckp rm4.50 sbb tambah TELUR DADAR.. kitaorg pun "ooooo".. pastu g la duduk kat tempat yg ujung sket dan ada beberapa pakcik or whatever belakang we all.. mula2 air manis macam &*#$, zaher g ambik air kosong, takpe la, biasa la kdg2 kedai ni tak perasan.. pastu rasanya lebih kurang 20 minit, nasi epul siap dulu..
adoi la, tgk la nasi goreng AYAM dia..


close up sket kat ayam.. rasanya ada 6 keping je..

bleh pikir x? budak lelaki nak mcm epul tu nak makan mcm ni?? mmg hampeh..
pastu, cik tihin punya nasi boleh lak dia bg kat org lain..aish..
then epul mkn ler dgn penuh keterpaksaan tapi habih gak ler..hehe
and time dia habis tu pun, nasi we all berlima tak sampai2 lagik..
then nasi zaher ngan akmal sampai..hm..hampeh ler jugak..
ingat tak i ckp naik harga sebab ada telur dadar??
telur dadar apa kejadah haramnya kalo mcm gini??

dah ler nipis, rasanya 1/4 pun tak sampai..
adoi la..sakit hati woo..

pastu agak lama selepas zaher ngan akmal dah habis makan,nasi i masih lagi tak sampai..
pastu lama la jugak lagi, nasi still tak sampai..
adoi la..bila sampai ada la pulak menda sakit hati yang i rasa sakit hati terlebey sakit hati sampai taknak ckp lagi sbb taknak sakit hati sangat sangat!!!!!
adoi la..adoi la.. aku benci betul la..
time tu rasa nak ketuk pinggan sampai pecah pinggan tu..
INGAT lah..
bahawasanya that is the first and last we all makan kat SITU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AKU BENNNNCCCCCIIIII!!!!!!!!!

dah la..dah la..
malas nak kutuk dah ni..
ni ha nak wat aduan lagik..
hehe bukan aduan, luahan..
isnin petang lepas abg i dah pos bungkusan..
tapi sampai hari ni [petang] masih belum sampai,
i sgt kecewa, cik tihin punya barang pun dah sampai tau!!
then i pun mcm nak mengamuk [dah lah bengang hal lunch tak hbh lagik!!] call Apat,,
alih2 Apat lak bengang ngan i sbb dia tgh drive nak hntr baju hahaha
arghhh nyampah nya aku!!!

bila petang g study ngan kawan2 i, en-penghantar-bungkusan call i suh g ambik bungkusan dpn DSM..
aik, DSM ngan hostel tak la jauh sangat..
dia ckp takleh pegi..
isk isk aku ni nak marah gak ni..nape lak takleh dtg hntr kat guard sini??
so, sbb nak sgt bungkusan tu, i berlari pulang tinggalkan cik tihin, ambik beskal
pegi la..
bila sampai DSM, aiya, patut la dia tak nak masuk
hahahahahaha lawak lak bila tgk lori tu..
org panggil lori ke eh?? besar kot, macam nak hantar perabot..
haha
bleh tahan gak besar kotak nya..nasib baik leh bawa masuk raga beskal huhu

xoxo
need to attend CNY event tonite~~

4 comments:

nadia~~ said...

nsib baek xj0in lunch tdi...
tpi mcm knl je tmpat tue...
hehehe..

.MISS_SHASHA. said...

nadia, kalo dah tahu diam.. jgn ckp, nnt kita kena saman hahahaha

labizzwkshop said...

peghhh..cepat kaya kalau mcm ni meniaga...hahahha

.MISS_SHASHA. said...

labizzwkshop - hai.. mmg ler cpt kaya, tp pastu bankrap sbb org langsung tak pg dah..